Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velký zábavný pořad. Připravený k nedožitému jubileu mistra českého herectví a ryzího humoru, a tím i připomínající jednu z největších legend šedesátileté historie vysílání ČST. Česká televize se v roce 2004 rozhodla připomenout nedožitých 75 let jedinečného herce a vynikajícího komika Vladimíra Menšíka (*9. 10. 1929 – † 29. 5. 1988) zábavným galavečerem. Jeho kolegové, známí, přátelé, ale i obdivovatelé byli pozváni do studia na Kavčích horách, ve kterém vznikla i řada nezapomenutelných menšíkovských scének, aby společně zavzpomínali a vzdali Vladimíru Menšíkovi hold. Pozvání přijali například Stella Zázvorková, Jiřina Bohdalová, Radoslav Brzobohatý, Eva Pilarová, Luděk Munzar, Václav Vorlíček, Iva Janžurová, Květa Fialová, Jana Hlaváčová a další. Spolu s nimi si formou ukázek připomeneme řadu populárních filmů, seriálů a televizních pořadů, ve kterých Vladimír Menšík exceloval, a vzpomeneme na tohoto jedinečného herce (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

kingik 

všechny recenze uživatele

Najednou je Menšíka zase plná televize. Režiséři si ho předcházeli a herečtí kolegové, i přes velký obdiv k němu se s ním "báli" hrát z obavy, že mu nebudou stačit kvůi jeho přehnaným a geniálním improvizačním schopnostem, ve kterých vynikal. a které z jeho rolí vytvářely něco, s čím se dnes už v herectví nesetkáme. Vesměs pravdivost a kvalitu. Deset let starý vzpomínkový pořad vznikl u příležitosti jeho nedožitých 75 let a moderoval ho Marek Eben. Pořad nepůsobil až tak pietně, jak se nabízelo, a na podiu se v rychlém sledu střídali tvůrci filmů a herci, kteří s ním měli možnost hrát spolu s ukázkami z filmů i ze zábavných pořadů, které za svoji bohatou kariéru natočil. Divák se dozvěděl to, co se o něm běžně tradovalo, ale také to, co se o něm až tak nevědělo a sice, že psal občas náměty ke svým filmům a navrch každý z umělců přidal svoji osobní zkušenost s ním. Ukázky se ve většině vybraly ty z jeho známějších filmů, které si u diváků, potažmo kritiků získaly oblibu nebo kredit a k vidění byly scénky s jednou z jeho nejčastějších hereckých partnerek Jiřinou Bohdalovou. Z ukázek bylo znát, že každou roli, i tu vedlejší a rozsahem nevelkou, dokázal obohatit svým mimořádným citem vyhrát si s ní, ačkoliv na papíře mohla působit plochým dojmem. Stavbu pořadu asi naplno neocením, jelikož mě Menšík už nedokáže ničím překvapit. Byl to (herecký) živel jak má být, ale všechny pořady o něm jsou klidnějšího až téměř nevzrušivého rázu a navíc jsou všechny na chlup stejné. Většina umělců vystupujících v jubilejním večeru už dnes rovněž není mezi námi. Mé hodnocení: 60% ()

otík 

všechny recenze uživatele

V roce 2004 natočila ČT poctu asi největšímu českému komediálnímu herci Vladimíru Menšíkovi. Sice to bylo poměrně dlouhé díky hodně hostům, kteří vzpomínali na svého kolegu a ukázek mohlo být více, ale i tak díky ČT aspoň za tuto vzpomínku. A také díky moderování Marka Ebena z toho nebyl průšvih, ale solidní vzpomínkový pořad. PS: prý každý člověk je nahraditelný, ale Menšík jako herec je nenahraditelný ()

Reklama

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Jasně, Menšík byl geniální... A kdyby tam byl, neměla bych jinou monost než dát 5*... Jenže tohle byl sestřih proložený některými milými a jindy trapnými komentáři... Od kýčovité estrády to držel jen kultivovaný projev Marka Ebena... ale při popíjení vína s rodinou jsme to zvládli, zasmáli se a proložili to vlastními komentáři... ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

Zakázané ovoce nejlíp chutná - asi proto ten humor chutnal docela jinak, když ho tvůrci pojídali ze zakázaného stromu. Byl to kumšt dělat si legraci z něčeho, z čeho se legrace dělat nesměla. Teď si každý dělá srandu z toho, co vůbec legrační není. Dnes nevznikají zábavné pořady takových kvalit jako za předchodzího režimu. Asi proto, že ty geniální herce, humoristy, zpěváky a všechno hezké odnesl čas. Proto vzdávam dík archivům a těm málo zbylým opravdovým hvězdám tady dole alespoň za retropárty z dob minulých, nádherných a veselých. A hlavně - na úrovni hodné slušného diváka, odchovance inteligentní zábavy. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pořad natočený k poctě našeho legendárního herce a baviče. Je uváděn mým "oblíbencem" Markem Ebenem - s nonšalancí a grácií jemu vlastní. Na podium jsou zváni umělci z filmového prostředí a vzpomínají na různé fragmenty a úsměvné příběhy z jejich vzájemné spolupráce. Pořad je doprovázen scénami z mnoha filmů, ve kterých tento nenahraditelný herec a člověk hrál. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama