Reklama

Reklama

Aristokočky

  • Česko Aristokrati - Aristokočky (více)
Trailer

Obsahy(1)

V době, kdy slavná Eiffelovka byla ještě mladá, žila v Paříži jistá excentrická milionářka a ta měla čtyři kočky: Dámu a její koťata Berlioze, Toulouse a Marii. Nebyly to kočky ledajaké - Dáma měla fantastický rodokmen a Berlioz, Toulouse i Marie byli ohromně umělecky nadaní - zkrátka pravé aristokočky! Není divu, že se jim paní milionářka rozhodla odkázat veškeré své jmění. S tím se ovšem nedokázal smířit sluha Edgar a začal vymýšlet ďábelský plán, jak se Aristokoček zbavit. Ještěže se v pravou chvíli objevil statečný kocour O'Malley, který přišel aristokočkám na pomoc a ukázal, co je to být aristokočka ducha! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není u nás tolik známí což mě celkem překvapilo. Příběh není moc originální. Někdo se ztratí a musí se dostat zpádky což jsme tu už měli. Postavy jsou skvělé. Velké kočky správně ukazují jak by se k sobě lidé měli správně chovat. Koťata jsou taky skvělí což mě mile překvapilo. Je tu jedna strašně chytlavá písnička která vám bude hrát v hlavě další 2 hodiny. celkové zhodnocení je 88% (4 hvězdy z 5). ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Tohle je, myslím, jedna z prvních Disneyovek, na kterých už sám Walt Disney neměl vůbec žádný podíl, tedy, že se už nestačil ani poradit o námětu, no a je to bohužel trochu poznat. Třeba jenom tím, že Disney například velice úzkostlivě dbal, aby se v jeho filmech neopakovaly nejen náměty a situace, ale ani jednotlivé gagy, no a tohle je vyloženě téměř variace na slavný film Lady a tramp, nehledě na to, že většinu lidských postav jsme už v předchozích disneyovkách tak či onak pozměněné viděli. Disneyovi tvůrci totiž po Disneyově smrti upadli do jakési "machy" a zdálo se jim, že na udržení kvality jim bohatě postačí už jen zlomek dřívějšího úsilí. Jeden z režisérů se dokonce později přiznal, že když veškerou animátorskou práci na Aristokočkách zvládli v pohodě za dopoledne, tak pak pravidelně po celé odpolední směny už jen hráli karty. Přesto přese všechno se dá i tohle celkem bez potíží absolvovat (pokud nebudete mít přehnané nároky). U nás se tento film zcela přirozeně vůbec neuchytil, především proto, že hlavní záporák je sluha (tedy vlastně proletář), no a to se rozhodně právě vládnoucím normalizátorům líbit nemohlo. Ovšem s přihlédnutím k výše uvedenému je toto jejich škůdcovství ještě relativně malé. ()

Reklama

Dienzenhofer 

všechny recenze uživatele

Film o kterém nejde toho moc říct, pozitivního ani negativního. Problém je tu taky že scénář je asi nejméně zajímavý, ze všech Disneyho filmů. Také je tu několik zbytečně dlouhých scén. Záporák není špatný, ale Scarovi se nemůže rovnat. Protagonisté byli méně otravní, než jsem čekal. Nejzajímavější část byla s psími postavami a hlavním záoprákem, která byla zajímavější, než zbytek filmu o kočkách. Není co dodat, už víc o tomto fimu nedokážu říct. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Mé kočičí srdce zaplesalo a vydrželo mu to celý film. Milé, krásně zpracované. Nečekejte velké dějové zvraty. Jde o krásnou romantickou pohádku s hodně kočkami, skvělým hudební stránkou, hezkou animací a milým příběhem. Kočky jsou skvělé a O'Malley gentleman z ulice. K tomuto filmu se budu velice rád vracet! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Můj "první" film ze sedmdesátek (z těch jsem toho viděl už docela dost, takže uvozovky) a to animáč, kterých v té době moc nevznikalo a těch klasických ještě méně. Aristokočky žádnou legendární disneyovkou vskutku nejsou, jen zvířátkový film s komickým záporákem, ovšem špatný to nebylo. Čtyři číče (máma a 3 děti) žijí na zámku s madam, která je miluje natolik, že jim odkáže majetek, což se nelíbí zákeřnému sluhovi, který je odveze pryč. A začíná cesta domů. Kočičky jsou k sežrání, kresba celkem pěkná, hlavně luxusní čtvrtě Paříže mě připomenuly starou adventuru Broken Sword. Na cestě čekají různá zvířata - husy ala anglické tetky, pouliční kočky jako swingující banda, nechybí ani statečná myš a dva psi specializující se na hon motorek a aut :) Žádné napětí či dojetí se nekonalo, ale zasmál jsem se a nohou si podupoval při Everybody Wants To Be a Cat a ke 4* spokojenosti mi to stačí. Animovaný film roku 1970. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Celé jméno kocoura O´Malleyho bylo Abraham De Lacey Giuseppe Casey Thomas O´Malley. (Rodriguez)
  • Aristokočky jsou posledním filmem, na který dohlížel osobně Walt Disney a který byl dokončen až po jeho smrti. (Rodriguez)

Reklama

Reklama