Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

corona 

všechny recenze uživatele

Už takmer pol roka mi v hlave vŕtal film, v ktorom po pasáži z Kazateľa nasleduje dobrá bitka. Do "Hľadám film..." som nechcela písať, nakoľko táto rubrika žiaľ už dávno neplní svoju funkciu. O to väčšia bola moja radosť keď som zbadala brata Tobiáša a jeho blond náborovú jednotku. A po toľkých rokoch čo som túto klasiku nevidela, opäť nesklamala. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ked som bola maly, tak som nemal rad westernove filmy tejto dvojky a mal som radsej ich nonstop bitkarske filmy zo sucasnosti. Teraz mi zacinaju viacej sediet prave tie ich filmy, ktore maju aj nejaku zapletku. No a tie westernove ich maju. Sice je jednoducha, ale funkcna a hlavne ma bavila. Film ma cely cas strasne pohodovu atmosferu a nadhernu hudbu. Hill a Spencer sa zabavne cely cas podpichuju. Bitiek tu nie je vela. Okrem finale len jedna väcsia. Ale finale je grandiozne a obsahuje mnozstvo spickovo choreografovanych bitiek. Nie su to len obycajne facky ale miestami aj pôsobive akrobaticke kusky. A timing je tiez bezchybny. Vysledkom je jeden z tych lepsich filmov tejto sympatickej dvojky, ktory ani na chvilu nenudi a to, ze je tu menej bitiek mi vôbec nevadi. V tomto filme Spencer a Hill dokazuju, ze aj ked to nie su nejakí spickovi herci, tak dokazali viac ako iba predvadzat facky na milion spôsobov. 8/10. ()

Reklama

ekomo 

všechny recenze uživatele

Třikrát hurá pro tu neodlučitelnou dvojku Terence a Bud, jsou to prosě jedničky. A ta atmosféra nemá chybu, pocit špíny, potu, hladu a žízně prostě patří ke správnému westernu. Prostě báječná komedie se skvělou muzikou, kterou musím osobně doporučit k shlédnutí, nejlépe v tom pravém starém biografu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem tenhle film viděl a strašně si ho zamiloval. Pak jsem ho dlouho neviděl a nedávno jsem se na něj znovu podíval a uvědomil si, že tímhle filmem jsem si poprvé zamiloval dvojku Bud Spencer a Terence Hill. Žrouti fazolí, frajeři, bouchači...co víc jsem od hrdiny mého mládí mohl chtít. ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Film, ktorým sa začala písať história.. Film, ktorý sa stal klasikou.. Spolu s malým unaveným joeom najlepší počin dvojice Bud Spencer a Terence Hill.. Takúto dvojicu snáď neide lepšie vymyslieť..bratia, z ktorých jeden je nekonečný provokatér a druhý stále mrzutý.. no obaja pekelne rýchli so zbraňou v ruke a silní v bitke bez nej..lMohol by som tu do rána písať tie nezabudnuteľné hlášky, komické scény, bitky, či len prosté vrčanie Buda Spencera, ktoré je samo o sebe zábavným.. Natočiť v roku 1970 westernové komédie, ktoré sú rovnako zábavné aj v dnešnej dobe, to si zaslúži mimoriadnu úctu a nič iného ako 5* odomňa ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Do českých kin se tento snímek dostal teprve v roce 1993, zatímco volné pokračování Malý unavený Joe (1972) mělo československou kinopremiéru v roce 1979. Oba filmy jsme tedy poznali v opačném pořadí. (charles3)
  • Honorár Buda Spencera (Bambino) bol 25 miliónov lír. (Raccoon.city)
  • Film se promítal na 3 kontinentech - Evropa (Itálie, Západní Německo, Švédsko, Finsko, Francie, Dánsko, Norsko, Portugalsko, Španělsko, Irsko a v Maďarsku), v Asii (Turecko, Japonsko, Tchaj - wan, Hong Kong a na Filipínách) a v Severní Americe (USA). (Varan)

Reklama

Reklama