Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice moc na westerny, ale tohle patří mezi ty velké vyjímky. Tento film oceňuji nejen jako historický a zároveň kvalitní start Hilla a Spencera, kde se utvářeli jako správná sehraná dvojce. Navíc už zde je možno najít pár humorných scén, které si doslova říkají o další zpracování a prohloubení v dalšich filmech. :) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western, vážný, drsný, a přesto udělaný se zábavným nadhledem a pěkným napětím. Je tu jednoduchá zápletka, kde dva ostří hoši jdou po stopě bezcitného a chladnokrevného zloducha. Pistolník a hazardní hráč Cat Stevens (zajímavý Terence Hill), odolný vůči jakémukoliv nebezpečí, vyjma vody, se snaží najít a ukončit svou noční můru, která se znenadání vynořuje z minulosti. Nezlomný pracovník pojišťovny Hutch Bessy (zajímavý Bud Spencer), jde po stopě pachatele brutální vlakové loupeže a snaží se o znovunabytí uloupené tučné kořisti. Chladnokrevný vůdce loupežné bandy Bill San Antonio (dobrý Frank Wolff) rád hraje nebezpečné hry, je nesmlouvavý ve vyžadování poslušnosti a bezcitný při překonávání všech případných překážek. Nastává střet bývalých společníků, kdy má navrch střídavě každá strana. Z dalších rolí: prostitutka Rose (Gina Rovere), žena vnadných tvarů, zástupce v Billově bandě Bud (José Manuel Martín), vznětlivě nepřemýšlivý ve svých rozhodnutích, a další desperáti Tam-Tam (Tito García), či Targo (Juan Olaguivel). Vážnější western drsného rázu, který ale není stále vážný a drsný. Je to příjemné odreagování a napínavá zábava drsné doby drsných mužů. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Že to nebude komedie, mě ani ve snu nenapadlo. Tuhle dvojku máte prostě už tak zafixovanou. To je stejný, jako když vidíte Jirku Paroubka zvracet ty nesmysly v televizi. Automaticky hledáte ovladač, abyste toho vola mohli přepnout. Takhle automaticky jsem si zařadil tento film hned do komedie a aniž bych se podíval předtím na csfd/což jsem mohl, že/, jsem si film pustil. Taxi tak říkám po nějaký době, že tam jaxi chybí humor. A násilí taky nějak moc hustý........csfd.cz.....vše se vyjasňuje. Skvělý filmek!!! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vynikající záporák v podání skvělého Franka Wolffa, drsný a nešaškující Terence Hill a neméně drsný, nikoliv však ne neporazitelný bijec, Bud Spencer. Čisté špagety a první společný film dua, které později vykročilo zcela jinou cestou. A vlastně celkem škoda, mohli se zapsat do dějin nejen filmového westernu úplně jiným písmem a kdo ví, možná i lepším. Naprostá spokojenost. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ještě než si Terence Hill a Bud Spencer, ukradli komediální sedmdesátky a osmdesátky, tak si zahráli v tomhle filmu, což je i jejich první společný film. A nutno uznat, že je to jiné kafe, než ty humorné taškařice, které následovali potom, byť určité náznaky, jak a kam se jejich společné filmy budou ubírat, se zde najdou. Ale k filmu, je tady citelně znát, že byť se nějaký ten lehký vtípek zde najde, režisér a scénárista v jedné osobě, preferoval poněkud dospělejší příběh, což je super. Tohle je spíš krimi western, než akční mlátička, či divoká přestřelka, film se z větší části soustředí na Terence, který někam jede a někoho vyslechne a dává si jednotlivé díly skládačky do sebe. Postava Buda zde spíše hraje třetí housle, jelikož hlavní záporák má zde podstatně více prostoru a to je dobře, chytrý záporák, je mnohem zábavnější a nebezpečnější, než nějaká hora svalu. Co mi na filmu mírně vadilo, byl konflikt mezi Terencem a Budem, který byl vyvolán tak trochu uměle, to aby herci předvedli co v nich je a nevědomky a nebo vědomě, si tím získali práci na několik let, viz jejich budoucí filmy. A byť akce zde moc neni, tak je to celkem napínavý a vůbec to nenudí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Původní název filmu zněl “The Cat, the Dog and the Fox“ (Kočka, pes a liška). (Stocki)
  • Roli Terence Hilla měl původně hrát jiný herec, ale pár dnů před natáčením si zlomil nohu. (špaček421)
  • V čase 00:03:05, poté, co přijede vlak plný mrtvých cestujících do stanice, jeden ze zastřelených cestujících velmi viditelně otevře ústa. (korbitch22)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama