Reklama

Reklama

Il mulino delle donne di pietra

  • Francie Le Moulin des supplices (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hans (Pierre Brice) přijíždí do města nedaleko Amsterdamu napsat příběh o samotářském sochaři profesoru Wahlovi (Herbert Boehme), který žije na ostrově ve starém mlýně U Kamenné ženy. Hans se zamiluje do profesorovy svůdné dcery Elfie (Scilla Gabel), i když už má přítelkyni Liselottu (Dany Carrel). Později se však dovídá o Wahlových nezákonných experimentech a mizení místních žen. (Epistemolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý, lehounce hororový film v gotickém prostředí holandského mlýna, jehož mechanismus pohání pohyblivé figuriny žen na jevišti. První tři čtvrtiny tohoto brakového filmu jsou dle mého názoru na nejvyšší hodnocení, neboť zde stále převažují záhada a tajemství. Legrační model ´větrného mlýna či kulisy mi vůbec nevadí, mám tyto takřka divadelní rekvizity raději než počítačově realistické efekty. Některé sekvence jsou vynikající, zvláště ty symbolistní se Scillou Gabel. Vinnetou - Pierre Brice hraje výborně. Příběh z počátku mnohým připomíná Sheridanův "Hostinec u Létavého draka". Poslední čtvrtina, kdy divák již zná souvislosti, přechází spíše v kriminální drama a je poněkud divočejší, ale i zde lze nalézt kvality, jako např. symboliku skupin postav dobra a zla. A Technicolor a dobová umírněnost v ukazování násilí a erotiky mají též své kouzlo. Přesněji 4,5, pro mne příjemné překvapení. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Pěkný starodávný gotický kousek z těch dávných idylických dob, kdy povolání šíleného vědce bylo libůstkou soukromníka, a ne systematizovaným postem v nějaké té státní či korporátní struktuře. Dnes sice ten film již ničím nepřekvapí, ale pro nostalgika je to pěkná horrorová podívaná. A závěrečné ohnivé defilé profesorova děsivého orloje je stále působivé - hotový Todtentanz. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Málo známý, ale příjemný horor s gotickým nádechem. Sychravé prostředí, starý mlýn, precizně vyrobené figuríny a jedno děsivé tajemství. Jak už napsal Karlos80, film svým pestrým technicolorem, umělými interiéry a celkovým zpracováním připomíná podobné kousky od Cormana nebo legendárního Hammeru. Samozřejmě nesmí chybět romantická zápletka, ve které uvízne mladý Vinnetou - Pierre Brice. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Režisérovi sa podarilo sprostredkovať atmosféru, ktorú takáto látka vyžaduje. Pochmúrne laboratórium, chodby a miestnosti titulného mlynu, sú dizajnérskym skvostom žánru, podobne aj v úvodných minútach sa z neho ozývajú tajuplné bolestivé náreky týranej - trpiacej ( zabíjanej ? ) ženy. Čiže atmoška pre horor jak vyšitá. Kebyže sa v tomto skvelom formálnom predstavení odohrával aj napínavejší a menej obkecaný príbeh, hodnotenie by rapídne stúplo. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pierre Brice nie je známy z iných filmov ako o Winnetouovi, a keďže ho tá postava profesionálne úplne pohltila, dobre padne pozrieť si nejaký jeho film z obdobia, než sa začal preháňať po prériach. Ferroniho horror je príjemnou ukážkou gotiky v parádnom technicolore, máme tu starý mlyn v hmlistom opare, naivne krásnu zápletku a slušné tempo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Jedna z postav ve filmu poukazuje na to, že jedna z figurín (soch) má představovat „travičku z Poitiers“, což byla Kateřina Medicejská. O ní je známo, že otrávila desítky lidí a je zodpovědná za neblaze proslulé Bartolomějské noci. Ke krveprolití došlo roku 1572 po sňatku Kateřininy dcery Markéty z Valois s vůdcem hugenotů Jindřichem Navarrským. O Kateřině Medicejské vznikla i kniha s názvem „Královna Margot“, jejíž autorem je Alexandre Dumas. (pornogrind)

Reklama

Reklama