foto

Meredith Monroe

  • nar. 30.12.1969 (47 let)
    Houston, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Meredith Leigh Monroe se narodila v texaském Houstonu, ale vyrůstala v Illinois. Jej první televizní úspěch přišel, když získala roli Andie McPhee v seriálu DAWSON’S CREEK, která ji proslavila. Meredith tento seriál opustila v roce 2000, když její postava odjela na rok do Itálie před nástupem na Harvard, ale postava Andie byla diváky tak dobře přijata, že se do seriálu vrátila v roce 2001, aby natočila ještě jednu epizodu. Bylo to její poslední účinkování v tomto, ačkoliv běžel ještě další dva roky.

První filmové příležitosti pak přišly v roce 2002, kdy se Meredith objevila po boku Toma Cruise a Colina Farella v akčním sci-fi thrilleru Stevena Spielberga MINORITY REPORT. Ve stejném roce získala významnou roli v mysteriózním thrilleru z univerzitního prostředí LHOSTEJNOST. Meredith si zahrála také hlavní roli spisovatelky Laury Ingalls Wilderové v dvoudílném filmu PŘÍBĚHY Z PRÉRIE.

Přes své filmové úspěchy se Merefith věnuje především natáčení seriálů. Kromě již zmíněného DAWSON’S CREEK se objevila například jako Haley Hotcher v několika epizodách seriálu MYŠLENKY ZLOČINCE. Zahrála si ale také v seriálu DR. HOUSE, MISTŘI HORORU či CALIFORNICATION. V současném době se věnuje natáčení romantického komediálního dramatu WAKE. V roce 1999 se provdala za Stevena Kavovita, se kterým žije dodnes.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2015 Burned
2013 Secret Liaison (TV film)
The Husband She Met Online (TV film)
2011 Láska a posedlost
2009 Není kam se schovat
Probuzení
Tornado Valley (TV film)
2008 bgFATLdy
2006 To není můj život (TV film)
2005 Mezi otci a syny (TV film)
Upíři: Návrat
2003 Jednička (TV film)
Manhood
2002 Lhostejnost
Minority Report
Příběh z prérie 2 (TV film)
Úplný obrat
Year That Trembled, The
2000 Příběh z prérie (TV film)
1998 Fallen Arches
1997 Norville and Trudy
Strong Island Boys
1994 Mlčení šunek

TV seriály

2015 Castle na zabití (TV seriál)
Smrt právníka (S07E19)
2011 Doktorka z Dixie (TV seriál)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
The Deep End (TV seriál)
2009 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
V těle boubelky (TV seriál)
2008 Mentalista (TV seriál)
Raising the Bar (TV seriál)
Californication (TV seriál)
Vagínská čtvrť (S02E05)
Private Practice (TV seriál)
Know When to Fold (S02E09)
2007 Wedding Bells, The (TV seriál)
Za svitu měsíce (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Muž v domě (S02E14)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
Žralok (TV seriál)
Mistři hrůzy (TV seriál)
Family (S02E02)
2005 Closer (TV seriál)
Living with Fran (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Extrémní agresor (S01E01)
Dr. House (TV seriál)
Sportovní medicína (S01E12)
Odložené případy (TV seriál)
Perfektní den (S03E09)
2004 Kevin Hill (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
2003 Joan z Arkádie (TV seriál)
Mister Sterling (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
1998 Dawsonův svět (TV seriál)
Sedm statečných (TV seriál)
1997 Cracker (TV seriál)
Hráči (TV seriál)
Jenny (TV seriál)
Night Man (TV seriál)
Sunset Beach (TV seriál)
1996 Dangerous Minds (TV seriál)
Promised Land (TV seriál)
1995 Dobrá trefa (TV seriál)

Dokumentární

1999 Dawson's Creek: Behind the Scenes (TV film)

TV pořady

1999 Teen Choice Awards 1999, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace