Reklama

Reklama

Kdo nastaví kůži

  • Francie Pour la peau d'un flic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se z lovce stane lovená zvěř. Soukromý detektiv Choucas se během pátrání po slepé dívce zaplétá do spletité sítě manipulace a vražd... Bývalý inspektor Choucas, který se živí jako soukromý detektiv, se na radu komisaře Coccioliho pustí do pátrání po slepé dívce Martě. Brzy poté ho navštíví muž jménem Pradier, který se snaží detektiva přesvědčit, že dívka utekla s milencem do ciziny. Dřív než si Choucas stačí promluvit s její matkou, je zastřelena a on sám unesen. Podaří se mu uniknout a přitom zabije Pradiera, ale to už musí čelit dalším útokům. Choucas je sice raněn, ale unikne a najde útočiště u své vdané sekretářky Charlotte. S pomocí svého spolupracovníka Haymanna zjistí další podivné souvislosti týkající se pozadí případu. Gangsteři unesou Charlottu, aby Choucase přinutili zanechat pátrání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Delon si pro sebe napsal scénář, v němž si především chtěl zahrát na Belmonda. Netvrdím, že je Delon špatný herec, věřila jsem mu celý film. Jenže humor mi k němu zkrátka nesedí, čiší z něj chlad. Být v hlavní roli Belmondo, zřejmě bych ocenila Delonovy scenáristické i režijní schopnosti. Takhle se jedná o zašmodrchanu kriminálku, v níž v každé nové scéně padne nějaké nové jméno, až z toho jde divákovi hlava vůkol. Delonův chlad sráží i všechny pokusy o vtip, které by v podání téměř kohokoliv jiného udělaly z tohoto filmu výbornou komedii. Snaha o komediální pojetí je též patrná z hudebního doprovodu, který jakoby z ucha vypadl italským komediím sedmdesátých let. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Napínavý příběh rozhodně měl hlavu a patu, takže bych ho nenazýval thrillerem, alespoň ne tím dle amerického střihu. Přes spoustu postav i mrtvol se v něm člověk dobře vyznal, rozhodně byl psán podle pevného scénáře. Takové jsou takřka všechny Delonovy filmy. Příběh detektiva, který nevědomky odkrývá drogovou mafii s centrem v rehabilitačním středisku s podivnými výsledky, nese s sebou všechno, co má dobrá detektivka mít, napětí, řadu zápletek, trochu humoru a romantiky (mimochodem dabérský výkon Delonovy sekretářky byl skvělý), snad až na tu nepravděpodobnou honičku v protisměru dálnice, aby si i kaskadéři něco vydělali, na tyhle scény opravdu nejsem dělaný.,.. Dobře se na to zkrátka koukalo, nenudilo to. Pět hvězdiček. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda Alaina Delona /Sicilsky Klan, Tri Muzi na Zabiti, Dva Muzi ve meste/ povazujem za vyborneho herca, ale nehanbim sa ho oznacit za rezisersky priemer. A na poste rezie moze Delon len snivat o talente Sergia Corbucciho, Felliniho alebo hoci aj samotneho Orsona Wellesa. Tak priemernu reziu som uz dlho nevidel. Film ma akysi pribeh, lale len priemernu reziu, no s vybornou hudbou. Tak kvalitnu muziku som uz dlho nepocul, a to hudobny vyvoj nesledujem a hovori mi uplne hovno. Moze byt, ze film bol natoceny s nadsazkou, ale aj tak nuda opat dostala dostatok priestoru hlavner v strede filmu a divak jej nema sancu uniknut. Delon pred kamerou je uz o hodne lepsi nez za kamerou, ale az na Anne Parillaud som zvysok hercov vobec nepoznal. Delon mal v 80. rokoch uz len biedne filmy, najlepsie natocil v 60. a 70. rokoch - preto hoci je tu Delonova snaha napodobnit Belmonda a myks kriminalky s komediou, predsa dam vyssie hodnotenie. Hlavne ked vidim ake picoidy sa dnes tocia /Tchory, Kapitan Banglades/ a poniektore aj brutalne nadhodnocuju /Billy Elliott/ : 76 % ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Svižná slušná kriminálka s úsměvnými okamžiky (" Máte padáka". "Teď hned nebo až za měsíc?"), bohužel však poněkud přešpikovaná množstvím stále dalších a nových jmen dalších a nových postav a dalších a nových záporných rolí, a dalších a dalších ... ehm... koho vlastně? ... /už jsem se v tom ňák zamotal/. Tak se může stát, že se v průběhu filmu poněkud přestanete orientovat ve všech těch jménech a začnete přemýšlet, který že to ten zahradník vlastně je vrahem a jakou která postava má v tom ději roli. Poněkud překombinovaný děj stlačil mé hodnocení níže než jsem původně uvažoval. Poznámka k chybičce ve scénáři: všimněte si okamžiku při návštěvě bytu zastřelené matky Pigotové, kdy Delon bere do levé ruky telefonní sluchátko za použití kapesníku, aby nezanechal otisky prstů, přičemž prsty pravé ruky odšroubovává krytku mikrofonu, kupodivu tentokrát už bez jakékoliv ochrany proti zanechání otisků. :-) ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná francouzká krimi se spoustou decentních hlášek a velmi okouzlující sexkretářkou Anne Parillaud. Dost mě překvapilo, že tadle šarmantní holka potom ztvárnila Brutální Nikitu. Příběh si vesele plyne, Delón sází hlášky ale napětí ve mě moc nevrůstá. Zápletku už jsem se pak ani nesnažil moc rozmotávat a jen jsem se bavil. Nakonec mám pocit, že se Delon snažil tak trochu napodobit lehkost Belmondových filmů (dokonce ho i zmiňují), ale to by nesměl mít Delon ten svůj non-stop vážný delonoský výraz a možná by to ani nesměl režírovat. Jinak francouzskej biják jak má bejt. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Při automobilové honičce na pařížském okruhu nabourá bílé BMW, které pronásleduje Lancii, do policejního auta, rozbije si pravý světlomet a pár vteřin jezdí takto poškozené. V následujících záběrech ale zase jezdí s funkčním světlometem a nepoškozenou kapotou. (Gareth_Jones)
  • Tehdejší Delonova přítelkyně Mireille Darc se krátce mihne před kamerou jako žena přecházející silnici. (Snorlax)
  • Hlavná postava inšpektor Choucas (Šukas) je v českom dabingu nazvaná Lukas. Dôvodom môže byť asi fakt, aby meno Šukas nespôsobilo pohoršenie. (Gareth_Jones)

Reklama

Reklama