Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Apophis 

všechny recenze uživatele

Ale jo, solidní horor... Nemůžete od toho čekat superfilm, ale bát se budete... Kladem je to, že se film nepokouší uměle zvyšovat napětí nechutnostmi... Film se snaží pracovat spíš se psychikou a v rámci jeho možností se mu to daří... Děj sice chvílemi trošku pokulhává, ale herci to hrají solidně... Nemůžeme od nich čekat Oskarové výkony, ale propadák to také není... Zvláštní efekty jsou poměrně dobré... Shrnu-li to, jedná se o film, který doporučuji shlédnout, ale to je vše... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Když jsem si to pustil, čekal jsem válečný film z ponorkových bitek. No, nedočkal jsem se. I když nemůžu říct, že bych byl nějak významně zklamán, přeci jen to byl celkem zajímavý i dramatický film, nemůžu ani říct, že bych jím byl nějak extrémně nadšen. Spíše mi občas vadily příliš dlouhé nic diváku nedávající pasáže. Prostě po hodině jsem měl dojem, že film už má aspoň dvojnásobnou stopáž, ale v následných minutách jsem byl naopak překvapen, jak to rychle odsýpá ke konci (oproti předchozí části samozřejmě). Hodně se mi líbily kostýmy i většina interiérů ponorky, stejně jako různé dobové reálie (jichž však bylo málo). Sice tento film není úplná ztráta času a člověk nad ním ty necelý dvě hodiny (subjektivně tři) přežije celkem v pohodě, ale pokud čeká dobrou inteligentní a dramatickou zábavu plnou napětí a akce, nedočká se. A nebýt toho příliš divnýho klišovitýho závěru, líbilo by se mi to víc. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

A nebylo to zlé. Místní přirovnávání k Horizontu události sice moc nechápu, každopádně jsem se hodinu a půl nenudil, užil si slušné napětí i atmosféru a závěrečné rozuzlení je celkem slušným výsledkem scenáristické práce. A kupodivu není špatně ani po herecké stránce. Slušný oddechový thriller s ingrediencemi duchařského hororu a stísněného prostředí ponorky. Pokud ho mám k něčemu přirovnat, řekl bych, že jde o zdařilý mix Ponorky U-571 a Lodě duchů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Filmy nebo knihy odehrávající se v ponorkách mi připadají děsivé skoro vždy a ani v nich nemusí strašit. Na to, co se stane, když se klaustrofobní prostředí plechové rakve povalující se na dně mořském spojí s nadpřirozenými (z)jevy, jsem ale zvědavý byl. Nedopadlo to vůbec špatně. Jedná se sice o klasickou duchařinu, jejíž hlavní zápletku a pointu si kdekdo domyslí během prvních dvaceti minut (Že by právě tímhle dílem do scénáře přispěl Darren Aronofsky?), ale druhoválečné kulisy jí dodávají příjemný punc originality. Hlubině svědčí i nepříliš známí, ale dobře hrající herci, Twohyho zručná režie doplněná Revellovou dynamickou hudbou a scénář plný řady zapamatovatelných momentů – gramofon (Sing, sing, sing od Bennyho Goodmnana v hororu? Proč ne!), hlubinná nálož kutálející se po ponorce (ohromně napínavá scéna), háky, potápěči a rejnoci a oprava lodi, horké dveře a to, co přijde pak… Škodí pouze příliš dlouhá stopáž, kvůli které mezi těmito (a dalšími dobrými) scénami tu a tam přece jenom zavládne nuda. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Holt McCallany se naučil několik jo-jo triků pro roli Loomise. (Chatterer)

Reklama

Reklama