Reklama

Reklama

Dřív než půjdu spát

  • USA Before I Go to Sleep (více)
Trailer 3
Drama / Mysteriózní / Thriller / Psychologický
Velká Británie / USA / Francie / Švédsko, 2014, 88 min

Christine při nehodě před několika lety utrpěla poškození mozku, při kterém se jí během noci pokaždé vymaže paměť. A každé ráno musí znovu a znovu zjišťovat, kým je, co v životě prožila, koho miluje a s kým žije. Její manžel Ben jí denodenně trpělivě pomáhá za pomoci fotoalb a vyprávění. Druhým Christininým průvodcem v mlhách její vlastní minulosti je psychiatr Edmund Nash (Mark Strong), s jehož pomocí si hrdinka vede videodeník. A ten jí jejím vlastním hlasem jednoho dne varuje: „Nevěř nikomu!" Deníkový záznam spustí sérii událostí, které mají strašlivé následky. Christine začíná pochybovat o všech, kteří se zdáli jí pomáhat. Otázky, kdo ve skutečnosti Christine je, co se skrývá v její minulosti a co způsobilo její poruchu, přinesou šokující odpovědi. Christine zjišťuje, že pravdu je lepší někdy zapomenout. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (301)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sandlerovka 50 First Dates natocena ako psychologicky thriller? Preco nie. Celkom to funguje. Casting ustrednej trojky je super. Prvy hodina sustrediaca sa na psychologicku cast je skvela. Bavilo ma jak neustale naznacia, ze manzel je svina, aby nasledne nejak logicky vysvetlili, ze nie je. Bohuzial vo chvili, ked sa naplno ozve trhillerova cas v poslednej tretine, tak je to podstatne slabsie. Proste take milionkrat otrepane klišé. A totalny happyend mi pripadal uz doslova trapny. Strasne ma stve, ked sa zo zaciatku kvalitny film postupom stopaze totalne zhovadi a klesne na uplne kvalitativne dno. Ale vdaka kvalitnej prvej hodine to odporucam a davam tomu solidne 3*. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Až se ráno vzbudím z divného snu, trochu se rozkoukám kolem a řeknu si "Sakra, kde to jsem?" Pak přijde jeden malej harant a bude mi tvrdit, že jsem jeho máma. Mám mu věřit? Když si pomalu začnu na tu myšlenku, že mám dítě, zvykat, otevřou se dveře a vejde druhej harant. I ten mi bude tvrdit, že jsem jeho máma. Co se to tu děje? Tak jsem máma toho prvního, nebo toho druhýho? A ve všem tom vykolejení se dveře otevřou potřetí a hádejte, co se stane. Správně, uhodli jste. Přijde třetí harant a začne se svých práv domáhat stejně jako ti dva předtím. Já to říkám pořád, nikomu nevěřit! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Slabé dvě hvězdy za Firthe (za Kidman ne, ta přehrává, co se naučila v dramatických kurzech v sobotu odpoledne) a slušnou kameru a pár náznaků tajemné atmosféry. Protože jinak to nemá nic. Vlastně, jak to začne, tak to skončí. Odhalení je takové nijaké a člověk skutečně čekal nějaké větší zvraty. Ostatně, pár otázek se člověku maně v hlavě vynoří - třeba to s tím foťákem mi přijde hodně nepravděpodobné, doktor taky nejeví nějakou přílišnou snahu o pomoc kromě vyjížděk v autě, dokonce ani nezná Bena, i když na klinice se snad muselo zahlédnout? Jak ji vlastně léčí? Proč Ben/Mike schovává její fotky s kamarádkami a Adamem? Kde k nim vlastně přišel? A jak si vlastně nakvartýroval do bytu, když holka byla v podstatě nesvéprávná? A stálo mu to zato, každý den vše vysvětlovat kvůli občasnému sexu? A to ji skutečný manžel jako fakt celé čtyři roky nehledal a nechtěl vědět, jak na tom zdravotně je? Ale no tak! Vysvětlení celé "záhady" je nakonec tak jednoduché, že jste je odvrhli po pěti minutách sledování filmu se slovy: „Takovou ptákovinu by snad nepoužili, to je až moc prostinké.“ A ono jo. Fakt - první, co vás napadne, že by mohla být pravda, bude nakonec pravda, i když se snaží film chvílemi dělat vlny, jako že ne. Dojde dokonce na tři lekačky, považte! Jednou s autem v tunelu, podruhé ve skladu a potřetí, když holka uteče z domova. Jako, zklamalo mne to - mělo to daleko větší potenciál k rozvíjení, ale příběh se zasekl hned po pár minutách, pak dojde na neustálá opakování jednoho a téhož, pár nijakých odhalení, a konec. Vlastně si říkám, proč to točili? Možná, kdyby to byl krátký film, dalo by se to brát, ale jako celovečerák? Kdekteří Bakaláři mají promakanější příběh a pointu. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Jedno velké zklamání. Po vydařeném traileru poměrně šok, jelikož film začal být poněkud průhledný a snadno prokouknutelný a ten konec? Vážně? Všichni čekají na konci nějaké velkolepé odhalení, ale to se nekoná, film nikoho ani nikoho moc nepřekvapí. Neurazí, ale člověk by čekal něco poněkud zdařilejšího s touto tematikou, jelikož filmů na tento způsob je hodně a zatím žádný nijak vysloveně nevyniká. Hvězdičky patři snad jen výkonu Colina. Firtha a Marka Stronga, který přestává být záporákem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jsem tvůj manžel, a jsme spolu již čtrnáct let. Ty si nic nepamatuješ, přes noc jsi to všechno zapomněla............. Na první pohled je to mix příběhů 50 x a stále poprvé, Tváře v davu a Na hraně zítřka. Akorát to není komedie, tváře si hlavní hrdinka pamatuje, jen netuší co si o nich mám myslet a není to akční sci-fi, ikdyž se ráno vždy probudí do úplně nového světa. CITÁT - Co jsem dělala na letišti?................. Po hodině koukání jsem začal narážet na dějové chyby a díry ve scénáři. Nemá to napětí není to mrazivé je to prostě jen příběh beze špetky dramatu. Příběh může mít několik zakončení. Buď se vrátí na počátek, nebo se tvůrci "vrátí na počátek". Ale vše je vyřešeno jinak a to tak, že se vrátí na počátek. CITÁT - Měla jste nehodu........... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Keď Christine (Nicole Kidman) zistí, že má syna, zaznamená si do foťáku vetu: "His grief isn't new, but it's new for me." Na druhý deň, keď si to prehráva, hovorí vetu: "His grief isn't new. Mine is." (megajalec)
  • Ben (Colin Firth) vo filme Christine (Nicole Kidman) pripomína, že je alergická na jahody. Nicole Kidman je na ne v skutočnosti sama alergická. (Astonko)

Reklama

Reklama