Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Průseráři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, Vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem, se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takové celkem příjemné rozloučení s dvojicí Bud Spencer a Terence Hill, která už od tohoto filmu nic společného nenatočila. Asi je to trochu škoda, protože oba na to ještě měli, ale třeba se ještě dočkáme, i když ta pravděpodobnost je malá. Tady se vrátili na začátek své společné kariéry, k westernu, který má dobrou rodinnou i akční zápletku. A dvojice pořád rozdává rány pusou i rukama. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Poslední film legendární dvojice italských mlátičů a komiků vznikl až v roce 94, tedy v době kdy westerny zažívali největší renesanci a kdy už jsou oba starší prošedivělí pánové. Je výpravnější než jejich předchozí westerny s pár pěknými záběry a také rodinnější . Spencer a Hill se samozřejmě stále hádají jak zamlada, rychle jim to střílí a kupodivu i slušně mlátí, což dokážou i v nadupané závěrečné bitce. Nechybí ani skvělé vedlejší postavy (fotograf, matka, šerif a pomocník hrající šachy) i komické scény - pokus o vytrhnutí mříže s koněm dopadne přesně tak jak by dopadl v realitě. Ale zároveň se celým filmem táhnou témata jako rodina, děti a návrat domů k mámea přestože je to chvílemi sentimentálnější než Doktorka Quinnová, vůbec mi to nevadilo. Možná proto, že jsem Quinnovou měl docela rád a možná proto, že je to prostě něco co jsem od posledního filmu dvojice Spencer-Hill čekal. A scéna, kdy se pistolníci blíží k domu a díky kouzlu Vánoc jim padají kolty na zem je prostě tak pitomá, až je krásná. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní zakončení jedné velké éry. Tam kde Bud Spencer a Terence Hill začali tam také skončili...v útrobách spagetti-westernů. Příběh je sice občas kopie jejich předešlých filmů, ale i tak je to stejná zábava a bitky, na to kolik jim je let, jsou stále vcelku slušné. Škoda jen hudby, která mi na jejich filmy přijde moc moderní (narážím na konec filmu) a fakt je, že bratři De Angelisovi jejich filmům dodávali šmrnc. --- Skočila byste pro bratra? Takovej drobek věčně se mračí. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jsou to sice slabé tři hvězdy, ale přesto jsem nemohl jinak. Terence Hill mě jako režisér rozhodně nepřesvědčil, scénář byl špatný a herecké výkony podprůměrné, ale při závěrečných titulcích jsem měl takový hřejivý pocit a ani nevím proč. Možná je to tím, že film Průseráři (nevím, který blbec vymyslel český překlad jako Blb a blbec) nebyl myšlen jako nějaký velkofilm, ale spíše jako pocta dlouholeté spolupráce dvojice budyhill. Zejména jsem měl pocit, že tímto filmem chce Hill poděkovat svému spolupracovníkovi a kamarádovi, že byl takovým skvělým parťákem. Jinak moc nechápu, proč jsou na CSFD vedeni Průseráři jako související s filmy Pravá a levá ruka ďábla a Malý unavený Joe. Kromě toho, že jsou v těchto filmech bratry,nemají filmy zase tak moc společného. Průseráři jsou spíše poctou všech westernů, kteří tito dva, ať společně nebo zvlášť natočili. Jsou tam známky nejenom už výše zmíněných, ale i trilogie Cata a Doca, Lucky Lucka nebo filmu Buddy míří na západ. Na závěr, pokud máte rádi budyhillovky, tak si film určitě užijete a zažijete pár dojemných chvil, ale pokud jste k těmto dvoum nenašli ještě cestu, tak bych tímto filmem určitě nezačínal. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hillův synek napsal celkem dost zábavný scénář, který je přizpůsoben věku aktérů. Takže až na závěrečnou bitvu ve filmu mnoho akcí není. Ovšem věšení Spencera je jedním z nejlepších gagů této dvojice. Hudba je velmi dobrá, byť to nejsou tradiční bratři De Angelisové. Hodně se mi líbil debutující Jonathan Tucker. A popravdě se mi hodně líbil celý film. Navzdory škarohlídům je to velmi dobrá komedie, která není založena jen na bitkách, ale především na skvělém slovním i situačním humoru. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém se bok po boku sešla dvojice Terence Hill a Bud Spencer. (korbitch22)

Reklama

Reklama