Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se vrátil k ponorkovému survivalu a mé pocity při sledování se příliš nezměnily. Řemeslně solidní, hudba výborná. Americká ponorka se vrací domů, jenže něco je špatně. Po vzetí tří trosečníků na palubu je napadena minami a háky, některá zařízení vypovídají službu a námořníci začínají trpět halucinacemi. Ponorka, respektive její posádka, má temné tajemství, které začíná vyplouvat...na povrch? Každopádně jde do tuhého a námořníci začínají umírat. Zdejší obsah je blábol a pěkně zamotal hlavní pointu. Ne, ta první věta neplatí! Filmu by prospělo zkrácení klidně o půl hodiny a byl by to svižný klaustrofobický boj o život. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem quasiasyláckou slátaninu z trafikového DVDčka a dostal jsem... příjemně oddechovou, napínavou a v rámci žánru hodně povedenou slátaninu. Paranoia, klaustrofobie, jedno temné válečné tajemství, jedna ženská na palubě která nosí smůlu, duchové, spekulace vojáků o tom, jestli ještě žijí nebo už jsou mrtví... Triky jsou levné a náročnějším scénám se režie radši úplně vyhnula (požár na palubě), ale ponorkový interiér se povedl a posádka je sympatická a dobře herecky obsazená. Výborná je scéna s Loomisem v zrcadle, kterou o rok později nejspíš obšlehli a zdokonalili Korejci v Geoul sokeuro / Mirrors a za dalších pár let Angláni v The Broken. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Po značne rozpačitej Lodi duchov ďalší vcelku plytký "horor" odohrávajúci sa na (v) tajomnom mori. Narozdiel od prvého menovaného filmu však nemôžem povedať, že Hlbočina je film nudný. Je len jednoducho rutinný, jednotvárny, béčkový a v neposlednom rade bez štipky akéhokoľvek napätia. V podstate je to ďalší film zo série "nič som nečakal, nič som nedostal", čo je veľká škoda, lebo David N. Twohy mal rozhodne na viac. Na filme sa mi páčilo predovšetkým celkovo príjemné obsadenie a rovnako príjemná atmosféra (nie hororová). Bez mála čistý priemer. 2 a pol hviezdičky. ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Co když... Když jsme dostali tu skopčáckou loď, co když jsme je nepotopili? Co když oni potopili nás? Problém číslo jedna - všichni herci, kteří tvoří posádku ponorky mají stejný věk, vypadají prakticky stejně a v temných útrobách ponorky je nemožné je od sebe rozeznat. Jasně určit lze snad jen Claire (protože je žena) a Wallyho, protože má vousy. Vojenská posádka tak působí spíše jako skupina kamarádů, co si vyjela na vodu, protože divák nemá šanci získat žádný přehled o saržích a hierarchii (neví kdo je důstojník a kdo řadový voják) a tak se nemůže soustředit na podstatné postavy. Příběh se odehrává jakoby v časovém vakuu, protože krom toho že "někde tam nahoře" jsou zlí němci nic z dialogů nenasvědčuje tomu, že bychom byli ve čtyřicátých letech (dobře, ja tam gramofon a nahrávka Bennyho Goodmana). Triky, zejména obrázky ponorky jsou dost neopravdové. Zápletka filmu není ani při zpětném pohledu úplně srozumitelná. Nemám žádnou zkušenost s duchařskými horory, ale mám za to, že i duchové by se měli chovat racionálně a měly by se na ně vztahovat principy motivace. Z mého pohledu visí nad filmem podezření, že je založen výhradně na (zbytečných) lekačkách. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Skupina námořníků nabere na svou ponorku britské trosečníky. Jejich loď potopila německá ponorka. Mezi trosečníky je i žena a to podle pověry přináší smůlu. Ta na sebe nenechá dlouho čekat. Posádka zečně slýchat děsuplné hlasy. Sám se spustí gramofon, aby vyzradil poluhu, když je ponorka pronásledována napřítelem. Na trup někdo vyťuká morseovkou vzkaz. Pak se všem začne zjevovat mrtvý kapitán, který zemřel za záhadných okolností. Plavidlo se postupně stane neovladatelným a pomalu se stává plovoucí rakví, ze které není úniku. To není moc pěkná vyhlídka. Lidé uvnitř se stávají budoucími mrtvolami. Hlubina vám přinese i pár chvil plných napětí, třeba, když se po palubě ponorky bude kutálet hlubinná mina. Já jsem měla nervy napnuté jako špagáty. Bouchne, nebouchne. Zvláštní a tajemné zvuky moře ve mě nevyvolávaly zrvona příjemné pocity. Stísněný prostor ponorky také udělal své. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Pro externí záběry posloužila ponorka USS Silversides, která se účastnila II. světové války a která spadá do třídy Gato. (Saccard)
  • Režisér David Twohy se ve filmu objeví na samém konci v roli britského námořního kapitána. (m.xFuck)

Reklama

Reklama