Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

genetique 

všechny recenze uživatele

Úplne pohodová, ultra-super-ľahká oddychovka, ktorá naplno využíva súhru už notoricky známej dvojice šialených fackujúcich hrdinov divokého západu. Spencer má tentokrát navyše, hlavne z dôvodu, že rozdá viac kladivových pästí a občas lepšie zahláškuje. Inak je príbeh až príliš normálny a obyčajný, aby som šiel vyššie z kvalitného nadpriemeru. 70%. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Jako komedie je to nic moc, humor je tu minimální (snad je výuka mormonů v bití je vtipná). A jako regulérní špagetiwestern je to neprokrvené, s nudnou a dětsky vhodnou akcí. Celkově se jedná o solidně odvedené řemeslo s mladým a čilím duem hlavních protagonistů z dob, kdy ještě hledali svoji cestu. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Je to s podivem, ale tenhle špageťák jsem viděl poprvé v životě. Najdeme tu v podstatě skoro celou partu, která se pak sešla u Podivného dědictví, ale něco tu přebývá: Bud Spencer. Ten nicméně táhne na svých širokých ramenou celý film. Jeho otrávený výraz je naprostou klasikou. Ovšem nevinné modré oči Terence Hilla utopené kdesi v mastné upocené zarostlé tváři také... À Propos upocené. Po skončení jsem to musel utřít pod televizí, protože pot z filmu vyloženě kape. :-) ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Spencera s Hillem mám rád hodně. To jen tak na úvod. Najde se samozřejmě i slabší film týhle dvojice, ale tenhle považuju spolu s Dvojníky asi za jejich nejlepší. Spousta kvalitního humoru, mlátičky jaxepatří a hlavně že je tu Dominic Barto, i když jenom chvilku. A hudba už je jenom parádní tečka na závěr :-) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nezabudnuteľná dvojica Terence Hill a Bud Spencer. V detstve som si ich užil dosť a s tých všetkých filmov čo som videl twnto radím k tomu najlepšiemu čo kedy natočili. Už úvodná scéna v krčme kde sa Terence Hill kde sa napcháva s fazuľou patrí k mojim najobľúbenejším." To neni hlad to je hladomor" Vynikajú ce bitky drsné hlášky zabalené v špageťáckom westernu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se také ve Španělsku. Celkově natáčení probíhalo od dubna do října 1970. (Varan)
  • V závěrečné bitce jde do útoku 12 jezdců, v dalším záběru jich je více a když se bijí, je jich už přibližně 50. (chleba24)
  • Většina producentů o scénář neměla zájem, protože Enzo Barboni chtěl natočit westernovou komedii a v té době se filmy podobného žánru prakticky netočily. (Stocki)

Reklama

Reklama