Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky jsou poměrně zvláštní hodnocení. Dá se jimi vyjádřit široká škála vztahů, které lze k filmu zaujmout - jeho nezajímavost, podprůměrnost, menší prožitek ve srovnání s filmy tříhvězdičkovými. Dvouhvězdičkové hodnocení se také dá využít jako decentní ocenění něčeho, u čehož spatřujete nějaké kvality, ale z jistých důvodů vás daný film míjí. Arný Švarný nikdy nebyl můj oblíbený herec a kulturistika je něco mně na míle vzdáleného. Železného Schwarzeneggera jsem zhlédl pouze z povinnosti, nikterak zvlášť můj život neobohatil a víckrát jej nejspíš neuvidím, přestože nešlo o vyloženě nudnou záležitost. (677., 19. IX. 2011) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak chlape, dneska Ti je šedesát, to už je požehnaný věk, ani tomu nemůžu věřit. Každopádně jsem si k tomu Tvému jubileu konečně pustil dokument mapující krátký úsek Tvé kariéry a musím se přiznat, že mě tenhle film dokonale strhnul. Ukazuješ se v něm z jiné stránky, jako úžasný a chytrý člověk, který to má v hlavě dokonale srovnáno. Jsi vtipný a opravdu sympatický, navíc jsi toho hodně dokázal, za což máš můj velký obdiv... Železný Schwarzenegger je opravdu dobrý dokument, ale obávám se, že té většině z vás, která Arnolda neobdivuje, či se nějakým způsobem (aktivně či pasivně) nevěnujete bodybuildingu se až tak líbit nebude. Pokud sami posilujete, a vím, že takových je tu opravdu dost, může též posloužit jako příjemná inspirace, či spíše jako povedené motivační video. Ač je Arnold jen v televizi, dokáže vás vybudit k lepším výkonům. Vidíte jak se všichni ničí a překonávají bolest, musíte je obdivovat, ale zároveň cítítte tu touhu, že byste to mohli zvládnout taky. Cvičit s Arnoldem, to je opravdu zážitek. Obdivujete-li tohoto Železného muže, můžete být z dokumentu stejně mile překvapeni, jako vězni, které Schwarzenegger navštívil, a pokud ne, nikdo vám ten film nenutí. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môj vzor v posilovaní. Toľko užitočných rád o bodybuildingu nenájdete nikde inde. Úchvatný dokument zo zlatej éry kulturistiky, Columba, Nubreta, Arnolda, Ferrigna ... proste všetky legendy v jednom snímku v jedno čase v jednom príbehu. Niektorí ľudia veria že Pumping Iron je sčasti vymyslený ale to nie je až tak podstatné, Arnold vysvetľuje ako, kedy a hlavne kto ... Pre priaznivcov posilňovne ako sem ja je to úžasná snímka a neskutočná motivácia. Ak aj nieste fanúšikmi kulturistiky, nenechajte si tento dokument ujsť. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Arnie u mě díky všem Iron dokumentům stoupl výš, než byl kdy díky své herecké, politické i jakékoli jiné kariéře. Teď teprva ho skutečně uznávám jako člověka, jímž bych chtěla být, kdyby se mi tělem promenádovala chlapská dávka testosteronu. Koukám na něj úplně jinýma očima, je to prostě borec. Spolu s Heathem a Colemanem největší z největších! A děkuju tomuhle dokumentu, že dokázal co dokázal. Zvedl desítky, stovky, možná i tisíce obyčejných prdelí a naučil běžného člověka chodit do fitka a pracovat na sobě. I já mám díky sledování Pumping Iron, Raw Iron a Generation Iron pomalu nutkání dotáhnout to na Bikinu a ukázat těm prdelkám tam, jak správně sochat. Jen díky maratónu kulturistických dokumentů jsem v poslední době upozadila kardio ve prospěch činek. A ještě že je filmů z tohohle odvětví tak pomálu. Kdo ví, k čemu by mě nakoplo jejich pravidelné konzumování. Už teď mám po ránu chuť políbit železo na úkor rodiny. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Občas je to fakt napínavý. Když někomu fandíte a on nevyhraje:) Pro milovníky Arnolda a Ferrigna a i ostatních je to naprostá povinnost, nedá se tomu nic vytknout, snad jen to, že se dokument vůbec nevěnuje porotě. PS: Chci vidět podobný film o Ronnie Colemanovi!!! (Poprvé 12.10.2009, podruhé 8.6.2013. Arnold je stále numero uno). ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Na konci si Arnold skutočne šlukne jointa. Hovorí o tom v dokumente k 25. výročiu tohto filmu. (Shakers)
  • Arnold Schwarzenegger přiznal, že si některé historky vymyslel speciálně pro kamery, protože mu producenti řekli, že bez dramatických prvků by byl film nudný. Příkladem takové lži je Arnieho tvrzení, že se nezúčastnil otcova pohřbu kvůli přípravě na soutěž. (Morien)
  • Arnoldovy osobní rekordy v silovém trojboji jsou 210 kg na dřep, 200 kg na bench-press a 310 kg na mrtvý tah. (maseer2)

Reklama

Reklama