Reklama

Reklama

Dva výtečníci

  • Česko Dva poldové (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v roli policistů proti své vůli. Nouze a neustálé potíže s mafiány a jinými nepoctivci přivedou Buda do řad policistů, kteří navíc mají tak krásné motorky. V podstatě podobně je na tom i Terence. Brzy však poznají, že služba u policie byla jejich největším životním omylem. Dělají tedy všechno pro to, aby se uniformy zbavili. Ale vždy u nich nakonec zvítězí smysl pro spravedlnost. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Hned z počátku se seznámíme se dvěmi výtečníky. Ale co se týče jiných společných snímků této známé dvojice je to poněkud důmyslnější. Příběh je sice přeci jen strohý, ale i tak jde poznat určitý pokus o nějaký příběh. Hudba a příjemné prostředí zaručí pěknou podívanou, ostatně jako vždy. Neříkal jsi, že jich je jen 5 ? Já jich vidím osmnáct! ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Nebudu-li počítat Spencerovy a Hillovy westernové začátky, zůstanou u mě Dva poldové asi jejich nejlepším společným filmem. Mají velice pohodovou atmosféru a i přes trochu delší stopáž nenudí a jsou vtipní až do konce. Možná tím trochu utrpěl děj, jehož hlavní zápletka kolem pašeráků drog se začne projevovat až po příliš dlouhé době, aniž by na ní byl kladen větší důraz. Ale to vůbec nevadí a nikdo by snad nečekal, že tomu bude jinak. Stejně film stojí na chemii mezi Terencem a Budem a ti jsou tu v nejlepší formě. Možná rozdávají rány o něco míň než obvykle, ale o to jsou jejich rvačky propracovanější, zábavnější a v případě té poslední také delší. Ani téhle klasice se ovšem nevyhnula hrůza v podobě nového dabingu, který si bohužel našel cestu i na originální DVD. Původní verze z ČT je ale fantastická. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl poprvé jednoho letního večera v roce 1995. Do dneška si pamatuju, jak jsem pak ještě nadšeně vyprávěl svýmu bratrovi, jaká to byla hrozná prdel a že může litovat, že to neviděl, aniž bych v ten okamžik tušil, že za chvilku se mi stane poměrně dost brutální úraz a já se ještě téhož večera projedu sanitkou a budou mě sešívat na chirurgii... Pak jsem ten film ještě několikrát viděl po X letech a měl jsem z toho vždycky takovej zvláštní pocit. Myslim, že na tenhle film do smrti nezapomenu. Jinak podle mě je to jeden z těch lepších filmu s dvojicí Spencer & Hill, ale já na něj mam docela nepěkný vzpomínky. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dosti pestrá klasika. Spousta humoru hlavně v podání Terence Hilla, ale ani Bud Spencer moc nezaostává. Snad jen ta dlouhatánská bitka na konci je už spíš trapná než zábavná. Jinak se to ale pořád dá i po letech celé sledovat s tím, že si scény s jinými jejich filmy jentak nespletete (možná až na Superpoldu s Hillem). ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Z dřívějších dob jsem znal jako "Dva výtečníci" a vždycky jsem měl rád spíš Terence Hilla než Buda Spencera, dneska (jak tloustnu) to vidím spíše obráceně, je to legrace. Pár ftípků : Hele kámo jedeš po špatný straně. Traktory jezdí vpravo. | Uhni ty prcku ukecanej ! | Já jsem Matt Kirby.Já ne ! | Naskoč si baloune tlustej. | Máme rande s dvěma kočkama a né s takovým tučňákem ! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (14)

  • Film sa s návštevnosťou 3,870,000 divákov stal najnavštevovanejším talianskym filmom v československých kinách v rokoch až do roku 1989, kedy bol rekord prekonaný. (Raccoon.city)
  • V druhej polovici filmu si Wilbur Walsh (Bud Spencer) a Matt Kirby (Terence Hill) idú vybaviť účty s najatým gangom chuligánov na štadión Orange Bowl. Tento štadión bol postavený v roku 1937, takže v období natáčania filmu oslavoval 40. výročie svojej existencie a toho času mal kapacitu pre vyše 80 000 divákov. Štadión sa objavil aj vo filme Superpolicajt (1980), v ktorom si taktiež zahral Terence Hill; a neskôr aj vo filme Ace Ventura: Zvierací detektív (1994). V roku 2005 bol poškodený hurikánom Wilma a hoci škody boli opravené, nakoniec sa o tri roky neskôr rozhodlo o jeho zbúraní, aby na jeho mieste vyrástol modernejší štadión. (AxelWers)

Reklama

Reklama