Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2014] Stroj vypadal velmi nadějně a filmů natočených ve stylu klasik ze zlaté éry SF je dnes jak šafránu, ale u slibně nakročenýho filmu selhalo to nejdůležitější: příběh. Ten nepřináší nic novýho, zajímavýho, provokativního apod. a je strašně čitelnej. Nezachrání to ani temná dystopická atmosféra. Skalní scifisti si nejspíš ve filmu to svoje najdou a shlédnutí litovat nebudou, i když libovolná epizoda Krajních mezí je lepší. ()

viviak 

všechny recenze uživatele

To že je to nizkorozpočtak by nemalo az tak hrat rolu pri obhajovani toho, ze tento film sa jednoducho nepodaril. Opat jedna hviezda snad len kvoli caity lotz. Ten old sxool nadych filmu vobec neprospel, milion nelogickych chyb, a co viac hudba ako z roku jedna dva(keby chcem take nieco pocuvat, si to pustim na utube, god!)...a to som sa na tento film celkom tesil. ()

Reklama

dalibor.durcak 

všechny recenze uživatele

Zajímavé dílo. Na povrchu tak umělé, přesto jsou motivy vědce tuze lidské. Díval jsem se a pořád se snažil najít to, co mne na filmu zaujme...Je fakt, že je chvílemi vyprávění pozvolnější, pomalejší...(nudné?) Ale pomalu vypráví to, co vyprávět chce a pomalu graduje až k akčnímu závěru. 55-60%. Plus přidávám za Caity Lotz (Black Cannary z Arrow), která ač tuze nesympatická, zahrála velmi dobře a taky za syntetickou hudbu. Ta hudba se tam prostě výborně hodila...A navíc je to sci-fi a skvělé téma umělé inteligence. ()

64B 

všechny recenze uživatele

Film jako celek špatný není. Horší je, když se rozkouskuje na postavy ve filmu. Ty tvoří lidé, kteří mají tupé dialogy. Které odříkávají jako básničku, z paměti a bez lidských emocí (omlouvá se Caity, která mluví prostě jako stroj). Bohužel, film toho víc nenabídne. Snad jedině nahou Caity, která..mm... :) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Zase další důkaz, že lze udělat zajímavý film, aniž by k tomu byly třeba milióny dolarů. Řeší se tu takové základní sci-fi "problém". Když budeme stále zdokonalovat stroje nebo počítače, budou tyto schopny se samy vyvíjet a překonat i nás? Je to taková kombinace romantiky a politického sci-fi trilleru, která mě dost bavila a tak hodnotím lehce nadprůměrně. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama