Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Othello 

všechny recenze uživatele

Izolační horory já velmi rád a tenhle mě vskutku potěšil. Twohy má skutečně filmařské řemeslo v ruce a přes hodinu a půl odehrávajících se prakticky akorát ve stísněných prostorách ponorkách dokáže podat zábavně a chytře. Příběh mě celkem také zaujal. Bohužel film má několik podivností, které působí dosti zbytečně. Pominu celkem neslušné triky, chápu že rozpočet neměl příliš položek (přesto například scéna s poskakujícím sudem po palubě má něco do sebe), podivné je například domácí vězení dvou postav, které probíhá tak, že jim je vždycky akorát připomenuto, když jsou někde jinde. Stejně tak několik letmých záběrů na jakéhosi ducha je silně navíc, taktéž příliš tradiční lekačky. Přesto i díky některým postavám a tajemné atmosféře jsem se dobře bavil. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Občas není od věci zpestřit si filmový jídelníček nějakou jednohubkou, která druhý den úplně vyšumí z hlavy. Zde to dopadlo ale trošičku hůř, takže pane Twohy, udělejte si to jak chcete, ale ten čas, který jsem věnoval této hovadině budu chtít vrátit i s úrokama. Zvolte jiné zaměstnání, protože Vaše filmy škodí našemu zdraví. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Below je horor, kterému se úspěšně daří budovat napínavou atmosféru prosetou "lekačkami". Bohužel tyto lekací scény jsou často i kamenem úrazu filmu, protože mají stupidní a zcestnou podstatu. Jako by režisér nevěděl kdy je vhodno lekat a kdy se to nehodí. Mrtvoly s tužkou v puse se si sice leknete, ale když zjistíte o co jde, tak vás zamrzí, že se strachem je zde zacházeno tak prvoplánovitě. Tvůrci asi razí zásadu, že hlavní je se leknout a pak už je úplně jedno čeho. Mě ale ne. Taková lekačka s mantou je fakt laciná a když vidím, že jinde ve filmu to funguje i dobře, přijde mi to jako mrhání emocemi. Zápletka je sice zajímavá, ale příběh je tak špatně vyprávěn, že člověk po skončení sice pochopí to hlavní, ale už není vysvětleno co se vlastně dělo. Režisér jakoby se neuměl vyjádřit. Je to škoda, protože pod těmito nedostatky místy prosakuje na povrch dobrý horor. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Béčko jako bič. Příšerné triky (ponorka vypadá jako model z 3D studia, protáhlý renderem bez nánosu texur), lehce zmatený scénář, jehož pisatel o plynulých žánorvých přechodech zřejmě nikdy neslyšel (a proto působí všechny dialogy typu "This boat is cursed." opravdu směšně - není jediným slovem uvozeno, že jsme vstoupili na půdu duchařiny!) a nezvyklá hustota hereckých tváří na metr čtvereční. Než se vlastně pořádně dozvíte, kdo je kdo, a začnete chytat jména, všichni jsou už mrtví. Proč tedy ***? Hladina má opravdu VELICE hutnou atmosféru. A právě proto stojí o celé dva stupně výše než Ghost Ship. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Skôr sklamanie, som presvedčený podobne ako užívaťel Marigold (s ktorého komentom sa úplne ztotožnujem) že film mal oveľa na viac, ako nakoniec dokázal. Scenár bol slabučký (žena v v ponorke bola nadbytočná, ale producent sa asi rozhodol tak, aby tam nebolo čisto mužské obsadenie...) Atmosféra nebola vôbec vydarená, hlavne keď si uvedomíme,že v iných vojnových filmoch o ponorkách nestraší, a pritom sa bojíme o posádku oveľa viac.... 55% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Na přehrávači měla původně hrát písnička Franka Sinatry "I'll Be Seeing You". Kvůli problémům se získáním práv museli tuto píseň nahradit písní Bennyho Goodmana "Sing Sing Sing (With a Swing)". (Chatterer)
  • Režisér David Twohy se ve filmu objeví na samém konci v roli britského námořního kapitána. (m.xFuck)
  • Pôvodne chceli scenáristi zostavu postaviť z autentických podmorských dielov, no ukázalo sa, že sú príliš ťažké na manévrovanie. Nakoniec Pinewood Studios postavili hydraulicky ovládané interiéry lode, z ktorých každý bol samostatný modul, kompatibilný s ostatnými. Na zdvíhanie a naklápanie modulu podľa potreby bola navrhnutá aj špeciálna páka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama