Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (153)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Takový klasický katastrofický drama co neurazí ani nenadchne. Je tu docela hodně známých ksichtů jako Banderas, Santoro, Brolin, Philips nebo Byrne. Plusem je, že film se rychle rozjede krátký seznámení s postavami a hurá do dolu. První půlka docela fajn, pak už to začalo trochu drhnout a možná bych to zkrátil, ale na slušnej nadprůměr to stačí. Jinak já příběh nestudoval, tudíž jsem naštěstí nevěděl jak to dopadne.65% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....tak dve hodiny čumieť do katastroficko-historickej-životopisnej drámy (tak to má film v popise) ,ktorá je vtastne happyendová ....tak aké dráma,aké napätie,keď viem,že to dobre skončí....v reálnom živote som rád,že to dobre skončilo,ale tiež v reálnom živote nikdy nepochopím prečo sa takéto filmy natáčajú - všetko je jasné len niekto to natočí,že vraj takto to údajne bolo.... ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Hollywoodským způsobem podané zpracování skutečné události, kterou mám ještě sama celkem dobře v paměti. Jedeme podle osvědčených pravidel - trocha společenské kritiky, vlažné upozornění na mediální cirkus, vlna solidarity, přemíra emocí a někde mezi tím skupinka mužů, kterým není co závidět. Přesto nelituju času a moc se mi líbilo využití až magické atmosféry zavalené sloje. Project 52 Films by Woman. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude o něco více patetické, což nakonec nebylo, ale na druhou stranu zde nebyly ani ty emoce, které jsem očekával. Co se mi líbilo, to bylo herectví celkem velkých jmen, kteří se nechali spíše zastínit samotnou záchrannou misí. Nechtějí vyčnívat, a to se mi na jejich výkonu hodně líbilo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Téma výborná, mohol to byť katastrofický film jak vyšitý. V podstate film zlyháva najmä v druhej polovici, kde som často tápal, čo je realita, čo sú len predstavy. Nevyužitie skľúčenosti baníkov bolo zjavné. Namiesto toho vidíme zopárkrát situáciu, kde sa bavia o ničom, o ženách, o blbostiach. Ale od takého filmu čakáte, že to bude vypätejšie. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Ako odškodné dostali baníci od štátu 9 tisíc amerických dolárov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)
  • Čilskí baníci ešte v podzemí uvažovali o tom, že ak ich zachránia, ako najlepšie vyrozprávajú svoj príbeh. Ten sa rozhodli vydať v knihe, ktorú spísal renomovaný guatemalský publicista Héctor Tobar. Zisk z jej predaja si rozdelili všetci zavalení baníci rovnakým dielom. (Zdroj: pravda.sk)
    (vander19)
  • Vo filme, bol Alex Vega (M. Casas) prvým baníkom, ktorý sa dostal na zemský povrch a stretol sa so svojou manželkou a čerstvo narodenou dcérkou. V skutočnosti však bol Alex až desiatym zachráneným baníkom. (MikaelSVK)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama