Reklama

Reklama

Když Nicolas Cage zjistí, že byla jeho dcera unesena ruskou mafií, svolá starou partu kriminálníků, kteří jsou pro přítele ochotni riskovat i život... Bohatý podnikatel Paul Maguire má šestnáctiletou dceru Caitlin, která ovšem nic netuší o jeho kriminální minulosti. Doma s nimi žije i její nevlastní matka Vanessa. Když spolu s Paulem odchází na důležitou obchodní večeři, Caitlin nechávají doma s dvěma jejími kamarády. Během večeře se Paul dozvídá od detektiva, že do jeho domu vnikli maskovaní muži, oba mladíky zbili a Caitlin unesli. Zoufalý Paul se obrací na své dva kamarády, Dannyho a Kanea, se kterými kdysi ukradli ruské mafii spoustu peněz a jejich kurýra zabili. Tím se tehdy rozloučili s kriminalitou. Nyní jsou tedy opět všichni tři pohromadě a vydávají se pátrat. Jejich metody nejsou zrovna útlocitné, což hned první vyslýchaný pozná na vlastní kůži. Caitlin je však zanedlouho nalezena mrtvá. Po pohřbu Paul s přáteli pokračuje v pátrání i přes nesouhlas svého tehdejšího šéfa Francise. Jak detektivové vypátrají, Caitlin byla zabita zbraní Tokarev TT 33. Je to oblíbená zbraň ruské mafie, které velí Chernov. To je muž, kterého Paul se svými přáteli kdysi okradl. Jenže Chernov je nikdy neodhalil.
Paul tedy vyvolává úmyslné konflikty, aby Chernov nějak zareagoval. Jenže on nic. A tak Paul se společníky přitvrdí a reakce následuje. Chernov přepadne a unese Kanea. Přitom stále tvrdí, že se smrtí Caitlin nemá nic společného. Vyslýchá Kanea velmi tvrdě a on přiznává tehdejší loupež. To Chernova naštve, onen okradený a zabitý kurýr byl totiž jeho bratr. Kane zemře. Paul začíná podezřívat Dannyho, který se chová zvláštně, že to kdysi ve vězení vykecal, a v hádce jej nešťastnou náhodou zabije. Zůstává tak zcela sám ve svém vzteku. A to netuší, jaké velké překvapení jej čeká, když přijde na to, že Caitlin zabil její přítel omylem během frajeření Paulovou zbraní, kterou měl doma ukrytou, a pak se jejího těla spolu s kamarádem ve stresu zbavili. Netušili, že si policie bude myslet, že s tím má co dělat mafie. Zoufalý Paul spáchá sebevraždu. (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (174)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Když se ostřílenému režisérovi, co dosud točil akorát tak klikou od rumpálu, dostane do ruky plagiátorský scénář nějakého asi prominentního narkomana, najme profesionálního kameramana s neuvěřitelně rozsáhlými zkušenostmi z natáčení detailních záběrů kundy své manželky na VHS ze zhruba dvaceticentimetrové vzdálenosti a dokonalého střihače, jenž má za sebou už celou řadu úspěšně upravených živých plotů v Malibu a dokonce i několik papírových deček. Tak, perspektivní štáb máme na světě, zbývá jen sehnat nějakou „věhlasnou držku“, která by se neostýchala přijmout na tělo napsaný „oscarový part“. Neuvěřitelné. K dispozici je dokonce sám pán Klec, jehož hvězda v posledních letech dosáhla stádia bílého trpaslíka a marně se snaží po segalovsku znovu expandovat v rudého obra účastí v kdejaké céčkové sračce. Ten bez váhání zvolí nový, šik experimentální účes alá člen předsednictva UV KSČ a stále více podobný na komisaře Derricka se vrhne po hlavě excelovat v tomto beznadějně příšerném a pičoidním rádobysryleru. No, a výsledkem je docela obyčejná buchta. Vně spálená, uvnitř bez náplně, ani zoufale vyhladovělý pes by to nežral. Další úspěšný krok k žumpě zapomnění, Mikuláši! ()

Gary 

všechny recenze uživatele

THE PAST NEVER STAYS DEAD. Nick Cage v příjemně akční kriminálce, která je trošku levná, trošku nevšední, trošku násilná a v některých maličkostech trošku překvapivá. Těší mě, že se tady řve, že jsou tady príma starosvětský bitky, že je tady zase ruská mafie, že Cage nepřehrává, že Rachel Nichols hraje moc fajn, i když jí vůbec neznám, a že je to o moc lepší návrat k akční kriminální klasice než poslední pokusy Arnolda a Slye (Konečná, Bullet to the Head). 70%. ()

Reklama

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Že já idiot ještě stále mám víru v tyhle pochybné filmy, kde hraje Nicolas Cage, jako nic proti němu, mám ho strašně rád, jeden z velkých herců, nicméně bere projekty, které by snad herec jeho třídy neměl nikdy brát a je to poznat. Co o filmu dodat? Je to nehorázná sračka, která si myslí, že prostředí a chování je realné, což samozřejmě není a tak si nestačí než jen ťukat na čelo s myšlenkou "proč sakra?!"... No, strašná blbost, tím to ukončím. ()

castor 

všechny recenze uživatele

O zbytečnosti mnoha rolí Nicolase Cage posledních let se už popsaly stohy papíru. Chlapíka, který má stále jiskru a herectví v malíku (jen by měl urychleně vyhodit svého agenta), mnohem raději uvidím v podobné béčkové ohrané story, než ve všech těch Honech na čarodějnice nebo Ghost Riderech. Je z ní totiž alespoň trošku cítit život. Samozřejmě bychom při opětovném setkání Cage s Peterem Stormarem rádi viděli alespoň polovinu z toho, co v brilantních 8mm, jenže tehdy stál za scénářem Andrew Kevin Walker a režie se chopil (toho času) velmi spolehlivý Joel Schumacher. Tady máme co do činění s úplně jinou ligou. Z nájemného zabijáka politikem, kterému zmizí dcera, to tu ještě u Nicolase nebylo. Nápady i cokoliv, co by tenhle kousek posunulo někam výš, dochází velmi brzy, rozuzlením tomu dá navíc scénárista neuvěřitelnou korunu. Chválit tak nakonec příliš nejde, Cageovi párkrát rupne v bedně, několikrát si zastřílí a je konec. Tak třeba příště!! ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Americký akční film v hlavní roli s N. Cagem, jakožto napraveném bývalém kriminálníkovi Paulu McGuirovi, jenž má před sebou skvělou budoucnost. Ta však vzala za své, když neznámý pachatel unesl a zavraždil jeho dceru. Najednou se začíná objevovat jeho pravá tvář, zjevují se vzpomínky na minulost, avšak dosti neuceleně a chaoticky. Toužíc vypátrat vraha za každou cenu, bere situaci do svých rukou a vyhlašuje válku ruské mafii, neboť smrtící rána byla vypálena z Tokarevu, známé sovětské zbraně. Kromě závěrečného překvapivého vysvětlení vraždy je snímek natočen dosti předvídatelně a navíc mám dojem, že logické souvislosti na mnoha místech značně pokulhávají. K vrcholnému souboji mistra Cage s bývalým sovětským boxerem Černovem taktéž nedojde, místo toho diváka čeká podivný závěr. Jako McGuirovi přátelé z mládí, taktéž zabijáci se představí M. McGrady a M. Ryan, roli šéfa totálně nečinné policie obsadil D. Glover. Tokarev hodnotím jako mírně podprůměrný film, jehož aspoň na jakési úrovni drží výkon hlavní postavy, bezhlavě se mstící, avšak ani to není nic převratného. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Mobile v Alabamě. (rafix)
  • V čase 52:50 má hlavní hrdina (Nicolas Cage) omlácené klouby na rukou. O pár vteřin později však následuje záběr na jeho ruce, na němž je vidět, že jsou bez poskvrnky. (v.indruchova)
  • Na začiatku 42. minúty, keď príde Chernov (Pasha D. Lychnikoff) do izby, kde sedí Paul Maguire (Nicolas Cage), je na hodinkách čas 13:50:00. V neskoršom zábere je na nich čas 13:54:10 a následne je možné vidieť, že hodiny sú zastavené na čase 13:50:00. (domco10)

Reklama

Reklama