Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

3.film od tohodle dánskýho rejži a i na potřetí dávám 4 hvězdy, což je krásně vyrovnaná bilance. Značí to o tom, že jsou to všecko parádní filmy, kterým ovšem k mé naprosté spokojenosti kousíček chybí... Tohle je pohled do nitra jednoho borce, kterej byl jednou dolo a jednou nahoře a jednou mrtvej (teda si, páč to tam nebylo na konci vidět) :o). A když byl nahoře, tak byl šŤastnej, měl "kámoše", prachy, koksu plnej rypák. No, ale to by asi nebyl dánskej film, aby to tam nepodělali jarabáci, sakra tihle kujóni už se dávaj i do severskejch filmů, což značí, že jich tam asi je kotel... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poctivé dánské mučení lidským faktorem. Nordvest je totiž další z, podle mě, nekonečné série skandinávských dramat, které vládne depresí, smutkem, vrcholem i pádem dvou totožných bratrů, kteří se narodili matce žijící v nižší dánské vrstvě. Popravdě se mi nechtělo věřit, že by na tom v Dánsku byl někdo takhle špatně, ale po zjištění, kde se nachází čtvrť Nordvest, a čím je proslulá, se už vůbec nedivím, že skandinávské země postupně ztrácejí status bezpečných zemí. A co čert nechtěl, hlavní prsty tady v tom lidském smutku má opět banda imigrantů. Náhoda? ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zlodějíček Casper si tu a tam v poklidu vykrádá vytipované nemovitosti, hádá se s přistěhovaleckým gangem, za kolik jim lup prodá, snaží se postarat o rodinu, kterou má opravdu rád, s přítelkyní a zhuleným kámošem se chodí odreagovat. Pak se ovšem náhodně setká s cizincem, který má pro něj dost konkrétní nabídku/objednávku…no, co si budeme povídat, hlavní postava si koledovala o průser prakticky od první minuty, a tak je divákovi poměrně jasné, že i zapojení mladšího bratra nejspíš nebude tím nejlepším nápadem. Čím víc se mu daří, tím se dá čekat drsnější pád, protože s přibývajícími penězi se přitvrzuje. A po pasáži zakončené výjevem v poli je divák svědkem reálného pohledu na to, kde končí touha po luxusu, když přijde na lámání chleba (podobný typ scén nebývá v žánrových filmech zrovna obvyklý a já to jen kvituju). Nepříliš překvapivý konec pak už nic nemění na tom, že Severozápad je dosti syrově a autenticky působící podívaná, která dokáže diváka vtáhnout do příběhu, a já jí přiklepávám solidní 4*. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný a intezívny filmový zážitok. Thriller o zlodejíčkovi, ktorý sa dielom náhody vypracuje na mafiánského poskoka je totiž natočený silno autenticky, k čomu prispieva aj fakt, že je točený ručnou kamerou a nie je tu vôbec žiadna filmová hudba. V poslednej tretine film graduje to takých podôb, že som len zíral s otvorenou hubou a posledný záber filmu to všetko len potvrdil. Film je zároveň pôsobivou výpoveďou o kriminalite privandrovaleckých komunít v Dánsku. Bohužiaľ, znovu sa tu potvrdzuje, že Arabáči a Afričania, ktorí obývajú predmeststké ghettá, sú poväčšinou špinavá zgerba, ktorá vie len lúpiť a páchať trestnú činnosť. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Neskutečně naspeedovaný soc-thriller, od kterého by se mohli ostatní režiséři učit, jak z mála vytřískat maximum. Krátké scény, jejich neustálé obohacování dílčími elementy, které je od sebe odlišují, syrový naturalismus, a chytré zakomponování formálních zkratek do jinak téměř dogmatické režie. Navíc si myslím, že ještě pár filmů a pojem "Noerovský konec" se dostane na wikipedii. Stejně jako jeho předchozí R je to bezvýchodné, šedivé a přesto nezapomíná na diváka. Těším se, až se Noer vrhne na něco většího než "from zero to morgue-o" a budu mu moci napařit maximum. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama