Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Půl století je obvykle dostatečným časem pro remake, ale v případě Angeliky to chtělo ještě nějaké to století počkat. Zrzavá legenda totiž dosud neupadla v zapomnění a i když si u mne stálé místo v posteli nikdy nevysouložila, tak ji naprosto respektuji. Její napodobitelka není vyloženě špatná a film jako takový vůbec není mizerný, ale je strašně, strašně, ale opravdu strašně zbytečný. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Evidentně jdu zase trochu proti davu. Takže asi takto. Jediná chyba tohoto filmu je, že ho všichni srovnávají s původní sérií, která upřímně umělecky také nějak zvláště nevyčnívala, hm? Romantické historické drama s nezdolnou hlavní hrdinkou, která otevře náruč snad každému, jen aby získala to, na čem jí záleží. Ok... Možná někomu původní představitelka Angeliky přišla rajcovnější, ale mě teda více oslovila nádherná N. Arnezeder. O Joffreyovi se to samé nedá říct, ale i tak byl i díky J. Šťastému G. Lanvin sympatickým nástupcem. Chyba toho vysokého věku. Děj hodně jednodušší, za to kostýmy nádherné. je to svižné, celkem akční a hlavně si to na nic nehraje. Když jsem zde pročítal ty komentáře, přemýšlím, kdo v tom viděl porno. Skrze jednu odvážnější postelovou scénu? Pusťte si Nymfomanku a pak mluvte o pornu ve filmu... Já byl spokojen, asi i díky nízkému očekávání díky zdejší většině. Jen se obávám, že skrze neúspěch na všech frontách se pokračování hned tak nedočkáme, a to asi myslím, že by byla škoda... ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jakkoliv původní Angelika patří k mému dětství,nikdy jsem nebyl její fanda a od doby kdy jsem jí viděl naposledy už uplynulo hodně vody a tudíž si s děje prakticky nic nepamatuju a tenhle remake mi nikterak žíly nerve.Bohužel ovšem novodobá verze je poměrně veliká nuda,kde se sice tu a tam něco děje,ale už jen díky nepříliš vydařenému obsazení jsem po celou dobu neměl potřebu někomu fandit a zajímat se kdo jak dopadne.Jelikož je Angelika pro mnohé nesmrtelnou klasikou,tohle beru jako krok vedle.Pro větší snesitelnost a spád by určitě pomohlo pokrácení o dobrou půl hodinku...40% ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohá zplácaná fraška, která snad má bejt parodií na původní klasiku nebo co. Nebo tak teda klasiku... Pro mě zase jako stará Angelika mezi bůhvíjaký klasiky nepatří, ale tak taky jsem na to jako kluk čuměl. Nijak extra to nežeru, ale respektuji to. Navíc mám ty filmy spojený z nějakými těmi herci hrající určitý postavy a proto prostě tuto zoufalou záležitost z nesympatickými a necharizmatickými hereckými střevy nelze akceptovat. A to už vůbec nemluvím o tom, že je to tak zoufale nudný až se to vleče jako čekání na podporu na pracáku. Naprostej fail.0% ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Na novou Angeliku jsem se vůbec netěšil, ale taky jsem ji úplně nezavrhoval. Knihu jsem nečetl, původní verzi filmu jsem viděl a i když uznávám kvalitu prvního dílu, tak jsem z něj moc nadšený nebyl. Už od prvních minut nové Angeliky jsem ale měl pocit, že se mi bude líbit víc, než původní Markýza andělů. Natočeno je to skvěle. Prostředí, ve kterém se film odehrává jsem si vychutnával každou vteřinou a byl jsem jím naprosto pohlcen. Nevím jak to ve Francii v 17. století vypadalo, každopádně ve filmu jsem byl se zachycením doby spokojen. Děj filmu mi přišel dobrý a ani na chvíli jsem se u něj nenudil. Nevím, jesti jsem se místy nenudil jen díky té krásné krajině, ale i tak si podle mě s dějem filmu vyhráli pěkně. Většinu dialogů jsem jen hltal a za to rozhodně vděčím naprosto úžasným hercům ve filmu. Tolik charismatických herců v jednom filmu jsem sice párkrát viděl, ale rozhodně ne v hodně filmech. Představitelka Angeliky mi prvních pár minut nepřišla nic moc, ale jak děj postupoval a ona se snažila zachránit svého manžela a děti, tak hrála líp a líp. Představitel jejího manžela mi přišel ve filmu snad nejlepší. Charismatický se silnou osobností, ale hlavně mi byl strašně sympatický a v některých jeho názorech jsem se s ním ztotožnoval. Hudby jsem si ve filmu všiml pořádně jen málokdy, ale vždy mi přišla taková uklidnující. Nakonec dávám Angelice čtyři hvězdičky. Moc nechápu místní nízké hodnocení, ale chápu, že každý má jiný vkus. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Představitel Joffreie Gérard Lanvin byl v době filmování šedesátník, v knižní předlože bylo přitom postavě 30 let. (M.B)
  • Scénář snímku vznikal ve spolupráci Nadiou Goloubinoff, dcerou autorky románu Anne Goolon. (M.B)

Reklama

Reklama