Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (186)

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Richard je opět svérázný (jako něžný zmatkař a popleta naprosto bezkonkurenční), navíc potěší trefná úvodní skladba Vladimira Cosmy. Jinak kouzlo tohoto filmu spočívá v tom, že může být chápán ve dvou rovinách. Buď jako příjemná oddychová komedie či jako satira na společnost (především pak na média). Anebo lze spojit obě možnosti přímo dohromady. Co se týče komediálních prvků, naprosto mě odrovnala scéna na operačním sále. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Docela slušná "záležitost Velkého Blondýna". Ale hlavně děkuji ALTAMIRIMU, že mi po desetiletích objasnil ZÁHADU NÁZVU - odjakživa mě to mátlo: kde je k čertu jaká hořčice?! - a to ještě, pokud si taky pamatujete, tak hořčice figurovala i na tehdejším plakátu (kytky hořčice lezly Richardovi do obrovských nosních dírek)! ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem se opět svezl na vlně francouzských komedií a některé z nich si připomenul. V tomhle ranku se nedají minout výtečné komedie s Pierrem Richardem. Vybral jsem si jednu z jeho nejznámějších, Hořčice mi stoupá do nosu. (Nedošli jsme na to, proč zrovna tento název?). Dobře jsem udělal. Pierre Richard ve své nejlepší formě a celý film naprosto úžasně táhne. Víceméně jde o sled parádních scének, který je navázaný na dobrou kostru bláznivého příběhu. Většině podobných filmů dojde dech a často je v nich spoustu umělé vaty, která slouží jen k propojení gagů. To tady neplatí, smáli jsme se od začátku až do konce a můžu jen potvrdit, že jde o jeden z nejlepších filmů Pierra Richarda a jednu z nejlepších francouzských komedií vůbec. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jedena z těch nejlepších Richardových komedií. Jemně a s grácií zahraný nesmělý pan profesor, který prostě není pánem svého osudu, naopak je jím neúprosně vlečen do všemožných nesmyslných situací. Pokud je dobrá nálada, tak tenhle film pobaví jako málo co. Zažil sice jsem i pár projekcí, kdy jsem zíval, to ale určitě nebylo kvalitou filmu, spíš mou rozmrzelostí. Takže nepochybně plný počet. 90% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nádherná komedie, která jako jedna z mála graduje a roste a každá další scéna je lepší a vtipnější než předchozí. Claude Zidi bezproblémů ukočíroval Richarda, který hraje typickýho troubu, profesora se kterým si každý čistí boty. Ale protože v jeho okolí je starosta, šéf novin a jedna filmová hvězda, brzy se z něj díky všemocné síle bulváru stává milenec filmové hvězdy a idol žen. Co na tom že to není pravda, to bulváru nevadilo v roce 1974 a nevadí jim to ani dnes. Nejlepší scéna je jak rozzuřená Jane Birkin vymlátí při natáčení westernu celou hospodu, nepovedená operace, nebo když Pierre Richard jako svůdce přichází do třídy a všechny holky na něm můžou náhle oči nechat :-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)
  • V čase 00:22:44 vymění Pierre (Pierre Richard) úspěšně desky – podsune otci desky s jeho projevem a získá desky s fotkami herečky. Pro kontrolu desky otevře a je vidět snímek nahé herečky vstupující do bazénu. Takovou fotku ale novinář nemohl udělat, když se schovával a fotil pouze v bazénu. (HonzaR.)

Reklama

Reklama