Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tape No.1 / Eye of Terminator: šestý smysl robotického implantátu, co nakousne zajímavé otázky v oblasti lékařské etiky. Podivné masky, slušný spád, kyber-slovníkem T-800: Human casualties: 2.0. Tape No.2 / Cyklotoulky s nemrtvými: slušná realizace nápadu „pohled z druhé strany“, místy docela parodické, od příchodu na narozeninovou párty čistka, až by z toho jeden zapomněl sfouknout svíčky na dortu. Chci jednu zombie s kamerou do pelotonu Tour de France, aby při nějaké horské prémii vykousla kus clenbuterolového masa z Contadora. Tape No.3 / Velkopopovickej Kozel: asijské sektářství, pomatený guru, kolektivní sebevraždy - brutální řezničina s podkresem sirén a příchutí síry. To je tak, když miminko s kopýtky hledá otcovskou lásku. Asi nejlepší nahrávka, která se s omezenými narativními prostředky dokonce pokusí o příběh a pointu! Tape No.4 / Invaze účastníků maškarního bálu: směšné kostýmy, napětí zabito nepřehledností pečlivě organizovaného zmatku, ale co může divák chtít, když to točil vořech… Oproti první nalezené sbírce sice znatelně méně poprsí, ale zato posun v technickém zpracování, či četnosti originálních filmařských prvků. Přesto si myslím, že nejstrašnější sbírka VHS kazet je u mě ve sklepě. Mám tam totiž ještě z burzy zakoupené kusy se simultánním dabingem a třeba taková Orca zabiják, to je teprve peklo na Zemi. Minuta dialogu ohledně řádění rozzuřené kosatky a do toho jedna jediná věta, která by svou intonací uspala i člověka trpícího insomnií: „Ta zabiják velryba jde po nás..“ ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Povídkový horůrek, tentokrát i s drobnými prvky komedie. Nebýt čtvrtého příběhu, bylo by tohle čtyřhvězdí silnější, ale příběh, zpracování i kamera na čoklovi, to všechno bylo už po prvních několika minutách těžce dementní (40%). První story je každopádně solidní duchařský napínák, v nejlepším smyslu pokračující po stopách jedničky, i když lehce vykrádá Oko (80%). Druhej příběh, kterej jsem si familiérně pojmenovala V kůži zombíka, mě neskutečně bavil, fakt jsem si ho užívala, několikrát jsem se i s chutí zasmála, prostě naprostá libůstka v oblasti hororové komedie s povedeným first person náhledem do oka nemrtvého (100%). Třetí příběh mi už moc dobrý nepřišel a laťka zábavnosti začala jít strmě dolů, ale naštěstí jen do chvíle, než se rozjely vraždící orgie, při kterých fakt bylo na co koukat a teprve v tomhle příběhu je first person kamera v očích prchající oběti dovedená k dokonalosti. Ačkoli fór v samém finále téhle povídky mě nechtěně rozesmál tolik, že zase musím pomyslnou hvězdu srazit (70%), ikdyž bych ještě možná byla svolná přimhouřit oči, ale to by nesmělo dojít na už zmíněnou povídku poslední. To je totiž kapitola sama o sobě, nebýt jí, fláknu tam tentokrát snad i tu pětku, nehledě na to, že obalový příběh taky není žádné terno (ale furt je lepší jak Invaze - takže 60%). Takhle komplet mi z toho vychází solidní nadprůměr na poli povídkových hororů, který nedělá ostudu sobě ani svému předchůdci (mám-li srovnávat, řekla bych, že jsou oba díly na shodné úrovni, takže komu se líbil jeden, měl by si užít i druhej), ač mohl dopadnout ještě lépe. 70% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti prvému dielu je to vyspelejšie. Ale stále sa to nesie v tom istom štýle. Ak si na to zvyknete, tak je to potom už rutinná jazda, kde každá poviedka až na Safe Haven ( tá vybočuje vlastne zo všetkých v tejto časti) funguje na rovnakom princípe lakačiek z neznámeho. Prvá poviedka je zaujímava pre mňa asi len tými prsiami hrdinky - ktorá bola naozaj pekná. Inak absolútne ignorovanie konceptu duchárstva a toho čoho je duch schopný, alebo nie, to kvalitatívne znižuje. Druhá poviedka o zombie má fajn finále, ale inak by každý fanúšik zombie hororov zaplakal. Je to skôr smiešne a prehnaná nechutnosť tomu tiež nedopomáha. Safe Haven, ako som už písal samostatne je dokonalou ukážkou toho ako má vyzerať krátky film o démonoch a sektách. Nebyť konca bola by dokonalá. No a posledná je zábavná a pekne gradujúca. Pripomína mi to čarodejnicu s prvého V/H/S. Medzník je v prvej polovici fajn, v druhej zaváňa trápnosťou a samoúčelnosťou. Ale funguje lepšie ako v prípade prvého dielu, kde bola len parta debilných chalanov. Takže žiadna sláva, ale v každej z poviedok sa nájde nejaký ten nápad, ktorý poteší, alebo vystraší. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Kvalita druhého dielu je, nech si hovorí kto-chce čo-chce, zhruba na úrovni prvého dielu (tretia poviedka sa od tohto tvrdenia trochu odlučuje). S tým rozdielom, že: Zatiaľčo prvým poviedkam chýba atmosféra, v druhých sa jej náznak aspoň niekedy vyskytne. Ak sa mám vyjadriť k poviedkam a ohodnotiť ich, prvá nahrávka je v mojich očiach rozhodne najslabšia. Tá je prinajlepšom do určitej miery zaujímavá (očná kamera, videli sme napr. v The Gracefield Incident), avšak celá jej existencia je zbytočná. Je bez akéhokoľvek hlbšieho zmyslu, dobrých 90% sa tam nič nedeje (nepočítajúc nudná prehliadka domu) a ak sa má (zvyšných 10%) niečo diať, všetko je úplne zlé. [1*] Druhá poviedka je na tom o niečo lepšie a prináša výrazné zlepšenie. Tá síce nie je nijaká skvelá a zo zombie hororov ničím nevyniká, za to sa jej však darí diváka upútať prostredníctvom slušnej dávky gore. No ničím viac. [2*] Tretia poviedka je zo všetkých tá najlepšia. Zatiaľčo prvá polovica je nudná a nezaujímavá, postupom času divák dostane dobrú mieru napätia, atmosféru a shocking scény. Kazia ju snáď len nesympatické postavy a prvých 15 min. [3*] Štvrtá poviedka je lepšia než prvá, no viac kladov nemá. Postavy sú otravné a nesympatizujem s nimi, tak isto aj domáca párty a stret s mimozemšťanmi je suchý, nezaujímavý. Rozhodne z toho mohli vyťažiť viac. [1*] Summa summarum, zhruba na úrovni prvého dielu, skôr sa mi to nepáči než páči. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Viděno va Varech při půlnočním promítání a musím říct, že jsem takovou jízdu vůbec nečekal. Film slepuje dohromady příběh Tape 49, který je opravdu jako takový můstek mezi všemi a jinak ho ani nelze brát - docela bizarní zakončení. Vše začíná Phase I Clinical Trials a je o muži, který po nehodě od doktorů místo oka "dostane" kameru a začně vidět nevšední věci ve svém bytě. Jako otvírák to poměrně funguje dobře a diváka naladí na děsivou scenérii. A Ride in the Park nabídne takové odlehčení, kde mladík nasadí svoje GoPro na přilbu a hodlá se na kole projet parkem. Narazí ovšem na zombie, které ho nakazí a vy tak sledujete vše z pohledu chodící mrtvoly, která má neustále hlad. Velmi originální nápad a moment, kdy vpadne nakažený mladík na dětskou párty je vtipný. Safe Haven je už opravdu drsný sousto, které graduje takovým způsobem, že jsem byl napjatý jak struna na kytaře a vše je dotaženo ad absurdum. Začátek se tváří nevinně až se to nakonec zvrhne v démonicko sektářskou řežbu. Děsivé! Slumber Party Alien Abduction je finále a na mě v kině působil jako to opravdu poslední, co jsem chtěl vidět, protože nevím jestli bych to dál zvládnul, vysvětlím... :-D Většina lidí tu o něm píše jako o nejslabším, ale to dle mě nejde říct tak jednoznačně. Kamera je sice dost rozstřesená, protože je umístěná na psovi, ale od toho je to přeci found footage horror a ten přeci na tom stojí ne? Nechápu proto to neustále stěžování na epileptické záběry kameramanů. Na mě ta silná dezorientovanost působila atmosféricky a když si k tomu připočtete ten hlasitý zvuk v kině, složený z velmi nepříjemných ruchů, dost drásajících ušní bubínky, musel jsem v pár momentech si zacpávat uši a odvracet pohled. Neříkám, že byl příběh nejlepší, ale v ten moment to bylo logické vygradování všech sekvencí a já se po skončení cítil jako po jízdě na horské dráze. Celek je působivý a byl to vskutku nevšední zážitek. Líbilo se mi to víc než jednička. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)
  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)

Reklama

Reklama