Reklama

Reklama

Královský dvůr za doby Ludvíka XIV. byl nabitý vášněmi, lascivností a nebezpečím. To se často ukrývalo pod sešněrovanými korzety, napudrovanými parukami a bohatými krinolínami dvorních dam, jež za svými vějíři uměly zamaskovat nejednu špinavost. A tak je tomu i v případě Královy zahradnice. Kate Winslet jako emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Francie vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou ale potřeba hodně ostré lokty. Kate v roli Sabine musí obstát nejen jako profesionálka, která navrhne zahrady obdivované celý světem. Musí obstát i jako žena, která skrývá tajemství z minulosti. A jako vášnivá a emocionální bytost, která svou upřímností vnese do Versailles nebývalý rozruch a rozpoutá vlnu se zvláštní vlastností. Vlnu, jež umí smést toho, kdo ji rozpoutal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

snaked 

všechny recenze uživatele

Rickmanův druhý režijní počin, A Little Chaos (Králova zahradnice), není zdaleka tak pozoruhodný jako jeho debut, vynikající The Winter Guest (Zimní host). Vlastně je to průměr, nepřináší nic nového, co by člověk neviděl už v řadě jiných filmů (tragédie, která poznamenala hrdinku apod,). Někdy toho chce film říct asi víc (linie manželského páru ztvárněného McCrory a Schoenaertsem), ale ve zkratce tak úplně nefunguje. Herecky to klape dostatečně, obsazení je silné, některé scény a sofistikované dialogy rozhodně stojí za vidění. Naproti tomu jsou tu i rušivé momenty, které snímek spíš devalvují (předvídatelné zvraty). Dojde i na trochu duchařiny, na druhou stranu příliš zahradničení nečekejte. ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, ale bylo to příliš rozvláčné a nevýrazné, přišlo mi to celé takové ušeptané ( z letargie mě na chvíli dostal jen hukot proudící vody). Kate po celou dobu nesundala dramatický výraz se zamyšleným pohledem do dálky, úplně ten samý měl i král.. Kdo tohle pasoval do žánru komedie? Marně vzpomínám na nějakou humornou chvilku.. Vlastně jo.. Zasmála jsem se výrazu Kate při jejím vyvrcholení.. ()

Reklama

AduskaV 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem nic nečekala, ale jelikož šlo o Alana, tak jsem na projekci nemohla chybět. Nicméně mě snímek mile překvapil. Již na začátku bylo řečeno, že je to smyšlený příběh, takže od historického životopisu jste se jednoduše museli odpoutat. Až poté vám film mohl nabídnout jednoduše krásu, která byla vyvážena jak jinak než díky milostnému příběhu a vtipem samotné postavy Alana Rickmana. Pro mě to byl neopakovatelný zážitek stejně jako pro většinu osazenstva v sále. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $558,173Tržby Celosvetovo $4,336,000▐ Alan Rickman na režisérskej stoličke to zvládol v rámci možností, vsadil na dobrých hercov kde to jasne vedie jeho zaručený trompf Kate Winslet, ktorá vie zahrať akúkoľvek úlohu a dať jej patričný nádych /60%/ ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo být? Těšila jsem se na to asi dva roky a tedy - jsem zklamaná...Ten příběh byl o ní? Nebo o něm? Nebo o králi? Nebo o Versailles? Já sama ani nevim, zdali tam bylo nějaké to hlavní jiné téma - nebo spíše, na koho to bylo více zaměřené mimo květeny...Takové neurčité a všechno tam bylo tímpádem jako rozkouskované a nepřišlo mi to vlastně ani jako film...ani jako dokument...ale ani jako určitý celek...Vím, že to zní zmatečně, ale přesně to, mám teď po shlédnutí v hlavě....Winslet super :) Alan Super :) Ale prostě JAKO CO TO SAKRA BYLO? Mám hodně rozporuplné pocity - i přesto - dívat se na to dalo - při scéně s dcerkou, kdy běžela za kočárem - tak to jsem měla husinu po celém těle, ale to byl jediný hodně silný moment z filmu a jinak - asi to zapnu tak za 5 let znovu a uvidim.... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • André Le Notre projektoval aj najdlhšiu Avenue na svete, a to parížsku Champs-Elysées s dominujúcim víťazným oblúkom. (MikaelSVK)
  • Film bol natočený behom 40 dní. (Laslo)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. září 2014 na Torontském IFF. (Varan)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama