Reklama

Reklama

Motýl na rameni

  • Francie Un papillon sur l'épaule (více)
Trailer

Byla vražda, kterou Roland viděl, jen výplodem jeho mysli, nebo se proti němu spikl svět? Roland Feriaud se probudí v sanatoriu, aniž by tušil, jak se tam dostal. Pamatuje si, že byl v hotelu a slyšel z vedlejšího pokoje divné zvuky, šel se proto podívat, zda někdo nepotřebuje pomoc. Když vešel dovnitř, uviděl mrtvolu a dostal ránu do hlavy. Lékař mu však poví, že ho někdo udeřil proto, aby ho okradl, žádná mrtvola se v hotelu nenašla, byla to pouze halucinace. Prý ho mohou příštích pár dní provázet podobné vidiny, nemá si jich však všímat. Když je ze sanatoria propuštěn, začínají se mu dít divné věci, neustále jej někdo sleduje, lidé po něm chtějí jakýsi kufřík. Je těžké vyznat se v tom, zda jen blázní, nebo byl zatažen do nějaké podivné hry. Jenže když se v hotelu začne nějaká dáma shánět po svém manželovi, který má vypadat přesně jako mrtvola, kterou Roland viděl, dojde k závěru, že není blázen a jen se proti němu spikl svět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

majo25 

všechny recenze uživatele

Už postarší Ventura (dosť kontrastný voči svojej mladej filmovej manželke) v mysteriózne ladenom trileri. Atmosféra ani tempo nie sú nijako výrazne, napriek tomu to až tak nevadí. Zaujímavý je námet, ktorý skrýva potenciál - záhada strieda záhadu, vražda strieda vraždu a divák čaká na rozuzlenie a odkrytie všetkých týchto záhad. Bohužiaľ, to sa nedostavuje, čo kazí celkový dojem z filmu. Všetko je zametené pod koberec, akoby sa nechumelilo a je koniec. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Esencia filmu zmaru. Tak typického pre taliansko francúzske produkcie 70. a 80. rokov 20. storočia. Čím sa táto séria filmov o hrdinoch, ktorí sa zaplietli do kriminálno - špionážno - pašeráckych hier mafií a tajných služieb, riadených zhora, vlastne prihovárala divákovi? Nehas čo Ťa nepáli. Pretože: aj tak nič nepochopíš a akonáhle sa začneš zaujímať čímsi viac ako vlastnými záležitosťami, pohoríš. Takže drž líniu a ústa na zámok. Ak nepočúvnaeš čaká Ťa: paranoia, psychiatria, ignorácia políciou, márna snaha o zmysluplné poskladanie nezložiteľnej skladačky a umlčanie. Nechaj len hrať hráčov podsvetia a moci svoje hry a nestaraj sa, lebo dostaneš po papuli. Tak silno, že sa už nevstaneš. 70 %. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní jen maličko, spíš okrajově ... ale to neznamená, že by vaše jistoty nemohly být v jednom jediném - a poněkud nešťastném okamžiku nahrazeny bezpočtem proměnných. Možná si budete přát, abyste se mohli spolehnout alespoň na motýla, který by našel útočiště na vašem rameni. I když se postupně zorientujete - a třeba si dokonce troufnete odhadnout další vývoj událostí, příběhu neupřete sugestivní atmosféru, která dodává každé scéně nádech bezútěšnosti a zmaru ... víceméně se s buldočí neústupností a zarputilostí pokouší hodit problémy velkého světa právě na vás - protože jste zrovna po ruce. Pokud si mermomocí chcete odnést cosi poučného do dalšího života, pak si dovolím snad jen jednu drobnou poznámku: NIKDY nevstupujte do cizích hotelových pokojů ... ať se v nich odehrává cokoli. Jestliže pojmete jakékoli podezření, pak volejte recepci, záchranku či policii ... ale v žádném případě se nepokoušejte aktivně vstupovat do děje - nemuselo by se vám to vyplatit. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby tady Lino Ventura pořád jen nechodil v pruhovaném pyžamu, možná by to bylo napínavější a to očekávané vysvětlení/rozuzlení by mělo větší šťávu. Obsah kolegy LiVentury je lehce nepřesný. Jdete do hotelu, vstoupíte do pokoje a pak už si nic nepamatujete, proberete se ve cvokhausu, kde do vás cpou sračky a namlouvají vám, že jste si vysnili jinou realitu, zatímco kolem vás padá jedna postava za druhou. Dobrý námět, co říkáte? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Kto je to my, kto sú oni?..." Ani Ventura nevie, ktorá bije a nemajte filmu za zlé, ak po jeho skončení nebudete o nič múdrejší. Dobrá správa je, že pri tomto filme ten nejasný záver vôbec neprekáža a divák (aspoň teda ja) to akceptuje tak ako to je. Stačí vražda, záhadný kufrík a pán, ktorého si niekto s niekým splietol...Ale kto s kým, proti komu a prečo?? Zbytočné otázky na ktoré nedostanete odpoveď, teda aspoň nie uspokojivú. Skvelá atmosféra a tradične skvelý výkon L. Venturu vám bude musieť stačiť. Vedel by som si z tohto filmu predstaviť skvelý remake. Možno raz...Zub času ho trochu ohlodal, ale i tak sa prikláňam k slabším štyrom hviezdam. 70%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno