Reklama

Reklama

Kdo nastaví kůži

  • Francie Pour la peau d'un flic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když se z lovce stane lovená zvěř. Soukromý detektiv Choucas se během pátrání po slepé dívce zaplétá do spletité sítě manipulace a vražd... Bývalý inspektor Choucas, který se živí jako soukromý detektiv, se na radu komisaře Coccioliho pustí do pátrání po slepé dívce Martě. Brzy poté ho navštíví muž jménem Pradier, který se snaží detektiva přesvědčit, že dívka utekla s milencem do ciziny. Dřív než si Choucas stačí promluvit s její matkou, je zastřelena a on sám unesen. Podaří se mu uniknout a přitom zabije Pradiera, ale to už musí čelit dalším útokům. Choucas je sice raněn, ale unikne a najde útočiště u své vdané sekretářky Charlotte. S pomocí svého spolupracovníka Haymanna zjistí další podivné souvislosti týkající se pozadí případu. Gangsteři unesou Charlottu, aby Choucase přinutili zanechat pátrání… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Film, který nestárne. "Nemáš doma kladivo?" "Ale to přece nejde..." (Delon mu ukáže fotku unesené) "Jo, už pro něho jdu..." "Řekni svému příteli, že mi ani tak nevadí, že jsem nahá jako palec, ale že jsem přivázaná jako ovce..." A ohledně následné reakce Charlotte na znásilnění, prý naprosto nevěrohodné reakce: mě hned po seskoku, kdy se mi vak vrchlíku namotal na chvíli na kanadu a málem jsem neotevřel včas, můj instruktor okamžitě vyhnal zpátky do letadla na další seskok (a ten jsem zvládnul bez problémů). Jinak by hrozilo, že se mi ten prožitý stres usadí v palici a bude dlouhodobě škodit a našeptávat... Já vím, blbej příklad. Co jsem tím chtěl říct - je to na tu chvíli hrozně surové, ale funguje to. Charlottina reakce mohla mít smysl. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Svižná slušná kriminálka s úsměvnými okamžiky (" Máte padáka". "Teď hned nebo až za měsíc?"), bohužel však poněkud přešpikovaná množstvím stále dalších a nových jmen dalších a nových postav a dalších a nových záporných rolí, a dalších a dalších ... ehm... koho vlastně? ... /už jsem se v tom ňák zamotal/. Tak se může stát, že se v průběhu filmu poněkud přestanete orientovat ve všech těch jménech a začnete přemýšlet, který že to ten zahradník vlastně je vrahem a jakou která postava má v tom ději roli. Poněkud překombinovaný děj stlačil mé hodnocení níže než jsem původně uvažoval. Poznámka k chybičce ve scénáři: všimněte si okamžiku při návštěvě bytu zastřelené matky Pigotové, kdy Delon bere do levé ruky telefonní sluchátko za použití kapesníku, aby nezanechal otisky prstů, přičemž prsty pravé ruky odšroubovává krytku mikrofonu, kupodivu tentokrát už bez jakékoliv ochrany proti zanechání otisků. :-) ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo nastaví kůži, bude moct střílet po kom bude chtít. Tak trochu působí celý film s Alainem Delonem v hlavní roli. Jeho bývalý inspektor působí skoro jako neohrožený vůdce lidstva, který je ochotný zabít každého a pak utíkat po celém městě aniž by si ho nějaký policista všiml. Tato lehká nereálnost, která je však chvílemi u francouzských krimi filmů typická mě zde však dost udivila. Jinak jde o standardní Delonův film, kde opět má i nějakou tu pěknou "přítelkyni/ženu" a v zamotaném průběhu možná zapomenete, jak to celé vůbec začalo. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Halo, co je?...Ale nic normálka...A co on?...Taky normálka, je po něm!" Zdánlivě nevinný úkol, který dostane ex-inspektor Choucas, pracující nyní jako soukromý detektiv, se ukáže jako nejnebezpečnější akce jeho života. Při hledání zmizelé slepé dívky se stále více zaplétá do labyrintu hrozivých událostí.... Alain Delon touto detektivkou debutoval jako režisér a podílel se též na scénáři, který je ale zbytečně překombinovaný. Nechybí solidní akce, napětí a nadhled, kdy si střílí jak ze sebe, tak i ze svého tehdejšího konkurenta Belmonda. Je vidět, že od mistrů řemesla leccos odkoukal. Vedle sebe obsadil i pozdější "Brutální Nikitu" Anne Parillaud, které to náramně sluší a která velmi slušně hláškuje. Ta hudba je zajímavá a písničku uprostřed si střihnul sám pan Delon. V původním dabingu čst nezvykle dabuje Delona dokonale pasující Jiří Štěpnička. "No ne v takovýchhle případech se Belmondo omezí na mužný úšklebek...Nech teď laskavě Belmonda plavat a radši mi uvař pořádný kafe!" ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková syrová krimi s Delonem jako soukromým detektivem, který pátrá po ztracené slepé dívce. Inspirované americkými detektivy alá Marlow zkombinované občas absurdní komedií se zlatou tečkou Delonem v nemocnici jako sádrovým trpaslíkem, který kouká jedním okem. Pokud vás minula éra Delona, tak to budete považovat za celkem nudné statické obstarožní nic. Fascinující je stoické chování postav v jakékoliv dramatické situaci - viz. unesená sekretářka " brutální nikita" Anne Parillaud, která nahá připoutaná v posteli po přestřelce prohlásí v klidu, že znásilnění stejně nezabránil. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Hlavná postava inšpektor Choucas (Šukas) je v českom dabingu nazvaná Lukas. Dôvodom môže byť asi fakt, aby meno Šukas nespôsobilo pohoršenie. (Gareth_Jones)
  • Režijní debut Alaina Delona. (M.B)
  • Při automobilové honičce na pařížském okruhu nabourá bílé BMW, které pronásleduje Lancii, do policejního auta, rozbije si pravý světlomet a pár vteřin jezdí takto poškozené. V následujících záběrech ale zase jezdí s funkčním světlometem a nepoškozenou kapotou. (Gareth_Jones)

Reklama

Reklama