Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (270)

monolog 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že nejlepší westerny dělali Taloši. Amíci sice mají taky semtam nějakej dobrej, ale ty nejlepší dělali vždycky Taloši. Ta atmosféra, špína, pot, únava, parno, fazole, koně, hezký ženy a silní muži, pádné pěsti, kulky, který nikdy neminou cíl, náboje levnější jak obilný zrna. A málokdy se z toho stala trapárna, vždycky to nějak uhráli, že to byl hodně dobrej film. Tady to je nejinak, Bud i Terrence jsou pěkně od rány a Terrence se chce dokonce polepšit a začít novej život. A ta nádherná hudba od Franka Micalizziho, ta jeho písnička mě uchvátila. He's the guy who's the talk of the town, with the restless gun, don't make bother don't fool him around, when you've seen him use a gun, boy, when you've seen him use a gun. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Jako komedie je to nic moc, humor je tu minimální (snad je výuka mormonů v bití je vtipná). A jako regulérní špagetiwestern je to neprokrvené, s nudnou a dětsky vhodnou akcí. Celkově se jedná o solidně odvedené řemeslo s mladým a čilím duem hlavních protagonistů z dob, kdy ještě hledali svoji cestu. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Hill a Spencer jsou snadno okoukatelná dvojka. Ve svém oboru byli mistry, jejich filmy nepostrádají humor, ale je to spíše humor pro puberťáky. Navíc mi nesedí jejich pěstní souboje. Kaskadéři se i na tomto filmu vyřádili, hodně z úponových sportů zvládli i samotní herci, klobouk dolů. Když ale všichni neustále vstávají nezranění, bez kapky krve, tak to člověka za chvíli přestane bavit. Děj jako by vzdáleně připomínal Sedm statečných, ale rozhodně to není jeho parodie, přestože i tady falešní šerif a pomocník chrání bezbranné mormony před zvůlí majora - ovšem sami nejsou bez poskvrnky. Snad v tom je poučení z filmu - nikdo není dokonalý, každý má své chyby... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle western mi prisel, ze je minenej jeste docela vazne, sice se tu najde par hlasek a vtipnejch scen, ale celkove to je variace na Sedm statecnych, coz ovsem nevadi, protoze to Enzo Barboni zvlad vicemene dobre. Spencer a Hill jsou jako vzdy bez chyby a takle spinavyho Hilla jsem jeste nevidel. Jen by to chtelo vic bitek (Ta posledni je skvela, ale nevynahradi tu absenci behem filmu.) a prestrelek, vic hudby a min vaznejch scen. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Už takmer pol roka mi v hlave vŕtal film, v ktorom po pasáži z Kazateľa nasleduje dobrá bitka. Do "Hľadám film..." som nechcela písať, nakoľko táto rubrika žiaľ už dávno neplní svoju funkciu. O to väčšia bola moja radosť keď som zbadala brata Tobiáša a jeho blond náborovú jednotku. A po toľkých rokoch čo som túto klasiku nevidela, opäť nesklamala. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • V původním scénáři figuroval jen jeden hlavní hrdina. Bud Spencer po přečtení scénáře navrhl, aby se ve filmu objevili dva hrdinové, přičemž druhého by hrál Terence Hill. K realizaci pochopitelně došlo. (Stocki)
  • Do českých kin se tento snímek dostal teprve v roce 1993, zatímco volné pokračování Malý unavený Joe (1972) mělo československou kinopremiéru v roce 1979. Oba filmy jsme tedy poznali v opačném pořadí. (charles3)
  • Většina producentů o scénář neměla zájem, protože Enzo Barboni chtěl natočit westernovou komedii a v té době se filmy podobného žánru prakticky netočily. (Stocki)

Reklama

Reklama