Reklama

Reklama

Klíč

(festivalový název)
  • Japonsko Kagi-dorobô no mesoddo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neúspěšnému herci, který se ještě před chvilkou pokoušel o sebevraždu, sešle osud do cesty zvláštní šanci: Ve veřejných lázních je svědkem nehody zjevně velmi dobře zaopatřeného člověka, který ztratí vědomí - a spolu s ním i svůj klíč od šatní skříňky. Dotyčný se z kómatu probere, přijde však o paměť a musí se znovu krok po kroku seznamovat se svou identitou a svým světem. Netuší ale, že se ve skutečnosti svědomitě pokouší žít život někoho úplně jiného, kdo si s ním, spolu s klíčem od skříňky, identitu vyměnil. O překvapení není ale nouze ani na druhé straně hracího pole - vždyť kdo mohl tušit, že ten solidně vyhlížející gentleman je ve skutečnosti nájemný vrah... Kdo má větší šanci uspět ve své nové roli - a za jakou cenu? A jakou roli v rébusu sehraje vdavek chtivá cílevědomá úřednice, které jako by tajemného muže hledajícího sebe sama do cesty seslala také nebesa? (Eiga-sai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to je lepšie ako Kórejský remake na ktorom ma štvalo prílišné tlačenie na pílu v komediálnej stránke, ale mne to pripadalo trápne. Proste príliš infantilné. Originál je oveľa pokojnejší a pomalejší. Vďaka tomu je to síce miestami trochu nuda, ale aspoň ma tentoraz vo filme nikto nesral. Zabijákova línia v podaní charizmatického Terujuki Kagawu ma bavila komplet. Najviac asi to jak si povahovo schopný človek dokáže poradiť aj keď sa ocitne na dne po zámene identít. Pekne systematicky si začal dávať dokopy svoj život. A ako bonus tu mal príjemnú romantickú líniu s nádhernou Rjóko Hirosue. Na druhej strane lajdáková línia ma príliš nebavila ani tu. Ukázalo sa, že aj keď neschopný človek príde k peniazom, tak mu to je prd platné a aj tak sa šťastným a úspešným nestane. Naviac jeho predstaviteľ ho miestami hral ako dementa. Z ostatných hercov ešte stojí za zmienku nebezpečný mafián v podaní sympaťáka Jošijoši Arakawu. Keby sa celý film venoval iba zabijákovej línii, tak by som asi dal aj štvrtú hviezdičku, ale v tomto prevedení to je len za solídne 3*. 6/10. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí korejského remaku Leokki přidávám originálu hvězdičku .. tak nějak se mi zdá celý příběh tady přirozenější / uvěřitelnější ... ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Takhle zpětně jsem nakonec docela rád, že jsem se na to do Lucerny nemohl dostavit, příliš mne to neoslovilo v žádném ohledu, ač poslední třetinka nebyla vůbec špatná. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si mě okamžitě získal. Málokdy člověk vidí tak nápaditou, originální a výborně vystavěnou komedii. Kagawa a Sakai mě maximálně bavili a klidně bych film doporučila i člověku, který běžně japonské filmy nesleduje. Zápletka o prohozených identitách musí pobavit snad každého, obzvlášť pokud máte rádi absurdní humor. Povedený scénář i herecké výkony. (Viděno v rámci Eigasaie 2018.) ~(4,5)~ ()

Galerie (7)

Související novinky

Začíná festival EIGASAI

Začíná festival EIGASAI

22.02.2018

Ve čtvrtek 22. února začíná v pražském kině Lucerna 11. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2018. V letošním roce uplyne 20 let od chvíle, kdy se do filmového nebe odebral Akira… (více)

Reklama

Reklama