Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Proč jsi mamince nenapsal ?" ... "Protože neumím psát - a vy neumíte číst." ----- Leč starý dobrý Západ ještě nedošel tak daleko, aby slovo mělo větší váhu nežli zbraně - tudíž čtení a psaní zůstávají i nadále dovednostmi nedůležitými, víceméně nadbytečnými - vysokého věku se můžete v pohodě dožít i bez nich. Oproti "Pravé a levé ruce ďábla" je příběh možná maličko rozvolněný, ale když dojde na lámání chleba, oba jeho hrdinové opět nezklamou - solidní 4* jsou proto zasloužené ... bez nejmenších pochybností. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Sequel o dva roky staršího filmu They Call Me Trinity je prakticky tím stejným co se slabého příběhu a vyumělkovaných rvaček týká, ale už bez kvalit, které to v případě originálu u mě vytáhly na těch 2/5. Není zde tak dobrý hudební motiv a přišlo mi to rovněž méně humoristicky nabité. Z 2h stopáže jsem se 90min nudil, což klasifikuji jako tvůrčí selhání. Autoři se svezli na úspěchu a nejen, že to nikam neposunuli - udělali to dokonce hůře než před tím. Z lidí promlouvá nostalgie, ale tento kousek už dnes nemá cenu vidět. Pokud je zájem vidět komediální špageťák od Barboniho, doporučuji spíše Man of the East. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná, sice primitivní, ale milá komedie bez nároku na vyšší cíle. Kupodivu nevadí ani dabing, hlavně pan Záhajský je dobrý. Film asi nebude nominován na Oscara, ale zábava je zaručena, a protože já jsem jen plytký konzument, dávám tři a půl, bez debaty… Mimochodem by mne velmi zajímalo, jak by ti co určují názvy filmů (nepřekládají - určují) vysvětlili název filmu, když v jiném dabingu se hrdinové jmenují zcela jinak. To by se podle nich asi film jmenoval "Malý unavený Trinity" 2013071511315tns.Nova Cinema--------Souhlas s předchozím komentem. Další klasika od známé herecké dvojky. Domnívám se, že z westernové série asi nejlepší. Chtělo to opepřit větší akčností. 2015022410701/10709 ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Ja osobne som toto duo miloval, a ešte stále tomu tak je. Ich filmy si pozriem stále s radosťou, niektoré scény proste stoja za to. Rozhodne Spencer a Hill boli najlepšia dvojica, skoro každý film som od nich videl, a na všetkých som sa proste stále dokázal zasmiať. :) A tento film je jeden z mojich obľúbených, čo sa týka tejto dvojice. Je tam všetko, akcia, komédia, klasické bitky, just classic. Samozrejme si ho skúste pozrieť, ak ste tak ešte neurobili, nemali by ste ľutovať. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie a sympatie. Videl som to prvýkrát na dovolenke s rodičmi v Piešťanoch, kde bolo obrovské plátno a my sme dostali posledné lístky. Sedel som v prvom rade úplne na konci a pamätám si, že sa na mňa furt pozerala kolosálna tvár Buda Spencera. Z filmu som veľa nemal, ale kamošom som rozprával aké to bolo perfektné. Teraz už film stratil svoje predošlé čaro. Stále je to však lepšie ako súčasný večerný program v TV.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Itálii, v oblasti Abruzzo, konkrétně v okolí náhorní planiny Campo Imperatore v provincii L'Aquila. (Stocki)
  • Film měl mimořádný komerční úspěch především v Itálii a Německu, kde se dostal na první příčky v návštěvnosti kin (v obou zemích je dohromady vidělo v kinech přes 26 miliónů diváků). Překvapivý je výrazně menší zájem ve Španělsku, kde přitom podobné filmy patřily k oblíbeným.Tady, stejně jako ve Francii, vidělo film něco málo přes tři milióny diváků. (argenson)
  • Scéna, ve které Trinità a Bambino obědvají v restauraci, nebyla předem napsána. Režisér Enzo Barboni jen zvolal “akce“ a Bud Spencer a Terence Hill improvizovali. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno