Reklama

Reklama

Královský dvůr za doby Ludvíka XIV. byl nabitý vášněmi, lascivností a nebezpečím. To se často ukrývalo pod sešněrovanými korzety, napudrovanými parukami a bohatými krinolínami dvorních dam, jež za svými vějíři uměly zamaskovat nejednu špinavost. A tak je tomu i v případě Královy zahradnice. Kate Winslet jako emancipovaná zahradnice Sabine De Barra je povolána do Versailles, aby pro krále Francie vytvořila zahrady dosud nevídané nádhery. Pro pobyt u dvora krále Slunce jsou ale potřeba hodně ostré lokty. Kate v roli Sabine musí obstát nejen jako profesionálka, která navrhne zahrady obdivované celý světem. Musí obstát i jako žena, která skrývá tajemství z minulosti. A jako vášnivá a emocionální bytost, která svou upřímností vnese do Versailles nebývalý rozruch a rozpoutá vlnu se zvláštní vlastností. Vlnu, jež umí smést toho, kdo ji rozpoutal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zástup známých a dobrých herců se motá po zahradách Versailles a...........a to je všechno. Vtip jsem tu nenašel, ačkoliv jsem se hodně snažil, romantická linka je odfláklá, ale hlavně ten film je zoufale o ničem. Herci se sice snaží a kostýmy jsou pěkné, ale to nestačí. Asi to měl být zahradnický Vatel, ale nepovedlo se. Rickman a spol. šlápli pořádně vedle. 30% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $558,173Tržby Celosvetovo $4,336,000▐ Alan Rickman na režisérskej stoličke to zvládol v rámci možností, vsadil na dobrých hercov kde to jasne vedie jeho zaručený trompf Kate Winslet, ktorá vie zahrať akúkoľvek úlohu a dať jej patričný nádych /60%/ ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Sľubný začiatok s príjemne rozvíjajúcou sa zápletkou napokon v ďalších fázach deju nesmierne upadol do totálneho klišé ako z pera Rosamundy Pilcherovej. Nechápem! Tak skvelý základ, a napokon taká priamočiara nuda? Prvotné nadšenie nahradila šedá fádnosť, na ktorej ma potom bavili viacmenej už len tie krásne kostýmy a kulisy 17.storočia zasadené do kráľovského Versailles, no a samozrejme ako tak to zachraňovala najmä úžasná Kate Winslet. Ale inak bieda... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemělo to být jen o voláncích na rukávech a límcích, ale i o lidech, co se nebojí zašpinit si ruce, aby vytvořili něco pro svět, kterému slouží (s tím, že ženy samozřejmě obětují mnohem víc). Jenže místo procházky okrasnou zahradou, za kterou jde vidět nápaditost a práce, se musíte klestit předvídatelným romantickým chabaždím, planým vizuálem a plevelem botanicko-životních dvojsmyslů. Že bude na konci Ludva zářit jak sluníčko se dalo čekat, zbývá se jen vsázet, jestli u emancipované zahradní architektky přijde dřív odhalení traumatu, nebo vyvrcholení s gentlemanským zahradním architektem.. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Alan Rickman je, vlastně teď už bohužel byl, docela slušný herec, ale po Králově zahradnici mám oprávněnou obavu, že jako režisér a scénárista by se tedy asi neuživil. Tento jeho snímek je totiž skutečně nezáživnou, nevýraznou a ničím zajímavým oplývající podívanou, kde na mě krom, tedy ale ostatně jako vždy perfektní Kate Winslet, nezapůsobilo vůbec nic jiného. Rozhodně tu nemám tedy v plánu nějak výrazně kritizovat zápletku, její tempo, její vývoj, či vyústění, o tom tento snímek až tak není. Je to totiž především drama, soustřeďující se na postavy, vztahy mezi nimi a na emoce. A právě v tomto ohledu to prostě nefunguje a selhává. Prakticky k žádné postavě si nelze vytvořit nějaký bližší vztah, veškeré ty jejich avantýry šli zcela mimo dění a emoce byly chladné jak sychravý podzimní večer. Navíc se tu vůbec nevyskytovali nějaké silnější scény, či momenty, hodně se tu dost o ničem mluvilo a mluvilo, a opomenout nemohu ani opravdu nepůsobivou atmosféru a ani mdlý vizuál, což je pak i vzhledem k ústřednímu tématu fakt už dost na pováženou, zkrátka Králova zahradnice není vážně povedený film, a když tak přemýšlím, tak vlastně ani nevím, kdo by si ho mohl kvůli něčemu jakýmkoliv způsobem skutečně užít. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. září 2014 na Torontském IFF. (Varan)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Veľkej Británii, konkrétne v Pinewood Studios, Blenheim Palace vo Woodstocku a Cliveden House v Buckinghamshire. (Hudakfilms)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával vo Francúzsku, pracovali filmári len na opačnej strane Lamanšského prielivu, a to vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama