Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jestli ještě nějakej ten měsíc budou pokračovat ty úžasně promyšlené vládní reformy v naší zemi, tak XiXao nebude jedinej, kdo bude po světě pobíhat s holou prdelí. Druhý díl není až taková šajba jako první, ale pořád by dokázal pobavit kdejakýho plameňáka. Nejsilnější části humoru se odehrávají mezi Anne a Stephenem, to sou fakt rajský fory co tam ty dva odprezentujou. Stejně jako v prvním dílu funguje i tady africká příroda zejména v kontrastu s Ann jako velmi humorná dáma. O N!xau jsem čet že hraní pro něj muselo být naročný, ale já si to nemyslím,vždyť tam jenom pořád běžel dopředu, nechci nějak snižovat N!xaův herecký výkon, ale na tohle FAMU fakt nepotřebuje. A dialogy ?? N!xau tam něco dvakrát zamlaskal do kamery a dole se ukázaly titulky, co že to vlastně ze sebe vymlaskal. Opět, nechci bejt prudič, ale vy snad někdo umíte křovácky a víte co tam vymlaskával ? N!xau je zřejmě jedinej herec, kterej si nemusí číst dialogy, řeknou mu ať popíše třeba jak žere hlínu, on tam začne vymlaskávat nějaký křovácký báchorky a dole běžej titulky ze scénáře filmu. My pak na to čumíme a říkáme si "ty vole, ten N!xau je dobrej, jak se naučil ty dialogy co? " ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Naprosto praštěná, netradiční a originální komedie, u které tu pusu opravdu nezavřete (teda po asi pátém shlédnutí v jednom roce už to sice trošku omrzí, ale snést se to dá stále). Herecké výkony (nebo spíš improvizace - těžko říct?) křováků jsou velmi zdařilé a situace, ve kterých se nachází Lena Fraugia jsou k popukání. To, že tak dobrou komedii dokáže natočit Botswana pro mě bylo fakt velkým překvapením... ()

Reklama

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie je síce o čosi menej vtipné v porovnaní s prvotným filmom, zato je však dobrodružnejšie a aj dojemnejšie. Hľadanie zatúlaných detí, ktoré natrafia na pašerákov a paralelne sa odvíjajúci príbeh stroskotaného lietadla uprostred Kalahari, v ktorom si k sebe hľadajú cestu vyštudovaný zoológ a právnička. O komické situácie nie je núdza, rovnako tak o množstvo divokých afrických zvierat. Klasika, ktorá sa dá pozerať aj opakovane. "Čemu se tak blbě směje? To je hyena. Ta se směje blbě."...."To je samec. A hlídá vejce. Skuste ho nějak zabavit. A jak se baví pštrosí samec?" 80% ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Vidím to tak potřetí a nelze než říci, že je to příjemné, pohodové, úsměvné a roztomiloučké... A poučné - XiXaovo vyprávění o bílých a o tom, jak umí kouzlit a těmi kouzly způsobit, že věci chodí a lítají, ale jinak chytří nejsou, protože nejsou schopni v buši přežít... Jak asi hloupí musíme připadat kačkám a psům? :) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhé volné pokračování s horké Afriky je stejně tak zábavné jako předchozí snímek. Kromě Křováku tu jsou však jiné postavy, ale na kvalitě to pranic neubylo. Gagy ve formě grotesky opět fungují a snímek baví celou stopáž. Opět se tu vyskytují dvě dějové linky. Ty o Křovácích pochopitelně v polo dokumentárním stylu. Tentokrát dojímají děti, které se setkají s nákladním autem nikdy neviděným. Vše opět šlape jak má, udržuje tempo a drží pohromadě. I tento snímek se povedl a dokáže rozesmát i dnes. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • N!xau (Xi) obdržel za toto pokračování přibližně čtyřistakrát vyšší honorář než za předchozí film. (KucC)
  • Malé letadlo, které se ve filmu objeví, je Lazair Ultraflight Sales. Pro potřeby natáčení byla jeho kabina speciálně upravena, aby se do ni vešli dva lidé. (Redix)

Reklama

Reklama