Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (255)

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tuhle skvělou komedii jsem poprvé viděla když mi bylo tak 10 let a hrozně jsem si jí oblíbila. Dnes je mi o 15 let víc a pořád mě to strašně baví. Myslím že je to nejlepší kousek od Bažantů. Už ten úžasný začátek jak vstávají. ..bože to miluju :-). Scény kdy kradou v tom obchoďáku jsou naprosto úžasný. Tato komedie je prostě srandičkami doslova nabitá a směju se tomu stále stejně jako když jsem to viděla poprvé. A navíc - všimli jste si že to téma je i po skoro 40 letech stále aktuální? Malé krámy krachují kvůli velkým řetězcům, lidi nakupujou jak vzteklý a klidně se o to žrádýlko i poperou... ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ve zdaleka nejlepší z bláznivých "bažantovských" komedií. Prakticky nesrovnatelné s těmi nablblými groteskami. Válcování drobných obchodníků hypermarkety se stalo realitou i u nás, takže, i po několika desetiletích, zůstává scéna se čtením pošty aktuální. Francouzský živnostník se jen tak nevzdá a za pomoci nápaditých mladíků vyrazí do protiútoku: ("A tohle se může?" To se dokonce musí!") ......PS 2021 musí se zvednout na plný počet - chytrých komedií je málo :) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zase pozdě. Všechny svý příbuzný už jste pochovali, tak jsem zvědav, co na mě vybalíte dneska." To snad ani není možné, že by tito sympaťáci zaspali, když mají tak ohromné budíky. Stejně je jich ve fabrice škoda, takže já jsem si užil jejich pokusy s realitním makléřstvím, rozvozem mléka či rozdáváním letáků. Nicméně boj za správnou věc, tedy záchrana malého ze spárů velkého, stojí za to. Nájezdy do supermarketu jsou zkrátka vynikající, nápadité a inspirativní , takže díky za podrobný návod rozkrádání supermarketu. Hned si otevřu malý krámek a tímto hledám čtyři zásobovače seznámené s tímto filmem. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem znovu zkoukl úvodní trilogii s "Bažanty" a i přes mé nostalgické city k prvnímu filmu je Velký bazar rozhodně tím nejvtipnějšším a pravděpodobně nejlepším filmem co Charlots se Zidimm či bez něj stvořili. Pokud Bazar neznáte dejte mu šanci. Je rozhodně krásnou vzpomínkou na dobu kde se všichni chtěli hlavně pobavit, vtipy mohly být velmi dada a v tomhle snímku, 50 let starém, dokonce narazíte i na trochu té kritiky kapitalismu. 85 % ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako malí chlapci sme sa išli z tejto komédie odvysielanej ešte za komunistov zblázniť a v škole medzi školskými lavicami sme donekonečna rozoberali všetky hlášky a scénky. Komédia má od úvodu neuveriteľné tempo a vždy sa tu niečo deje. Jasné, že to už nie je tak šialene zábavné ako za detských čias, ale stále musím uznať, že vtipy tu majú poriadnu kadenciu. Po mnohých rokoch som si to opäť rád pripomenul, zaspomínal a celkom slušne som sa zabavil. Z dnešného pohľadu dospelého človeka silné štyri hviezdy, ale nostalgia a spomienky na detské časy to dvíhajú na plný počet. 100%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Na zdi v pokoji Jeana visí plakát Jima Hendrixe. (Stocki)
  • Hudba, ktorú počujeme v supermarkete, je v skutočnosti hudbou skupiny Les Charlots „Je suis trop beau“, ktorá vyšla v roku 1968. (Raccoon.city)
  • Auto, které opravuje Jean-Guy a povyskočí z něho motor je Renault model 4L. (Stocki)

Reklama

Reklama