Reklama

Reklama

VOD (1)

Rybářské městečko Tickle Head chátrá a neprosperuje. Šance na záchranu se objeví v podobě výstavby továrny, která je však podmíněna nejenom konkrétním počtem budoucích zaměstnanců, ale především vlastním doktorem... Kdysi býval Tickle Head v Newfoundlandu hrdým rybářským přístavem, kde žili silní, stateční a důstojní lidé. Otcové vycházeli na lov brzy zrána a vraceli se za čtrnáct hodin, aby poskytli svým rodinám střechu nad hlavou a potravu na stůl. Lidé měli smysl života, měli záměr. Dnes je Tickle Head finančně zruinované a lidé utíkají za prací do města na pevninu. Avšak místní usedlíci, jako například Murray French, jsou příliš pohodlní na to, aby zvedli zadek z barové židličky a vydali se hledat práci do města. Místo toho vystojí dlouhou frontu na sociální podporu. Přitom právě oni budou muset rozhodnout o budoucnosti své rybářské vesničky, protože šance na záchranu tu je – vybudovat továrnu, která dá lidem trvalou práci. Vesničané budou muset taktizovat a přesvědčit mladého doktora Paula Lewise, aby se tu usadil. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dějištěm je sice kanadský Newfoundland, ale nejspíš jsem nebyl sám, komu připadalo, že Tickle Head je zapadlá díra kdesi na pobřeží Irska. A nebylo to jen Brendanem Gleesonem, ale i muzikou a celkovou atmosférou. Grand Seduction je komedií, kterých je dnes jako šafránu. Nesnaží se diváka tlačit do výbuchů smíchu šílenými gagy, nepřirozenými grimasami alá Jim Carrey nebo nuceným situačním humorem, který v 90% balancuje na hraně trapnosti. Naopak patří k těm klidným filmům, které dokážou vyvolat hned na začátku úsměv, který z tváře až do závěrečných titulků nesleze. Jen občas přirozeně přeroste v hlasitý smích. Plusem je i to, že film nesklouzává ke zbytečné romantice, nebo k závěrečnému moralizování, byť tu pro obojí prostor byl. Jedna z nejlepších komedií posledních let. 90% ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Milé, pozitivní, veselé, kanadské, přátelské, vtipné. Já prostě tyhle filmy zbožňuju. Jsou strašně pozitivní, postavy mají snad jen ty nejkladnější charaktery a obyčejný smrtelník má konečně pocit, že přece jen jsou na světě místa, kde se lidé mají rádi. Musím říct, že obyvatelé přístavu byli opravdu fištróni, jejich přesuny z hospody do kostela a zpět, odposlouchávání telefonu a indickou specialitou v baru, a to nesmím zapomenout na kriket. Do toho nádherná kanadská příroda.. ..no, poslední dobou mi to velkoměsto vážně začíná vadit, taková samota by mému zdraví určitě prospěla.. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Byla by to velmi laciná komedie o tom, jak do přístavního zapadákova nalákat doktora. Vytvořit pro něj ráj na Zemi, aby už nikdy nechtěl odejít. Byla by, kdyby to bylo americké. Jenže ono to je kanadské, takže to má zcela lidský rozměr, místy možná až příliš přívětivý, ale ta roztomilost mi kupodivu skoro vůbec nevadila. Je v tom tolik nadhledu a nadsázky, že se ten cukr hladce rozpustí a zbude dosti povedená komedie, která fakt baví.80% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Když na to tak vzpomínám, žilo se dobře........ Burani bez práce. To probouzí kreativitu. Brendan Gleeson byl hlavním lákadlem, aby se na příběh podíval. Nejsem zklamán. Role Murraye mu nádherně sedla. Nový doktor je sice nesympaťák, ale on do tohoto světa zatím nepatří. Celá mašinérie lží se však musí motat kolem něho. Vesnice ho potřebuje, aby se zde mohla postavit továrna a všichni měli práci. Série gagů, trapných i veselých situací a lásky může začít. CITÁT - Taky bych chtěla vyzkoušet ten jeho stroj mezi nohama.............. Trochu manipulace, malé lži, velké pravdy a je skoro vyhráno.Bude doktor? Bude továrna? Uvidíme. CITÁT - Můžeme vás nahradit bankomatem......... Vtipné i napínavé a herecky dobře obsazené. I hudební doprovod se povedl. Postelová scéna okolo 95 minuty je boží. CITÁT - Řekni mi, co děláš v naší posteli?........... 80% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zchátralé rybářské městečko sužované nezaměstnaností rezignovaných starousedlíků se vzepne k "podvodnému" cíli – přilákat do něj lékaře, což je jedna z podmínek pro postavení továrny. Takže na mladého dobromyslného měšťáka samorostlí obyvatelé měsíc hrají habaďůru a snaží se předstírat, jak je zde život idylický (a všichni zbožňují kriket a jazz :-)). Pohodovou "feel good" oddychovku jasně táhne zapálený Brendan Gleeson, ale ani on nezamaskuje fakt, že morálně jejich jednání není úplně košer (mj. odposlouchávají doktorovy telefonáty) a vybruslit z něho s čistým štítem se moc nedá. Proto ho konec dvakrát neřeší – a proto dávám "jen" silné, ty nejlepší 3*. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Film měl původně režírovat Michael Dowse, ale nepohodl se s producentem Rogerem Frappierem pro jiný náhled na uměleckou stránku příběhu. (Terva)
  • Tvůrci chtěli v hlavní roli Robina Williamse, ale nedohodli se pro hercův nedostatek času. (Terva)

Reklama

Reklama