Reklama

Reklama

Medvídek Pú: Nejlepší dobrodružství

  • Česko Medvídek Pú: Mnoho dobrodružství (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kouzelná a roztomilá dobrodružství Medvídka Pú těší děti i dospělé na celém světě už řadu let. Poprvé se k nám dostává také jeho první celovečerní film, nejoblíbenější ze všech, které dosud vznikly, a to v době, kdy slaví neuvěřitelné čtvrt století od svého vzniku. Největší dobrodružství vystřelilo Medvídka Pú ke hvězdné popularitě. Proto není divu, že tento snímek, který byl oceněn i prestižním Oscarem, patří do pokladnice klenotů studia Disney. Úsměvné příběhy ukazují, jaks se Pú poprvé potkal s tygříkem, jak Pú uvízl v králíkově noře, protože jedl hodně medu nebo nervózní hemžení za větrného dne. Naprostou samozřejmostí jsou krásné a melodické písničky, které tradičně doplňují atmosféru filmů nejoblíbenějšího dětského hrdiny na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Medvídka Pú si pamatuji hlavně díky knížce, takže když se mi do ruky dostal tenhle film, nebylo na co čekat. Výtvarné zpracování, hudba, celkem vtipný příběh - to už je u disneyovke klasika. Co mě však překvapilo u této byl naprosto dokonalý výběr postav. Každé zvířátko mělo naprosto odlišnou povahu a tak se každý divák musí v nějaké zvířecím protějšku poznat. Mým nejoblíbenějším bylo samozřejmě naprosto depresivní osel a pak permanentně vyděšené prasátko. Ideální film na odpočinkový večer. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Je v tom opět otisk mého dětství. Nicméně ne tak velký, aby ve mě asi zanechal dostatečnou nostalgii a pochopení. Mnohem větší vztah jsem asi měl k seriálu o Medvídkovi Pú, který jak tak pozoruju asi ani neexistuje, takže nevím co jsem celé své dětství dělal. Příběhy pro děti, ale na rozdíl od jiných Disney filmů s vámi asi nepůjdou do dospělosti. Bohužel. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dobrodružství medvídka Pú mají jednu velkou a jednu malou chybu. Tou velkou je Pú, nesnáším toho nenažraného vlezlého medvěda s "malým rozoumkem". Malou chybou je přehnané zpívaní a oslavování (obvykle nezaslouženě Půa). No ale Iáček a Králík jsou moc fajn, takže moje hodnocení vytáhli na tři hvězdičky. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Máme tu další film a tentokrát se to moc nepovedlo. Animace je opět skvělá ale kdo by čekal něco jiného. Největší problém tohoto filmu je to jak je dětský. Za celý film jsem neviděl skoro žádný dospělí nebo dojemný moment. Film je strašně dětský a je to vidět. Na to se váže i humor který je opět naprosto dětinský a místy naprosto trapný. A scény o tom jak Medvídek Pú miluje med začínají ke konci být hodně otravné. Nechci tu psát slohy, 55% (3 hvězdy z 5). ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Co mi skutečně vadí jsou výrazné odchylky od knižní předlohy. Částečně je to samozřejmé dáno i tím že knižní předloha je vyprávěna velmi specifickým jazykem, což je hodnota "přeložitelná" do filmové podoby vždy pouze omezeně.  Dysneyho mladší krátkometrážní film "Ijáčkův den" přesto jazyk originálu ctí daleko lépe a také s dějem pracuje věrněji. Vymyšlení zcela nových situací, pomíjení jiných, pro knižní předlohu zcela základních, případně spojování dějů v knize zcela nesouvisejících mi připadá velmi násilné. Spíše by bylo možné tvrdit, že je film Mileovou knihou "inspirován", než že to je jeho filmový převod. Kladem je naopak skutečně skvělé výtvarné provedení, bezchybná animace a neuvěřitelný smysl pro humor. Stačí zmínit všechny ty tygrovy nečekané skoky, vítr který způsobí pád sovina stromu, průběh povodně atp... Celkový dojem: 70% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Prvotne plánovaná kvantita, zodpovedajúca celovečernému filmu, sa napokon redukovala na tri 30 minútové časti, ktoré boli spojené až v roku 1977. (Hystory)
  • Ilustrátori pracovali na základe Milneovho románu a Shepardových ilustrácií. (Hystory)

Reklama

Reklama