Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z poslance Leifura se stala lidská troska. Nekonečné večírky, kocoviny, sexuální eskapády a drogová opojení mu nahlodaly život až na kost. Jak dopadne poslední party před jeho nástupem do protialkoholní léčebny? Expresivní a vysoce osobitý film se převtěluje v delirickou noční můru plnou nadsázky. (MFF Karlovy Vary)

Videa (2)

Trailer

Recenze (24)

paanka 

všechny recenze uživatele

Parodie na film. Rychlý střih a barevné změny prostředí odkazují na výběr experimentální kinematografie shrnutý v učebnicích pro základní školy, špatně uchopený. Kocovinové švenky, rakurzy nebo jen prostá máchnutí přístrojem. Prostřihy vzpomínek, nejasné sexuální kontury, nápodoby Lynchova atmosférického baletu v kvalitě Z. Snímek, který se snaží ze všech sil stát se uměním, až se z toho sám pozvrací. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Islandské drama o šovinistickém obézním praseti, které má peníze a charisma, tak si může dovolit spoustu přítelkyň a pořádání divokých večírků. Na začátku filmu je anti-hrdinovi doporučeno, aby se šel léčit ze závislosti na alkoholu, na což on odpoví ještě divočejšími párty s ještě perverznějším sexem. Střípky nahodilého nesouvislého děje se ztrácejí v epileptických kolážích alkoholových dýchánků, nahých těl a vzpomínek na minulost. Oceňuji režii a inteligentní scénář plný sofistikovaných dialogů, ty ale bohužel nevedou k žádné pointě. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem doputoval od islandského filmu Okamžik zvratu ( který je desetkrát lepší než tohle) a herečce Maria Birta B. , která tam hrála a i tady má vedlejší roli. Tenhle film je hrozná bída opilecká jízda macatýho Leifura, kde se reálný svět prolíná s tím v deliriu. Hodně neuchopitelnej film a pro mne ztráta času. Mohu si odškrtnout druhý islandský film v mé historii uživatele CSFD. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Drogami a děvkami provázaný život poslance Leifura, který se topí ve vlastní žumpě, je zde vykreslený vskutku odpudivě. A o to samozřejmě šlo a vaše antipatie tak k "hrdinovi" během filmu stále roste. Tohle se podařilo zvárnit obdivuhodně a také hercův výkon je zajímavý. Což o to, bylo to slušné, ale nic k čemu bych se musel mermomocí vracet a básnit o tom, že stojí za to vidět. Na podobné téma se dle mě natočili mnohem povedenější filmy. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Solidní párty! Vidíme hodně večírků a chlast tekoucí proudem, ale že by fungovalo avizované odsouzení alkoholismu? Nezdá se mi, mám spíš chuť se zeptat jak se sakra dostanu na tuhle nekonečnou pařbu s krásnýma holkama. Snímek XL je ve Varech 2013 v hlavní soutěži a měl by ukázat daleko více než jen večírky či prsa Maríi Birty (i když ta rozhodně stojí za to). Momentů k zamyšlení je však pohříchu málo, a tak dvě hvězdičky zachraňuje pouze výborný výkon Ólafssona v hlavní roli. ()

Galerie (18)

Související novinky

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Reklama

Reklama