Reklama

Reklama

VOD (1)

Rybářské městečko Tickle Head chátrá a neprosperuje. Šance na záchranu se objeví v podobě výstavby továrny, která je však podmíněna nejenom konkrétním počtem budoucích zaměstnanců, ale především vlastním doktorem... Kdysi býval Tickle Head v Newfoundlandu hrdým rybářským přístavem, kde žili silní, stateční a důstojní lidé. Otcové vycházeli na lov brzy zrána a vraceli se za čtrnáct hodin, aby poskytli svým rodinám střechu nad hlavou a potravu na stůl. Lidé měli smysl života, měli záměr. Dnes je Tickle Head finančně zruinované a lidé utíkají za prací do města na pevninu. Avšak místní usedlíci, jako například Murray French, jsou příliš pohodlní na to, aby zvedli zadek z barové židličky a vydali se hledat práci do města. Místo toho vystojí dlouhou frontu na sociální podporu. Přitom právě oni budou muset rozhodnout o budoucnosti své rybářské vesničky, protože šance na záchranu tu je – vybudovat továrnu, která dá lidem trvalou práci. Vesničané budou muset taktizovat a přesvědčit mladého doktora Paula Lewise, aby se tu usadil. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Je to pohodový jak reklama na dobrou sladovou whisky. Prostě parádní zapadákov na konci světa, kde muži loví tuňáky holýma rukama, je tu úplně jedno, co máte na sobě, protože to budete mít do pěti minut stejně od bahna, večer se s půlkou vesnice sejdete v hospodě na pivku, neb tu Vodafone nemá pokrytí, a tak byste se před spaním bez Turbo internetu asi ukousali nudou. Patrně by tu chtěl žít každý, tedy kromě toho mladýho fešáckýho doktůrka, jenž si sem jde na měsíc odkroutit trest za držení kokainu, ale místní ho potřebují na dobu neurčitou, protože bez zdravotní péče do zdejších vřesovišť nedostanou fabriku, kterou potřebují, anžto ryby už nevědí, co se sluší a neskáčou trojitýho Salchowa do podběráků. Upřímně doufám, že v brzku narazím na podobně vtipnej film, za to svato svatě slibuju, že se přestanu vysmívat doplňkovému sortimentu z Lidlu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nabídl jsem jim úplné osvobození od daní a napořád, k tomu přidal panenství tvé dcery.“ – „Co to sakra žvaníš?“ – „Henry, Tom si tě dobírá. Všichni vědí, že Lucy už panna dávno není.“ Na jedné straně stojí doktor, jenž natrefí na toho nejnevhodnějšího zaměstnance letištní kontroly, na druhé poflakovač, kterého donutí až razantní gesto jeho ženy změnit svůj dosavadní styl života. Výsledek? The Grand Seduction je sice naivní a předvídatelná, ale na druhou stranu také téměř maximálně pohodová a hlavně zábavná komedie. Základní zápletka (časový deadline, do kterého je potřeba přesvědčit nového doktora, aby se usadil v místní díře) je možná hodně jednoduchá, ale její konstrukce je prošpikovaná opravdu nápaditými a vtipnými scénami. Od pečlivé přípravy na příjezd „spasitele“ (učení se tajům kriketu, zvelebování vesni…přístavu!) až po samotnou fázi balamucení v podobě např. domovního odposlechu, chytání velké ryby, vpravdě geniálního navýšení počtu obyvatel, zaujatého sledování hry (stejně jako starousedlíci jsem si taky podstatně víc užíval komentátorovo:„Plekanec střílí…a dává gól!“, než ten nudný kriket) a mnoha dalších scén, které byly k popukání. K tomu se velmi vydařil casting vidláků (v čele s perfektním Gleesonem), nechybí výborná hudba a také krásné exteriéry (s kterými se to zbytečně nepřehání, na druhou stranu v blu-ray kvalitě je to lahoda a snesl bych těch záběrů podstatně víc). Celkově dávám silné 4*. „Prodáváš lososy, které chytáš do sítí, a přesto si každý měsíc nezákonně vybíráš druhou podporu.“ – „Nezákonně? Tohle je plná moc. Černé na bílém. Je mojí povinností a morálním závazkem vyzvedávat šek pana Pelleyho. Tuhle plnou moc sepsal sám pan Pelley. On mě tím pověřil.“ – „Pan Pelley je po smrti.“ – „Podle vládních záznamů ne!“ ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lež může být zákeřná, milosrdná, sprostá, nevinná či třeba sladká. Tahle od obyvatel newfoundlandské rybářské vísky, kde tresky dávají dobrou noc, byla spíše pragmatická, jakkoliv neobratně realizovaná.. Pohoda z toho tryská, Gleeson tradičně válí a některé očekávané věci nečekaně nepřijdou, nicméně k lepšímu hodnocení mi scházelo, aby autoři lépe využili těch 10 let na vypilování vlastního počinu a humorné situace vypointovali tak dobře, jako když improvizované středisko odposlechů zachytilo sex po telefonu. Ten prostor tam byl, ale co už. Důležitější je, že v ložnicích se zase heká. Důstojnost je zpět.. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Laskavá komedie s několika opravdu povedenými fórky. Hrdinové filmu jsou prostí lidé, sympatičtí ve svém úsilí zlepšit život svůj i sousedů pomocí pořádné kupy nevinných lží. Nejde jinak, než jim držet palce. Příjemná muzika i netypické osazenstvo filmu mi připomněla britský seriál Detectorists.Viděno v rámci Challenge Tour 2017:30 dní se světovou kinematografií. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Konečně komedie,kde jsou uvěřitelné civilní postavy a kde se pořád zbytečně afektovaně nekecá...Inteligentní film s nadsázkou sleduje malý,velký podvod vesničanů z přístavní vesničky Tickle Head na městského doktora potažmo i na velkou ropnou společnost a divák se po celou dobu dobře baví a přeje si,aby to pro všechny dobře dopadlo...Co byste chtěli víc? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu 2013. (Terva)
  • Gordon Pinsent je jediný ze tří hlavních herců, který ve skutečnosti pochází z Newfoundlandu, kde se natáčelo. (Terva)

Reklama

Reklama