Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stropem prokapávající voda doslova změní život mladé Syd (Radha Mitchell), naivní a ctižádostivé asistentce redaktora slavného newyorského fotografického časopisu. Kvůli ní zazvoní u své sousedky, kdysi slavné umělecké fotografky Lucy Berliner (Ally Sheedy). Na heroinu závislá Lucy žije se svojí milenkou Gretou (Patricia Clarkson), bývalou Fassbinderovou dvorní herečkou, v bizardním světě party a drog... (Pohrobek)

(více)

Recenze (32)

lena60 

všechny recenze uživatele

Po delší době jeden z filmů s lesbickou tématikou, při jehož sledování se mi neotvírala kudla v kapse. Přirozený, bez nejapného žertování, přehnaného vyzdvihování "jinakosti" hlavních představitelek, vztyčování duhových vlajek a jiných podobných rozčilujících vycpávek. Plné hodnocení nedávám z úplného přesvědčení o dokonalosti filmu, spíš se v něm odráží vděčnost a chuť režisérce za vznik Vrcholného umění poděkovat . ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

High art? To jistě ne. Jen pseudoartová hromádka scénáristického neštěstí, v iritujícím vedení nesympatických figurantů z hollywoodské periferie a námětem falešným jak vyumělkovaná imprese v otisklé titulní fotografii. Očekávané nekrologické finále už nemohlo být více nemohoucí a snímek tak pasovalo mezi druh, jehož přemnožení by mou posedlost filmem zaměnilo v etapu večerního pletení ponožek - možná mnohem méně povznášející zábavě, při které však nehrozí fyzická nevolnost, kterou mi zde přivodila Patricia Clarkson. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jeden z řídkých filmů zpracovávajících lásku mezi ženami ne jako něco abnormálního. Obrazově vynikající, velmi vkusný snímek o probuzení jiné lásky, o přitažlivosti i svůdnosti tak fascinujícího vyššího kulturního prostředí New Yorku. Věrohodný herecký výkon Ally Sheedy v roli dívky, která se hledá a snad i najde. Vše korunováno a doprovázeno dráždivými náběhy milostných scén. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Podivnej film, vlastně se v něm ani nic moc neděje. Všechno plyne takovým opojeně poklidným tempem a najednou šmitec. Ale nenudil jsem se. Bohužel ke konci mě pěkně začala štvát postava fotografky Lucy, která kloudně nevěděla co vlastně chce, a když už jsem konečně čekal nějaký její životní rozhodnutí, tak milá Lucy... ale to bych spoileroval. Co se mi na filmu nejvíc líbilo, byla skvěle zahraná fetka Patricie Clarksonové. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Podobně pojaté jako Laurel Canyon.Bohémský život kdysi úspěšné a vynikající fotografky Lucy (10 let už nepublikuje ani nevystavuje, ale stále fotí), který už pomalu bez drog začíná ztrácet své kouzlo a tuctový život pomocné redaktorky Syd, která si teprve začíná budovat svoji naplánovanou kariéru. V okamžiku, kdy si vpadnou do života, se Syd nejprve domnívá, že našla neznámou umělkyni s kterou by na sebe mohla upozornit, ale překvapení v redakci nad známým jménem „Kdy se vrátila? Jak je možné, že to nevíme? Kdo ještě o tom ví?“ jí zaskočí. Chtějí publikovat její návrat, cokoliv, hned. Jeden společný víkend a vzájemná přitažlivost obou žen přeroste ve vášnivý lesbický vztah zdokumentovaný odvážnými snímky. Talent, ambice, láska, drogy a smrt v rozhodně zajímavém filmu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • The New York Times pochválil herecké výkony, ale vyjadril názor, že koniec je filmu len "vymyslenou nevyhnutnosťou". (Arsenal83)
  • Postava Lucy je založena na životě a díle Nan Goldin, známé fotografce zachycující život mladých lidí, jehož součástí byly drogy a sexuální experimenty. (HellFire)
  • Film mal premiéru 21. januára 1998 na festivale Sundance, kde sa mu dostalo nadšeného prijatia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama