Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (190)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že posledních 20 minut jsem už nedal, takže jsem přemýšlel jestli je u mé férové film hodnotit a komentovat. Ale jelikož mě tento film opravdu naštval a silně pochybuji o tom že se nějak na posledních 20 minut vylepšil, hodnocení a i komentář sem dám. Remaky jsou celkově dost zbytečné, není přece potřeba natáčet povedenné filmy znovu. Ale ten Angeliky je obvzlášť zbytečný, dneska už se totiž prostě nedá natočit něco tak roztomile naivního, příjemného a dojemného jako je bývalá série o Angelice. Je mi to líto, ale nedá. Dneska již frčí úplně jiné typy filmů, ve kterých jsou ty nejlepší hvězdy s halywůůdu, cool počítačové efekty a podobné vymoženosti (které mě ale například odpuzují.) Ale nechtěl jsem být až tak vůči nové Angelice zaujatý a i s ohledem na to že byla z velké poloviny natáčená v naší České republice a rozhodl jsem se jí zhlédnout. Ale přátelé, již dlouho jsem neviděl film ve kterém působí vše tak hrozně amatersky a to komera, střih, dialogy, herecké výkony, výběr herců (Opravdu nebyl režisér pod vlivem nějáké omamné látky, když vybral do role Žofrého takového slizkého dědka?) scénář atd. Místy jsem skoro přemýšlel nad tím jestli nesleduji parodii na původní sérii. Vždyť to nemělo absolutně žádný švih, kouzlo, charisma. Film má problém i s tím vyprávět souvisle celý příběh a s návazností jednotlivých scén. Nic tam nefunguje. Zhola nic. Tohle je páni tvůrci hnus a pěkná rána do zad všem fanouškům té právé Angeliky. No alespoň že film moc nevydělal a další pokračování se snad už konat nebudou. Jedna hvězda je pouze z úcty k tomuhle krásnému příběhu, který je zde tak příšerně zpracován. Jinak je nová Angelika skutečný filmový odpad, který je potřeba co nejrychleji vyhodit do koše a už nikdy na něho nesahat. ()

danca044 

všechny recenze uživatele

Poměrně hezký film, na který jsem se opravdu těšila. Jenže, když jsem uviděla hraběte de Peyrac, chtělo se mi zvracet. Proč proboha museli do hlavní role obsadit tak ošklivého starého dědka? Při milostných scénách jsem musela znechuceně odvracet hlavu a držela jsem se, abych vydržela film dokoukat. Velké zklamání. A co se týče ostatních herců v hlavnějších rolích, taky katastrofa. Alespoň, že Angelika byla hezká. Dvě hvězdy dává jen proto, že mám Angeliku ráda. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

A ono to zse nebylo tak hrozné, jak jsem čekal a jak valná většina hodnotících prohlašuje. Oproti původní Angelice se ta současná může pyšnit autentičtější atmosférou, uvěřitelnějšími postavami a v mých očích i přitažlivější hrdinkou. Michelle Merciér sice byla hezká ženská, ale jazyk na vestu jsem z ní rozhodně neměl. Mínusem jsou naopak ostatní postavy resp. jejich představitelé, ale na druhou stranu si musím položit otázku, zda Francie disponuje vhodným typem herce, který by dokázal přehrát Roberta Hosseina a Jeana Rocheforta. Určitě ne. Chápu, že skalní fanoušci staré Angeliky se křižují a zažehnávají všechno zlé, ale já k nim nepatřím a tudíž jsem se docela příjemně bavil. 60% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude propadák, což rozhodně není. Ale k čemu nová verze, je-li slabší, než ta původní? 1) Z půvabného špičkového díla žánru červené knihovny se stalo průměrné řemeslně, pravda, zručně spíchnuté dílo bez osobitosti ve stylu akčních dobrodružství, jakých vznikají stovky do roka. Jak říkají sami tvůrci: beaucoup plus rock´n´roll, plus violente, plus politique et plus moderne. Přibyl střih ve stylu videoklipů, vše je rychlé a přehledné. V didakticky vedených rozhovorech se divák vždy dopředu dozví, co se bude v nejbližších minutách dít. Zmizela romantika, pryč je tajemství. 2) Knižní předlohy jsem nečetl, srovnávám jen s pětidílnou sérií ze šedesátých let. Koment píši po zhlédnutí prvního dílu. 3) Původní Angelika je ženskost sama včetně vší naivní stylizace a čistě ženských zbraní. Její nástupkyně se chová jako sufražetka, moderní emancipovaná žena, jež je na mužích nezávislá a na této nezávislosti si zakládá. Peyrac značně zestárl a ztratil své kouzlo. Advokát Desgrez už není uhlazený a duchaplný elegán, ale zapálený bojovník za pravdu. Snad jen Sorbonne si zachoval svůj psí šarm. ()

beba789 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já tomu těch pět napálím! Protože tenhle film si rozhodně nezaslouží být na 45%. Možná je to tím, že starší Angelika mi už od mala nutila vypínat televizi, jen co se tam o ní zmínili, tudíž vůbec nemám šajna, jaká je starší verze a zjišťovat to nebudu. Nora Arnezeder je ztělesněný anděl. Opravdu nádherná žena. 80%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)
  • Angelice (Nora Arnezeder) je ve filmu 17 let, její představitelce Noře Arnezederové je přitom bylo v době natáčení 25. (M.B)
  • Představitel Joffreie Gérard Lanvin byl v době filmování šedesátník, v knižní předlože bylo přitom postavě 30 let. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno