Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování filmu Pod Jezevčí skálou vypráví nový příběh hajného Straky a jeho vnuka Vaška, kteří spolu sdílejí lásku k šumavské přírodě, k lesu a jeho obyvatelům... Děda Straka (G. Valach) dostane dopis, že na letošní prázdniny Vašek (T. Holý) na hájovnu nepřijede, protože pojede s rodiči k moři. Vašek však k dědovi uteče. Děda má tou dobou starosti. V revíru mu totiž řádí pytlák, kterého nemůže polapit. Když čeká u nastražené pasti, malý Vašek se rozhodne vyrazit dědovi naproti. Zastihne ho však bouře. Hledá proto krmelec, aby se před bouří schoval. Ve stejném krmelci se ovšem ukryl i hledaný pytlák… (Česká televize)

(více)

Recenze (122)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pokračování, navíc obohacené o úžasné herectví pana Kemra a zajímavou zápletku, kdy pátráme po pytlákovi, kterým může být v podstatě kdokoliv. Finále, kdy Véna bloudí lesem v obrovské bouři, je velmi silné. Ovšem toho mrtvého pytláka měli divákovi ukázat lépe a déle, takhle myslím, že kdo vidí film poprvé, možná vůbec nepostřehne, kdo že tím pytlákem vlastně byl. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

„Véna nepřijede, pan syn ho bere do Bulharska.“ Ale mezitím malý Vašek odjíždí za svým dědou a psem Brokem na Šumavu, kde je nádherná příroda se zvířaty. Vůni dřeva a lesa jsem cítil i z PC, kde jsem se na film díval. Společnými silami pátrají po pytlákovi, kterého nakonec „zastaví“ bouřka a Vašek je u toho. Můj nejoblíbenější film z této trilogie. ()

Reklama

zbynacz 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších trilogií z dětství. Teď už mi vadí některé neduhy, které jsem jako malý neviděl, stejně jako nevidí žádné dítko. Přesto u těchto skvělých filmů (ano, jsou skvělé, nejen pro malé diváky, kteří mají krapet méně náročné požadavky na kvalitu produkce) , pokud jednou za čas otevřu program a zrovna vysílají, rád strávím sychravé sobotní/nedělní odpoledne. Krásné záběry šumavské přírody jsou stále dechberoucí jako byly v době, kdy jsem zažíval euforii z každého z Vénových příběhů. V dětství mi přinesly hodně, probudily touhu toulat se po lesích a užívat si všechnu tu krásu, kterou nám příroda nabízí... ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

"Srdečně vás vítáme, haťa paťa, už v tom zase lítáme - od rána až do noci, už nám není pomoci" - zpívající duo Zedníček - Heřmánek, jsou jedni z kladů tohoto dílu známé trilogie. Druhým pozitivem je skorokriminální zápletka, jak jinak než o hledání pytláka a o hereckých výkonech dalším slovem není potřeba se zmiňovati. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dětská detektivka na úrovni. Holý už sice trochu ztrácel ze své autentické přirozenosti, ale nejen on film dokázal držet v kvalitních intencích. Pátrání po pytlákovi je místy zajímavé, místy napínavé a režisér Gajer si se zvolenými přírodními lokalitami zručně tyká. Přesto mě tento film až tak nezaujal. S odhalením pytláka v tmavém lese a za urputné bouřky film ztratí na zajímavosti. Největší potíž je však hlavně v tom, že druhé zhlédnutí pekelně nudí. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (10)

  • Filmovalo se na Kvildě, v Praze - Břevnově, Chalupské slati u Borové lady. Hájovna se nachází v Srní, jmenuje se Klostermanova chata. (M.B)
  • Ve scéně, kdy Vašek (Tomáš Holý) s Brokem odcházejí za dědou (Gustáv Valach) do lesa, následuje záběr na prázdnou lavici. Když se však děda vrací domů, je na lavici modrý kastrol. (TheDave)
  • Režisér netrval na tom, aby se Tomáš Holý učil nazpamět text, jen musel vědět co by tam mělo být a nechal to na něm, aby to řekl po svém. (cariada)

Reklama

Reklama