Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pop-music a vojna? To přece nejde dohromady! Pět kamarádů se rozhodne založit skupinu pop-music. Aby mohli nerušeně holdovat hudbě, odjedou na venkov a utáboří se na pozemku strýce jednoho z nich. Nic je nedokáže vyvést z rovnováhy. Nemají peníze na nástroje? Tak si je vydělají! Ovšem jejich pokusy obstát v seriózním zaměstnání, jakým je kupříkladu pošťák, popelář nebo kuchař, vždy skončí katastrofou. Majitelka obchodu s hudebními nástroji a manažerka v jedné osobě s nimi uzavře smlouvu a zajistí jim účast v soutěži. Jejich vystoupení se však mění v nevázaný happening, který končí zdemolováním aparatury. Ale to by nebylo ještě tak zlé. Do jejich tábora přichází vojáci, aby jim osobně předali povolávací rozkazy. (Česká televize)

(více)

Recenze (160)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Filmy s Les Charlots jsem vždycky milovala a konkrétně Bažanty mám nejradši. Pak ještě Bažanti jdou do boje. Asi jsem infantilní, ale mně se jejich fórky líbí, směju se jim i po letech a moje děti taky. A to jsem prosím nebyla na vojně. Nejradši mám toho, co mu říkají Phil. To je fakt figura do džezu. No a seržant Belek (nevím, jak se to píše) je neskutečný, prototyp zeleného mozku! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až na debilní a docela dlouhou hudební soutěž, jsou bažanti úžasní. V tomto prvním dílu se jich ještě sešla celá pětice. Scénky z vojenského prostředí zkrátka nemají chybu a tento způsob humoru se mi velmi zamlouvá. Scénky jsou dotahovány do nejvyššího stupně absurdity. S přimhouřením obou očí dávám 4*. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

L´amitié et la liberté - optimistický začátek sedmdesátých let; mládí opojené Mai 68, před ním naděje, že konečně nastane ráj na zemi, že zmizí uniformy a války a zůstane jen svatá trojice hudba, volnost, láska...to vše z filmu dýchá. Ve stylu němé grotesky, všechny ty nápady by dnes živily celou sérii, není tu krkání, prdění, fekální vtípky, jen ta svoboda a radost z ní. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství. Lapálie skupiny Les Charlots na kazetě se mi pravidelně točily v TV. Bohužel se mi následující díly líbily o fous více. A to především Blázni ze stadionu. I tak se jedná o charakteristického zástupce ztřeštěných francouzských komedií, které si určitě i dnes najdou své fanoušky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

I když jsem těch bažantích filmů viděl docela hodně, tak ten úplně první film ze série se ke mně dostal překvapivě až teď. Komedie se nese ve stejnym duchu jako všechny ostatní bažantí filmy. Jeden gag střídá druhej a jejich kvalita se pohybuje od výbornejch přes průměrný až po vyloženě trapný. Hodnotim to průměrnejma 3 hvězdama. Jinak nejzábavnější postava ze všech je ten plešatej seržant. Škoda, že se objeví na scéně až někdy v půlce filmu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Na záhradnej slávnosti zásnub plukovníkovej dcéry skupina Turisti (Les Charlos) hrá skladbu, ktorú je možné počuť aj vo filme Blázni zo štadióna (1972) pri slávnostnom odhaľovaní sochy pod prefektom. (Van_der_Ovec)
  • Bažanti se stali tuzemskou senzací, v kinech překonali veškerou konkurenci a stali se nejvýdělečnějším filmem roku 1971. (HellFire)
  • „Les Charlots“ znamená v přesném překladu „Karlíčci“. Charlot byla ve Francii i přezdívka mistra grotesky Charlese Chaplina, a tak se vzhledem k jejich stylu humoru nabízí asociace, avšak o prvnotní úmysl se nejednalo. (Puyi)

Reklama

Reklama