Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když zmizí osm vyšetřovatelů, Navarrová se snaží Danversovou přesvědčit, že případ souvisí s nevyřešenou vraždou místního aktivisty. (HBO Max)

Recenze (69)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně super úvod se spoustou informací, kde se skvěle pracuje s pomalým odkrýváním vztahů mezi jednotlivýma postavama. Protože se zdá, že současný případ má nejspíš spojitost právě s minulostí. V kombinaci s atmosférou, která je fakt top a místem, kde se to celé odehrává, sníh a zima je vždycky lepší než sluníčko a teplo...takže skvělá kombinace. ()

Lima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je snad blbej vtip, ne? Od geniální Fukunagovy první série s Woodym a Matthewem sešup až do bahna (sněhu), s Jodie Foster, která svým civilním výkonem je tu jediným uvěřitelným prvkem v tomhle bordelu. I sebehloupější rakouský kriminálky, které v dopoledních časech vysílá Prima, dávají větší smysl. Je to úplně zmatený, scény na sebe nenavazují, uvádí to do příběhu spoustu postav, ale nic z toho neplyne a někdy to sklouzává až do sebeshazovačné parodie. A se strašným písňovým soundtrackem. Mystično mám rád, dokonce by mi nevadilo i v téhle sérii, která se vždycky držela při zemi, ale tady není čeho se chytit, byť s vědomím, že jde teprve o první uvozující díl. 2* dávám z milosti, nebo z důvodu, že to vypadá filmově, ale „šikulka“ Issa Lopéz asi pomalu poputuje na můj blacklist. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Úvodní digitální připomenutí Lvího krále s lumíkovskou příchutí mě skoro přinutilo to rovnou vypnout, ale následná chvilka na stanici s echem mé oblíbené Věci mě zase nahodila zpátky do sedla. A pak to v tomhle tempu skákalo tam a zpátky až do konce dílu. Na můj vkus je tam na jednu epizodu až moc postav a málo vyšetřování. Skoro nikdo se pořádně nerozvine, všichni jen matně bruslí na hraně nějaké opravdové charakterizace a víc to má z Městečka Fortitude (a bohužel nemyslím výbornou první řadu) než z Temného případu. Potenciál tam je, ale jestli měl být největší tahák jedna bunda a nejchytřejší schovkou věta "voda se před třemi dny zkazila" (upřímně doufám, že nejde o odpověď na to, kam zmizeli vědci, protože to by byla velká slabota), tak za mě ne. Ale dám tomu šanci, protože třeba to opravdu mají tvůrci tak dobře promyšlené, že jim všechny ty podivnosti a zdánlivě tajemné náznaky nakonec do sebe zapadnou. Ale moc tomu nevěřím. 50 % ()

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Spojení „mrazivá krimi“ jsme až do příchodu nové řady Temného případu zjevně všichni používali špatně. Fenomenální nástup, snové obsazení, prvotřídní soundtrack, lehce hororová/mystery atmosféra, dechberoucí vizuály spojené s do noci ponořenou Aljaškou a hromada otázek, tady je zkrátka zase všechno správně, a aniž bych spoileroval další epizody, je to postupně čím dál tím lepší. Dávám všechny - i ty umrzlé - palce nahoru. 10/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Příjemně mrazivý úvod, plný hypnotických momentů a všeobjímající nadpřirozené atmosféry a temnoty. Titulní temný případ rozhodně působí slibně. Ale mám aspoň momentálně trochu problém se vším okolo něj. Prakticky ani jedna postava nezaujala, vedlejší dějové linky se sociálním podtextem by nemohly být více ohrané (a chybí tu sympatické nebo charismatické postavy, díky kterým by to šlo přehlížet) a nejsem si taky jistý, co přesně tvůrci zamýšlejí se vším tím nadpřirozenem a trochu mě děsí, aby to ve finále nepůsobilo blbě (ať už se pohnou jedním nebo druhým směrem). I přes tyto výhrady jsem si ale to arktické zasazení, podpořené klasicky zimním obdobím a ponurou hudbou užil a jak jsem napsal, jsem rozhodně navnaděný na rozuzlení případu. Tak snad to maj promyšlené. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po partičce vědců moderní výzkumné stanice Tsalal se sotva zaprášilo, zbyl po nich jen jeden nedojedený sendvič a jeden useknutý jazyk, okolo se potuluje velké množství permanentně naštvaných a zřejmě od plenek depresivních lidí a navíc právě nastalo období polární noci. Atmosféra fajn, tempo nijak zvlášť strhující. Scéna střídá scénu, některé jsou docela jalové. Pokud si dobře vybavuju, předností první řady byla pečlivě budovaná atmosféra a psychologie postav. Jenže právě s těmi mám tady zatím docela problém. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Audiovizuálně úchvatná podívaná s hutnou skličující severskou atmosférou a feelingem Carpenterovi Věci. To vše je navíc podpořeno vynikajícím výběrem hudebního podkresu v podobě songu Bury a Friend od Billie Eilish či Magpie od The Unthanks.❗SPOILER Úvodní díl seznámí povrchově diváka s výzkumnou stanicí Tsalal, městečkem Ennis, vyšetřovateli a pohřešovanými.❗Pět hvězd. 👌 (15.01.2024) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soudě podle první části to bude hodně ponuré…Slibný rozjezd, mrazivé až hororové napětí a jaksi jen tak mimochodem načrtnuté charaktery hlavních aktérů dává tušit, že to nebude jen tak. Závěrečných pár minut potvrzuje, že to zřejmě bude něco! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klesajúca tendencia úrovne seriálu sa potvrdzuje, prepchané hláškami na adresu belochov, slabý muž spadne na hubu po údere ženy, dve sebavedomé feny vedú vyšetrovanie a úroveň dvojice z prvej sezóny určite nedosiahnu, mamba alfasamica v posteli dominuje jak hroch v poslednej mláke počas obdobia sucha a do toho náznak myystery príbehu, lenže určite to nebude nakoniec Vec a tak sa obávam dočkám v True detective najväčšieho sklamania. ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice slibný začátek, který je mrazivý nejen, pokud jde o teplotu, ale hlavně v případě atmosféry. A ano, má to určitý sociální podtext, ale dává s ohledem na příběh smysl a rozhodně nejde o snahu poučovat diváka, navíc, když je mu věnováno jen pár minut. Ale kdo chce psa bít, hůl si vždy najde... Jedinou výtku, kterou mám, jsou digitální zvířata, která působí poněkud nedoladěně. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra. Akta X. Věc. Zima. Foster (, která z nějakého důležitého scénáristického důvodu neposlouchá Beatles). CGI sobi. Jinak těsně pod dokonalým dojmem - nevytlačili mi z hlavy, že to působí až příliš televizně, v tom je tma vždycky dobrý přítel k úsporám. Zápletka dobrá, mrazivo, těšení na další díly. Vytanulo na mysli: Wind River, Purpurové řeky, The X-Files, Insomnia, což je vlastně dobrá společnost. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím velké “meeh”, než příjemné překvapení, natož skvělej zážitek. Snad to bude opravdu lepší a lepší, jak slibují recenze. Jestli se to totiž ponese v téhle cheezy wannabe “paranormal” atmosféře, s nechtěně vtipnýma momentama ( týpek Travis - zjevení tančící ve sněhu - wannabe Lynch ), digitálníma zvířatama, které vás propleskají hned ze startu (!) a silnýma ženskýma vedle natvrdlejch chlapů, tak potěš zrmzlý koště. S odřenýma ušima tři… 55%. ()

Pražák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem z toho zaskočenej a rozpačitej a musím si tu ulevit. Námět zatím vykrádá tak trošku Fortitude a přidává akorát lesbickou a vztahovou vatu, ale nejvíc mi pije krev ten neustálý se měnící playlist. Kde je nějaká autorská hudba? Proč to musí znít jak prezentace nějaký nahrávací společnosti? ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý úvod! Sadla mi atmosféra absolútnej tmy a zimy, prostredie "čudného" mestečka na konci sveta, postavy a aj riešená záhada. Teším sa na odkrývanie vzťahov a hriechov minulosti. Plus, niektoré priam až hororové momenty ma príjemne prekvapili. 90% HBO Max ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle na mě tedy nefunguje. Nejenže nemám rád tyhle “hululů” náznaky mixnuté do krimi, ale tady zase někomu ujely tabulky, kdy v celém Aljašském vidlákově je jen jedna drsná vagína vedle druhé a co chlap (když už konečně se nějaký najde) to zoufalec. (teď koukám ona si to upatlala i rejžovsla taky vagína). Tak to dává smysl. Dál. Dcerunka vrchní babči (sakra 60… to to letí) drsnější než šmirgl-papír je samozřejmě lesba. Vrcholem nevkusu je pak “piercing etnikum” a to nejen vzhledem, ale i chováním. Obávám se že se bude opakovat fiasko druhé řady. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Úvodní díl připomíná spíše Věc a 30 dní dlouhou noc s woke akcentem než kriminálku...Prozatím bez invence... ()

Reklama

Reklama