Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Průseráři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, Vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem, se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Naši hoši jsou už trochu staří (zejména lehce tragický Bud), aby ve svém posledním společném filmu mohli předvádět stejná alotria jako zamlada. V tom ale netkví hlavní problém - ten bych viděl v Hillově režii a dost stupidním scénáři hluboko pod jejich standardem. Závěrečná scéna je trapnost, matka obou darebů je úděsná, 2 hloupé a sladké Němky mi vadily nemálo, ke všemu jsem se dost nudil a stále čekal, kdy už se pánové začnou opravdu prát a kdy bude legrace. Ta nepřišla a proto mi nezbývá než udělit slabé dvě hvězdy. A to mám Spencera a Hilla hodně rád !! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní zakončení jedné velké éry. Tam kde Bud Spencer a Terence Hill začali tam také skončili...v útrobách spagetti-westernů. Příběh je sice občas kopie jejich předešlých filmů, ale i tak je to stejná zábava a bitky, na to kolik jim je let, jsou stále vcelku slušné. Škoda jen hudby, která mi na jejich filmy přijde moc moderní (narážím na konec filmu) a fakt je, že bratři De Angelisovi jejich filmům dodávali šmrnc. --- Skočila byste pro bratra? Takovej drobek věčně se mračí. ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele

Poslední film Spencera a Hilla. I když už jde na obou vidět zhoršení formy ( už jim přece jen není nejmíň), tak jde o skvělé zakončení jejich společné kariéry. Závěrečná bitka patří mezi jejich nejlepší a humoru tu je taky dost. ("Je príma, že jsme zase spolu." - "Nejsme spolu." - "Proč ne?" - "Jeden chlap mi říkal, že nejdůležitější na světě je klid a pohoda. To jsem měl, dokud jsi byl pryč." ) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Poslední film legendární dvojice italských mlátičů a komiků vznikl až v roce 94, tedy v době kdy westerny zažívali největší renesanci a kdy už jsou oba starší prošedivělí pánové. Je výpravnější než jejich předchozí westerny s pár pěknými záběry a také rodinnější . Spencer a Hill se samozřejmě stále hádají jak zamlada, rychle jim to střílí a kupodivu i slušně mlátí, což dokážou i v nadupané závěrečné bitce. Nechybí ani skvělé vedlejší postavy (fotograf, matka, šerif a pomocník hrající šachy) i komické scény - pokus o vytrhnutí mříže s koněm dopadne přesně tak jak by dopadl v realitě. Ale zároveň se celým filmem táhnou témata jako rodina, děti a návrat domů k mámea přestože je to chvílemi sentimentálnější než Doktorka Quinnová, vůbec mi to nevadilo. Možná proto, že jsem Quinnovou měl docela rád a možná proto, že je to prostě něco co jsem od posledního filmu dvojice Spencer-Hill čekal. A scéna, kdy se pistolníci blíží k domu a díky kouzlu Vánoc jim padají kolty na zem je prostě tak pitomá, až je krásná. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Oba dva nezdolní hrdinové zestárli – ale vrátili se ještě jednou před kameru, aby si ve westernové komedii ještě párkrát zastříleli, sem tam někoho praštili a skutečně si užili dostatek pohybu pouze při pořádné mlátičce až v závěrečné hromadné bitce. Na filmu je vidět režisérský rukopis Terence Hilla, díky tomu film připomíná poslední díl čistě Hillovského Lucky Lukovi (stejní herci, stejné oblečení Hilla, podobná tématika i styl). Je to poměrně slušná rozlučka této dvojice, jejíž společné vystupování končí tam, kde začalo – u westernové komedie slušné, ale ne zářivé kvality. Příběh je velmi prostý – Hill a Spencer putují za svojí matkou, která jim chce předat poklad po otci a během cesty potkávají padouchy, se kterými se sem tam utkají. Dávám sice 60 %, ale je to spíše z nostalgie po těchto dvou skvělých hrdinech. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém se bok po boku sešla dvojice Terence Hill a Bud Spencer. (korbitch22)

Reklama

Reklama