Reklama

Reklama

Mosazná konvice

Trailer

Komedie o chudém manželském páru, který najde kouzelnou konvičku. Ta jim poskytne peníze pokaždé, když sobě (nebo někomu jinému) v její blízkosti ublíží. John a Alice se ale musejí rozhodnout, kam až jsou při plnění svých snů ochotni zajít. John a Alice, dvacátníci z malého amerického městečka, tvoří zamilovaný manželský pár, který je ale úplně švorc. Alice, jíž odjakživa všichni předpovídali "zaručený úspěch", musí nyní šetřit každou korunu, zatímco si většina jejích přátel užívá života v hojnosti. A její muž John, neurotik se spoustou fobií, prostě jen chce zaplatit účty. Jednoho dne manželé náhodou navštíví starožitnictví poblíž silnice, kde Alici okamžitě uchvátí záhadná mosazná konvička. Záhy zjistí, že to není jen tak ledajaký kousek a že díky ní možná konečně najdou způsob, jak vyřešit svou finanční situaci jednou provždy... Magická komedie Mosazná konvice nám připomíná, že máme být opatrní na to, co si přejeme. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (97)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se tvůrci berou tak vážně, mohl to být skvělý film. 1) 38letá scénáristka, režisérka dokumentů a videoklipů a spoluproducentka Ramaa Mosleyová pojala natáčení své celovečerní prvotiny velmi seriózně. 2) 25letý Michael Angarano (John) dodal, alespoň v mých očích, jinak nevýraznému snímku další hvězdičku. 3) Angarano s o dva roky mladší Juno Templovou (Alice) po filmu začal chodit...a údajně jsou spolu v Los Angeles dodnes. 4) Ricky: So, what sort of dog do you two have? I heard him howling last night, sounds like a big fellow. John: Oh, we don't have a dog. That was just some really violent sex. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak trochu černá komedie, u které se člověk neválí smíchy po zemi, se nepromění v tragédii, což by jí možná prospělo. Nápad je pěkný, provedení umírněné. Přeci jen, tohle nabízelo pěkný odvaz. Přidat trochu šťávy...a nemuselo by to být jen u roztomilé s/m scénky. Moulovatý bábovka Michael Angarano mi dvakrát nesedl, i když chápu, že se jeho postava přeci jen vyvíjela. Některé způsoby sebepoškozování byly rozkošné, mnohým však chyběl již onen zmiňovaný tah na bránu. A být po mém, zašel bych více do temnoty. Sečteno a podtrženo - příjemný večer s kouzelnou konvicí, co vás obdaruje, když si pořádně namelete hubu... ()

Reklama

milancecil 

všechny recenze uživatele

281. Dvě karikatury lidských bytostí, mladí manželé John a Alice, takoví ti typičtí představitelé společenské vrstvy, která prostě nikdy nedosáhne na ten uctívaný blahobyt, stále tak neodbytně zdůrazňovaný, všemožně vyzdvihovaný a okázale vystavovaný jako jediná možná životní forma těch úspěšných, silných, schopných, s neochabující pílí a tedy i nezadatelným právem na štěstí, ale oni přece chtějí být také šťastní, ale co nejvíce spolu, těšit se, milovat se, radovat se, což je přece naprosto lidské, přirozené, ale bohužel není nijak zpeněžitelnou hodnotou pro vlastní existenční zajištění, až jednou mizérii každodenního přežívání vše změní ďábelsky kouzelná mosazná čajová konvička, zdroj nekončícího přívalu peněz, ale jen výměnou za nejrůznější způsoby utrpení, ne prací, jen skrze prožitou bolest se dostávají k dalším a dalším předmětům, po kterých tak toužili, kdo by tak rád s nimi okamžitě měnil? Je opravdu těžké odolat takovému mocnému pokušení a právě na to všudypřítomné zlo vždy sází, skvělé, vtipně promyšlené dílo, které výborně postihuje právě tu naši nejslabší lidskou stránku povahy a její snadnou zranitelnost, je těžké se upnout k víře v sebe, být nezávislý a tedy i zlem neovladatelný, bravo!!! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie o chudém manželském páru, která se postupně zvrtne. Mladý pár najde mosaznou kouzelnou konvici, která jim dá peněz kolik si budou přát, ale přeci jen to jednu malou podmínku má. Nápad se mi zamlouval a já se bavil, nejde o typickou komedii, je originální a to dokáži vždy ocenit .. 7/10 = 76% ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako stupidní americká romantická komedie a končí to jako stupidní americká romantická komedie. Je to ale vyplněno docela zajímavým příběhem, který kdyby dostal do ruky lepší režisér nebo scénárista nebo obojí, tak to mohl být nadprůměrný film. Ale to se nestalo, tak je to jen takový slabší průměr. Hlavní hrdinka mi byla neskutečně nesympatická. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Zelený Ford Pinto z roku 1974 štáb odkúpil od herca Justina Jamesa Langa. (mivr)

Reklama

Reklama