Reklama

Reklama

Petr Pan

Trailer

Obsahy(1)

Ve starém domě uprostřed Londýna vypráví malá Wendy každou noc svým bratrům kouzelné pohádky o šermířských soubojích, úžasných dobrodružstvích a hrůzostrašném kapitánovi Hookovi. Děti se ale samy stanou hrdiny ještě daleko většího dobrodružství, když do jejich pokoje jedné noci vlétne Petr Pan a zavede je skrze rozzářenou noční oblohu až do kouzelné Země Nezemě. Wendy a její bratři se spolu s Petrem Panem a Ztracenými chlapci se přenesou do světa, ve kterém neplatí žádná pravidla dospělých. Během dobrodružných střetů svádějí vzdušné bitvy s nebezpečnými piráty, zákeřnými mořskými pannami, lidožravým krokodýlem a hrůzným kapitánem Hookem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Classics Disney. Úchvatný příběh o vzdoru dospět a zachovat si fantazii dětského světa. Skvělá animace s použitím mimiky a pohybů živých herců. Titul, který Disneyho Studio nemohlo přehlédnout pro svůj podnětný příběh s apelováním na dospělé: Fantazii můžeš provozovat v každém věku! A pojistilo si tak další diváky do budoucna... Filmu vévodí typická kombinace legračních, groteskních scén s dojemností odkazů na svět dětství. Nesmí chybět písničky a tady jsou opravdu chytlavé. Předlohou pro legendární Tinker Bell (vílu Zvoněnku) byla herečka Margaret Kerry, která tenkrát pro svůj roztomilý ksichtík vyhrála konkurs. To, že jsou v tomto dětském filmu všechny dívčí postavy až nestoudně sexy, svědčí zřejmě o ryze mužském animačním týmu.You Can Fly! You Can Fly! You Can Fly! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všemožné filmové adaptace (resp. tedy dvě), ale originální Disneyovku až teď. A nebavila mě. Podle mě kladla příliš důraz na grotesknost a sem tam nějakou nechytlavou písničku, než aby se snažila o solidní příběh. Ale co jsem mohl čekat od 50. let? Samozřejmě, animace je TOP, takže za tu bych dal jednu hvězdičku a druhou za postavu Nezbedy (aneb jak zprznit Zvonilku), která toho udělala víc, než všechny postavy dohromady i přesto, jak málo prostoru dostala. Třeba už jen úvodní popkulturní narážkou na řešení velikosti pozadí předběhla... či spíš přeletěla dobu. Kromě výčtu opravdu vtipných situací, které by se daly napočítat na prstech jedné ruky, ale toto dílo ničím zvlášť nenadchlo. 40% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Peter Pan, který má velký potenciál na skvělý film mě překvapivě v podání Disney Studios zklamal. Prostor pro fantazii, který předloha nabízí zůstal nevyužit. Čekal jsem nápaditá prokreselná pozadí, a líbivé švenky a nic z toho se nekoná. Naopak dlouhý úvod se odehrává v jediném pokoji a ani později se těch prostředí až zas tolik nevystřídá. Navíc film působí velmi staticky, spousta scén se odehrává zarámovaných v jediném obrazu bez pohybu a změny přináší jedině střih. Vím, že se jedná o starý film, ale v té době už měli u Disneys za sebou propracovanějí dílka. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátiminutová groteska. A já mám grotesky rád. Ačkoliv to zjevně není nijak obvyklý názor, myslím si, že disneyovci dokázali zbrklé taškařice plné nápadů (typu naprosto skvělých soubojů Hooka s krokodýlem) velice přirozeně a vyváženě spojit s jemnými momenty (Wendyina píseň) a s ryzím dětským dobrodružstvím (výprava za indiány) a vytvořili podívanou, jež je sice určena především mladším divákům, nicméně i dospělý si v ní přijde na své (a teď nemám na mysli všechny ty sexy ženské postavy od Tinkerbell přes Wendy po mořské víly). ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych od studia Disney očekával temnou zábavu, ale takhle vykastrovanou předlohu jsem tedy nečekal... Z příběhu se nemilosrdně odporoučelo vše, co by mohlo rozrušit to nejútlocitnější dítě do pěti let a tak se celou kratičkou stopáž jen juchá a roztomile padá / skáče / hopsá a plácá mečíčkama... Tak, aby toho vzrušení nebylo příliš. Animace je nečekaně ošklivá. V porovnání s jen o dva roky mladším Lady a Tramp téměř primitivní. Nebýt žárlivé víly Zvoněnky (mimochodem až děsivě sexy), byla by to nekoukatelná pohádka, ale ta malá mrcha to dokáže utáhnout sama i s tím málem prostoru, který má. Peter Pan je nevýrazný, Wendy vcelku otravná a z chudáka kapitána Hooka je nefalšovaný debil. Disneyovek jsem viděl spousty, některé mám i rád, ale tahle je z nich suveréně nejslabší a nejhloupější. Všechno zajímavé a metaforické z předlohy je pryč. ______ (Mimochodem v CZ dabingu nahrazený krásný překlad "Zvoněnka" jménem "Nezbeda" je na facku) ()

Galerie (81)

Související novinky

Jude Law jako Kapitán Hook

Jude Law jako Kapitán Hook

08.07.2020

Herec Jude Law (Fantastická zvířata 2, Král Artuš: Legenda o meči) jedná o roli Kapitána Hooka v novém zpracování slavné pohádky Petr Pan od studia Disney. Law by si měl zahrát ve snímku Peter Pan … (více)

Reklama

Reklama