Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Díky scénáři jeden z nejlepších filmů, co spolu Terence Hill a Bud Spencer natočili. Vyvážená kombinace zábavné (a velkolepé) akce a drsných dialogů, humoru i (díky Elii Wallachovi) emotivních scén. Funguje to dneska a bude to fungovat i za deset let. A nejen díky nostalgii. Italové westerny prostě uměli. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Důvodem mého nízkého hodnocení je především fakt, že westernovému žánru moc neholduji. Nicméně spaghetti-westerny jsou dle mého ještě horší odrůda tohoto žánru. Na tomto filmu mi nepřišlo opravdu nic zábavného, ani nic napínavého. Příběh je značně přehnaný a charaktery trapné. Jednoduše mě to nebavilo. ()

Reklama

JoSte 

všechny recenze uživatele

Druhý díl úvodní trilogie legendárního dua Spencer & Hill. Příběh i chemie postav fungují už o poznání lépe. Eli Wallach a natáčení v angličtině byly zřejmě sázkou na jistotu. Dokonce se  ve rvačce mihne i budoucí neodmyslitelný souputník Riccardo Pizzuti, jehož signature movem se v pozdějších společných filmech stane plivání zubů. ()

jilda 

všechny recenze uživatele

Zdatná konkurence Leoneho westernům, výborná dvojka Spencer a Hill s Eli Walachem, Hill uměl zahrát i tvrdé chlápky, modré oči z osmahlé tváře přímo září.Škoda, že nikde nemohu sehnat titulní píseň , jen dokresluje výbornou atmosféru.Hrozně se mi také líbí dabing, Rudolf Hrušínský jako Spencer byla trefa do černého ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = XII./ 1983+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 23.8.1986, réžia českého znenia (ÚPF) = MARIE FRONKOVÁ+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 2 = 23.1.2015, v pôvodnom znení s titulkami - Amatéri z NOVY to predabovali, ale ČT chvalabohu v roku 2004 vytiahla z archívu pôvodný kinodabing, ktorý jediný mi poskytol neopakovateľný zážitok z filmu. (29.7.2009) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)

Reklama

Reklama