Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

mira007 

všechny recenze uživatele

Legendární italská komedie jako pásmo vtipů s panem účetním.  Jako malému mi to připadalo  jako vzorová komedie,  ale dneska už jen nostalgicky úsměvná  věc.  Ale  aspoň to je opravdu trochu vtipné na rozdíl  od ostatních kousků  pana Paola Village (nar. 1932, Itálie). ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Jiné díly než tento, podle ČSFD nejzdařilejší sem neviděl. Ze začátku jsem se do stylu humoru který je v tomhle filmu použit musel chvíli dostat, ale poté jsem se až do konce dobře bavil. Je to taková nenáročná zábava, která pro jednou dobře pobaví, ale vícekrát už jí asi vidět nepotřebuji. Každopádně na to že je film z roku 1980 i dnes se u něj vcelku zasmějete a to se musí ocenit. 70% ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tento film jako by ani nebyl ze série Fantozziů. Geniální humor, scény i hlášky. Fantozziho jsem nikdy moc nemusel, ale tento film je výjimka. Sice poslední dva příběhy (loď a nápis na nebi) byly slabší, přesto to filmu tvář nekazí. // "Zeptejte se ho, jestli se mu něco nestalo"// "eee...What time is it?"// "Fuck off!" // "Co říkal?" // "Že je v pořádku."// ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš povedených předchozích prvních dvou dílech se Paolo Villaggio po delší době vrátil k postavě účetního Huga Fantozziho, vyvaroval se všech předchozích chyb a natočil snad nejlepší díl celé série. Ucelené scénky s Fantozziho života jsou nezapomenutelné a troufám si tvrdit i nestárnoucí. Gagy se střídají jeden za druhým a divákovu bránici nenechají jedinou vteřinu v klidu. Šampion v přepínání televizních kanálů dálkovým ovládačem v domě, cyklistický závod, údržba lodě a střelba z brokovnice na pohyblivý cíl, nápis na obloze, atd, atd. Komediální snímek u kterého divák zapomene na veškeré trable a výborně si spraví náladu. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za jednu povedenou scénu s televizí a ovladačem a ta druhá za další pár ucházejících gagů. Jinak je to víceméně bída, která ničím neoslní. Rozhodně nejde o film napěchovaný humorem od začátku do konce. Vtipnou komedii (i podobou „taškařici“) si opravdu představuji jinak. Další dílek do mého filmového vzdělání je ovšem doplněn a já alespoň vím, že se zbytkem filmů z téhle série nemusím ztrácet čas. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)
  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)
  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)

Reklama

Reklama