Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkně vousatý dokument ze 70.let o svérázné subkultuře dnes nazvané "meateater". Když maskulinní protagonista říká, že někomu vadí, že nemá žádnou víru, u mě nemá pravdu. Z kategorie kamarád ho jen přesunu do kategorie známý. Ta historka Schwarzeneggera jak poradil konkurentovi na pódiu křičet je vtipná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger a jeho úspešná etapa v kulturistike, kde bol vo svojom období dominantnou postavou. Dokument je zameraní len na určité obdobia ale za to dôkladne ukáže, čo všetko musia kulturisti podstúpiť aby sa dostali na vrchol. Na moje prekvapenie je Arnold slušne ukecaný a dosť toho navypráva, jeho lámavá Angličtina sa celkom dobre počúva aspoň je jej rozumieť, je vidieť že sa vedel ešte pred filmovou kariérou pekne predvádzať. /90%/ ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film natolik zásadní, že dokázal změnit způsob uvažování Američanů o kulturistice. Byl to vlastně ale holý podvod a mystifikace, kterou si Arnold ukradl pro sebe (možná jeho nejlepší role vůbec, kdy ještě hercem ani nebyl). I přesto všechno nebo právě proto jde o nesmírně zábavný a svůdný počin, který zůstal dodnes nepřekonán. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdo neuvidí nepochopí co je Arnold Schwarzenegger za osobnost. Jako herce milujeme jeho postavu, obličej a hlas. Tento film nás přesvědčí, že ne vždycky byl jeho hlas tak dokonalý jako v Terminatorovi 2. Každý jeho protikandidát do voleb na guvernéra(třeba jednou i prezidenta, Schwarzeneggerova knihovna čeká....) by tento snímek měl zadarmo pouštět ve všech kinech státu a možná by ukázal jak je Arnold v hloubi duše čestný, sportovní a přátelský chlapík, který netrpí arogancí(uvidíte pochopíte). Přestože tento snímek dost změnil můj pohled a chápání osoby jakou Arnold je navždy zůstane Conanem a tím starým dobrákem Terminátorem. Arnold 4ever. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, žral jsem to jako malé děcko! Ty hromady svalů, navíc ukočírované do svižné a velmi poutavé linky k velkému finále mistr Olympia. Kdo neuvidí, asi opravdu neuvěří. Arnie byl taková maskultura, navíc perfektně vyrýsovaná. Žádné odporné tvary, jak se někdy stává. Kdyby po něm někdo tehdá vystřelil, tak se ta kulka rozsype než vůbec vyletí z hlavně! Intenzivní zážitek a kdoví, jak by se mu dařilo další roky, kdyby neskončil. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Arnoldovy míry z roku 1975 jsou následující. Výška 185 cm, váha 104 kg, paže 54 cm, hrudník 140 cm, pas 79 cm, stehna 71 cm a lýtka 50 cm. (maseer2)
  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)
  • Arnoldovy osobní rekordy v silovém trojboji jsou 210 kg na dřep, 200 kg na bench-press a 310 kg na mrtvý tah. (maseer2)

Reklama

Reklama