Reklama

Reklama

Ledová ňadra

  • Francie Les Seins de glace (více)

Obsahy(1)

Na Azurovém pobřeží se seznámí milý a obětavý Francois s tajemnou blondýnkou Peggy, která jakoby vystupovala z jeho díla. Pokusí se ji zachránit z péče podezřelého advokáta, jemuž nevěří, že je žena duševně nemocná. Pochopí, až když se i on málem stane její obětí... (oficiální text distributora)

Recenze (60)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Někdejší expresionistický film němé éry a horor raného zvukového filmu ožívá v zenitu Delonovy tvorby nejen herecké způsobem, který nenechává diváka lhostejným. Zprvu zdánlivě něžná a ochranyhodná žena, sama o sobě tragický jedinec, obávající se o zachování své identity, se postupně mění v monstrum. Rozpolcená psychika, snad schizofrenická, je náhle ďábelskou pastí. Rána z milosti, výraz bezradnosti i rozhodnosti jednoho z hlavních hrdinů ŇADER, náhle jakoby platí nejen pro zvářata, ale i pro lidi jako východisko ze situace, jež nemůže mít řešení už proto, že postižený člověk nemůže žít trvale na obou stranách psychiky, být současně i osobností, i jejím opakem. Moderní povrch tají starožitný vnitřek. Vidění, které posouvá počátky moderní vědy nejen do dobové současnosti, ale i naší přítomnosti. Až ledová dokonalost provedení, jíž vévodí Claude Brasseur, odráží název filmu nejméně tak dobře, jako jeho obsah, námět a scénář. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Pár opravdu velmi zručně natočených nervy drásajích scén. Bohužel to ale nemůže zachránit přiběh, který je chvílemi, slušně řečeno, velmi potomý, postavy, které se chovají nelogicky, a hlavního hrdinu (Claude Brasseur; Delon bez ohledu na uvodni titulky rozhodne hlavni roli nehraje), který je velmi nesympatický. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Napínavý zajímavý thriller o pokusu záchrany nemožného. Kriminální zápletka: zločin z vášně, v sebeobranně, či v duševním šílenství? Pochyby, chlapáctví navzdory síle a osudu, touha a smyslnost. Tajemno a pro některé šokující vyústění a vystřízlivění s velmi tupou kocovinou. Televizní scénárista Francois Rollin (Claude Brasseur) je optimista, který věří, že potkal svou osudovou ženou a tak rozhazuje statečnými činy ve víru v osud. Ochranitelství se přeměňuje v nechápavé vystřízlivění. při zjištění pravé skutečnosti. Všechno se zřejmě musí zkusit na vlastní kůži. Peggy Lister (Mireille Darc), tajemná a smyslná žena, která umí muže ovládat, aby je pak obětovala jako dar svému duševnímu strachu z mužů. Strach a fóbie přetavené v duševní nemoc, která má tragické následky pro nejednoho jejího ctitele. Právník Marc Rilson (Alain Delon), charismatická osoba se snaží ochraňovat svojí lásku. Používá všechny možné prostředky, a přesto selhává a volí dobrovolný odchod se svojí láskou. Z dalších rolí Marcova manželka Jacqueline (Nicoletta Machiavelli), která se nechce smířit se ztrátou svého muže, Marcův bratr Denis (Fiore Altoviti), oběť svého chtíče, ochránci Steig (Emilio Messina) a Albert (Michel Peyrelon), a policista Eric Carner (André Falcon), vyšetřovatel vražd. Působivé, napínavé, truchlivé. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že mě film velmi příjemně překvapil zejména tím, jak udržel mou pozornost a eliminoval stisknutí klávesy "Pause" na ovladači na nulu. Postavy jsou vlastně rozděleny na dva tábory - na straně jedné magický, hypnotický kus ledu (Peggy Lister v podání Mireille Darc), na druhé straně chlapi, předhánějící se o její přízeň v čele s chladným a těžko odhadnutelným advokátem Marcem Rilsonem (Alain Delon) a přátelským a lehkomyslným Fracoisem Rollinem (Claude Brasseur). Temnou atmosféru dokresluje nebezpečný řidič p. Rilsona Steig, kterého očekáváte za každým rohem, v temné garáži bez světel... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, čo majú tvorcovia filmov o nebezpečných ženách a tajomných vraždách s ľadom, každopádne názvy ako Ľadové prsia, Mrazivá vášeň, alebo sekáčik na ľad v Základnom inštinkte ukazujú na nejakú menšiu úchylku. Bohužiaľ mi východzia situácia nepripadá príliš uveriteľná a postava, okolo ktorej sa všetko točí pôsobí skôr dojmom bezmyšlienkovitého média. Čiže inak, ako v klasických mind fucking trileroch. Vo filme je však stredom vesmíru s bližšie neidentifikovateľnou gravitáciou (nie je zvlášť krásna a výraznú inteligenciu neprejavuje), pôsobiacov na všetkých mužov. Ľadové prsia vsádzajú na psychológiu, ale mne tento prístup pripadá trochu falošný. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Celý film se natáčel v tzv. Zátoce andělů, ve městech Villeneuve-Loubet, Antibes a v Nice, kde se mimo jiné natáčelo i v luxusním hotelu Negresco. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama