Reklama

Reklama

Jsem nesmělý, ale léčím se

  • Francie Je suis timide... mais je me soigne (více)

Obsahy(1)

Pierre Richard jako muž, který kvůli lásce překoná nejen sám sebe... Pierre je vrchním pokladníkem v hotelu ve Vichy. Odjakživa bojácný, plachý a nesmělý muž, který nedokáže nikomu říct ne. Když se však jednoho dne srazí s krásnou Agnes, vášnivě se do ní zamiluje. Od té doby sní jenom o ní, ale v cestě mu stojí především jeho nesmělost. Pomáhá mu „zkušený“ Aldo, který se stává jeho soukromým učitelem v získávání ženských srdcí a sebevědomí. Protože ženy mají nejraději smělé a odvážné muže. Pierre se neváhá zaměstnat v hotelu, kde je Agnes hostem. Umývá nádobí a je ochoten udělat cokoliv, aby si ho jeho milovaná Agnes všimla. (Česká televize)

(více)

Recenze (119)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je sice o Looserovi, ale není to americká komedie, kde se hrdina stane na konci Rambem. Citlivý mladý muž, který je zakřiklý a všeho se bojí. Kvůli své vytoužené udělá cokoliv. Musím zde vyzdvihnout hlavně nezapomenutelnou hudbu !!! Také scéna s mytím nádobí je sice vtipná, ale jak tam přijde vedoucí kuchyně a snaží se pošlapat Richardovo mytí je místy nechutná (snaží se z člověka zcela odebrat jeho úctu ). ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Můj nejspíš nejoblíbenější herec Pierre Richard jako nesmělý zamilovaný chlapík a "jeho lékař" Aldo Maccione - to je jistojistě jedna z nejlepších a nejvtipnějších dvojic v dějinách kinematografie. Škoda jen, že ta spolupráce netrvala déle. Film je složený z jednotlivých gagů, nicméně v tomto případě je to plus a film tak hezky běží kupředu. Ty hlášky a scénky jsou nezapomenutelné: "To, že ji držíš v náručí ještě neznamená, že se musíš tvářit jako funebrák":D:D Bowlingová scéna - kam se hrabe John Turturro z Big Lebowski na Maccioneho! Torturro jako Jesus je sice dost dobrej s tou síťkou na hlavě, ale na Maccioneho to prostě zdaleka nestačí! Scénky v baru s pólem, v kasinu, na koulené, s hasičem, s dogou, spodkama, na dýze, na stanici - to absolutně nemá konkurenci! A do toho ten komentář a vůbec i první scéna s brunetou - zkrátka a dobře, nemá to chybu! "Musím přiznat, že během následujících deseti let nedospěly mé styky s Igretou nikdy k vrcholům žhavého erotismu.":D ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to zhruba stejně jako Život plný malérů. První půlka mi přišla naprosto skvělá a nabitá hromadou vtipných scén, ale v té druhé to sice pořád má vtipná místa, jenže to zároveň nijak a nikam negraduje, pořád je to jen sled scének a to pak prostě začne být poněkud monotónní a vleklé. I tak se mi to ale líbilo, bavil jsem se u toho a někam to naštěstí i dospělo, takže ty čtyři hvězdy nakonec rád dám a určitě se mi to spíš líbilo než nelíbilo. Slabé 4* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard ve své filmografii doplácí na jednu základní věc. Zatímco Belmondo nebo Louis de Funès ztvárnili široké rozpětí rolí, P. R. hraje v každém filmu prakticky totéž - blbce, smolaře, idioty. Mění se jen prostředí a centrální děj. Zde hraje nesmělého muže, který chce ulovit srdce jedné ženy. Nesmělý je ale vlastně jeho další z mnoha vlastností i v jiných filmech. Je zde pár povedených scének, ne že ne. Ale jinak film odpovídá ostatním. P. Richard rozbíjí věci kolem, ostatním, kterým i způsobuje zranění, padá atd. V zajímavostech chybí celá řada chyb, které jsem objevil, a to je co říct, protože si chyb všimnu málokdy, a tak je zde doplním. V kuchyni, když se Pierre R. učí mýt talíře během střihu zmizí jeden rozbitý, který předtím ležel na pultu. A ještě jednou to samé místo. Ředitel učí hlavního hrdinu, jak správně umývat skleničky. Při předváděčce má košili celou promočenou, ale když později odchází a nandává si sako, je košile úplně suchá. Matka jeho guru má být hluchá, ale přesto po zazvonění otevře. A poslední chyby si všimne jen pozorný divák. Když nesmělý jede po bowlingové dráze, na jednu vteřinu je vidět lano, které ho táhne (1:07:24). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Řidička kamionu, kterou si Pierre stopnul byla lehce šílená. Ještě štěstí, že se včas dostal z jejích spárů. Jako myči nádobí mu to taky zrovna moc dobře nešlo. Ale pro lásku se musí trpět a snášet různá příkoří. On musel trpět hrozně, když byl tolik nesmělý. Měl spolehlivého učitele, který mu vždy dobře poradil. Sedět s nimi u stolu v restauraci bych nechtěla. Zřejmě bych se z nich asi zbláznila. Po strasti plné cestě se se svou milovanou ženou setkal, respektive, si ji s Aldem stopnul. Takže se dá říci, že se z nesmělosti vyléčil nebo ji spíš hodil úplně za hlavu. Aldo Maccione skvěle doplňoval Pierra Richarda. Richard opět ve své typické roli zmatkáře. Bez těch různých zmatků bychom ho ale jako komika neznali. Vždyť ho proslavily. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • V české verzi filmu je chybně uveden název amerického katastrofického snímku Skleněné peklo (1974) jako "Pekelná věž". (Snorlax)
  • Natáčení probíhalo ve francouzských destinacích Vichy, na Promenade des Anglais, v hotelu Negresco v Nice a v kasinu Deauville ve stejnojmenném městě v Dolní Normandii. (Komiks)
  • Při natáčení měl štáb velké problémy s nepřízní počasí. Když se točilo v Nice, tak 18 dní v kuse pršelo a místní obyvatelé tvrdili, že něco takového od roku 1942 nezažili. Když se natáčelo v Deauville, začalo sněžit a místní říkali, že to nezažili od roku 1957. (raininface)

Reklama

Reklama