Reklama

Reklama

Drsný chlapík

  • Francie Le Ruffian (více)

Obsahy(1)

Ve filmu Drsný chlapík představuje Ventura dobrodruha, automobilového závodníka, zlatokopa, ale především muže, který nikdy nezapomněl na svého přítele. Především pro něj chce vyzdvihnout zlatý poklad zpod kanadských vodopádů, který tam musel utopit, aby si zachránil holý život. Gérard je totiž po nehodě na invalidním vozíku a na nákladnou operaci, která by mu mohla pomoci, nemá dostatek peněz. Aldo navštíví Gérarda a svou dávnou lásku Eleonoru a začíná připravovat výpravu do Skalistých hor. Neví, že celou přípravu sledují indiáni, kterým Aldo i s pokladem tehdy utekl. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Lehce nabyl, lehce pozbyl. Takže se přímo nabízí, že bude muset opět nabýt a je dost pravděpodobné, že přitom bude muset, Aldo, nejednou i nabít a možná (znovu) zabít. Potom už stačí pár správných přátel a mecenášku baronku mít a na netradiční výlet, za zlatým pokladem, je vzít. Přátelství si sice za něj nekoupíš, zdraví (nohy) jim za ně taky nevrátíš, ale není zase tak špatné, JE mít. Člověk s nima může víc, než jen snít. Taková věc si samozřejmě zaslouží zapít a není špatné u toho, E. Morriconeho a C. Cardinale mít. Jen je potřeba se před indiány, stále na pozoru mít. [Lino Ventura, E. Morricone, nádherné scenérie divokých nespoutaných Skalistých hor a čisté nefalšované přátelství dvou věčných snílků, to jsou atributy, které vás i přes absenci plnohodnotného scénáře, spolehlivě u snímku udrží. Le Ruffian je čistě pocitová oddechovka, pro některé možná i potřebný životabudič, dokazující, že to jde i čistě přírodní (filmovou) cestou, bez chemie na předpis].75% ()

cross 

všechny recenze uživatele

Slušná výprava, obsazení a hudba. Dobrodružné a akční scény z divočiny jsou velmi dobré, ale celá prostřední část filmu se odehrává ve městě a je nudná, nezajímavá a v podstatě zbytečná. Totéž platí o mnohdy zcela nevhodných a bezdůvodných flashbackových scénách z minulosti ústřední pánské dvojice. Jednoduše řečeno, určitě ne špatný film, který však nemá na to aby diváky uchvátil a bavil celou svoji promítací stopáž... ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura je sice můj velkej oblíbenec, ale tenhle film mi přišel asi stejně blbej jako účes Claudie Cardinale. Začíná to sice docela zajímavě a přestřelka hned na začátku je celkem dobrá, ale potom následuje totální nuda a ta vydrží až do úplnýho konce. A ta část, kdy se hlavní hrdinové vydaj hledat poklad, mi přišla naivní jak Hoši od bobří řeky. Jinak Morriconeho hudba je tentokrát hrozná. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

je zvláštní jak čas může změnit náhled na jeden film. Když jsem ho poprvé v roce 85 (plus-mínus) viděl na programu ČST ve slovenském jazyce, byl to okamžitě kult mého mládí. Neexistovalo nic co by se mi nelíbilo. Tedy krom Lino Ventury. Byl divnej. Pupkatej strejda a drsoň co kosí davy? No zvykl jsem si... po pár podívání. o 30 let později (plus-mínus) už film vyznívá zcela jinak. Lino Ventura je zcela OK (prakticky nejsympatičtější postava filmu) a ostatní bere za své. Ta brutální nuda uprostřed (řekněme mezi vodopádem a Eiffelovkou), ta divná blondýna s tlustým krkem. K tomu leta vybudovaná alergie na "francouzské přehrávání" a jejich debilní gesta když argumentují. Drobné kopance (dějové i logické) najednou z filmu dělají sotva průměr a snad jen nostalgie mi nedovolí dát hvězdičky pouze dvě. To jsou věci... ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Zcela jednoduchý děj o honbě za pokladem jednoho snílka, který má mnoho kamarádů, kteří jsou ochotni mu tento předem splněný sen uskutečnit. Nestárnoucí Lino Ventura se tu představí s půvabnou Claudiou Cardinale či Bernardem Giraudeau známého z filmu specialisté. Celý děj se dá lehce předpovídat a je plný nesmyslných vzpomínek na mládí hlavních hrdinů. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Goldenu, Invermere, Yoho národním parku - Wapta Falls (vše Britská Kolumbie, Kanada) a v Montrealu (Quebec, Kanada). (Snorlax)

Reklama

Reklama