Reklama

Reklama

Královský dvůr za doby Ludvíka XIV. byl nabitý vášněmi, lascivností a nebezpečím. To se často ukrývalo pod sešněrovanými korzety, napudrovanými parukami a bohatými krinolínami dvorních dam, jež za svými vějíři uměly zamaskovat nejednu špinavost. A tak je tomu i v případě Královy zahradnice. Kate Winslet jako emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Francie vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou ale potřeba hodně ostré lokty. Kate v roli Sabine musí obstát nejen jako profesionálka, která navrhne zahrady obdivované celý světem. Musí obstát i jako žena, která skrývá tajemství z minulosti. A jako vášnivá a emocionální bytost, která svou upřímností vnese do Versailles nebývalý rozruch a rozpoutá vlnu se zvláštní vlastností. Vlnu, jež umí smést toho, kdo ji rozpoutal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Alan Rickman se ve svém druhém snímku vydal daleko do historie Francie a byť byla jeho pohnutka šlechetná, myslím si, že se nechal krásou zahrad á la fracaise Andrého Le Notre trochu unést a rozněžnit...I přes ten romantický závěr (a záběr, na konci snímku) je ale Králova Zahradnice pěknou, kvalitní podívanou. A jako návnada k návštěvě Versailles poslouží spolehlivě... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Takový klasický pomalu vyprávěný příběh ženy s kostlivcem ve skříni, jež je na svou dobu podnikavá a potká chlapa z vyšší vrstvy od fochu, co to domácí zázemí taky nemá nejrůžovější. Do toho se napasuje pomalu mluvící Rickman z před i zpoza kamery, štěstí se projednou usměje a král se nechá zase dále obskakovat za šplouchání mořských muší svými poddanými. Neměl jsem s tím žádný problém, ačkoliv je patrno, že pro přespolního Oscara si s tímhle Britové tentokráte nesáhnou. Takové neurazí-nenadchne. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

No ano, nakonec jsem se přesvědčila o tom, že Králova zahradnice je o tom, jak chudák holka se strašným kloboukem ke štěstí a životní lásce (a prozření) přišla. Není to teda nic velkolepého, překvapivého ani francouzského (slyšet kohokoli, jehož rodný jazyk je angličtina, říkat Monsieur mě baví), ale je to roztomile koukatelné. Dramatický moment je tu teda jediný, jinak je tu spíš krásná příroda (divoké lesy x uhlazené dvory a dvorky) a překypující dekolt Kate Winsletové. Není to peklo, tohle jsou Versailles. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Sľubný začiatok s príjemne rozvíjajúcou sa zápletkou napokon v ďalších fázach deju nesmierne upadol do totálneho klišé ako z pera Rosamundy Pilcherovej. Nechápem! Tak skvelý základ, a napokon taká priamočiara nuda? Prvotné nadšenie nahradila šedá fádnosť, na ktorej ma potom bavili viacmenej už len tie krásne kostýmy a kulisy 17.storočia zasadené do kráľovského Versailles, no a samozrejme ako tak to zachraňovala najmä úžasná Kate Winslet. Ale inak bieda... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mně na Králově zahradnici opravdu nadchlo, je ta závěrečná čtvrthodina, která byla naprosto skvělá. Dále mně zaujala jen Kate Winslet a Alan Rickman, který byl před kamerou zoufale málo. Jen z úcty k němu hodnotím třemi hvězdičkami, protože ten film je vážně docela nuda. Zajímavý, to bezpochyby, ale bohužel nudný. A tím pádem se vleče. Aspoň má kromě sympatických herců také naprosto fantastickou výpravu a kostýmy. Kéž by měl i lepší scénář. 60%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Veľkej Británii, konkrétne v Pinewood Studios, Blenheim Palace vo Woodstocku a Cliveden House v Buckinghamshire. (Hudakfilms)
  • Hoci André Le Notre bol skutočnou osobou, postava Sabine je fiktívna. V tej dobe bolo nemožné, aby žena vykonávala danú profesiu. Alan Rickman sa vyjadril, že miluje myšlienku "vloženia úplne fiktívnej postavy do známeho kúska histórie". (Laslo)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno